Artikel top billede

Nokia styrtbløder - salget falder voldsomt

Nokias ramt af voldsom nedtur.

Salget af Nokia-telefoner falder med lynets hast, og det kan være alarmerende for Microsoft, der i september sidste år købte Nokias mobilforretning for 40,6 milliarder kroner, hvilket du kan læse mere om her: Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia.

Ifølge planen skal Microsoft overtage Nokias mobilforretning inden for de kommende måneder.

Det samlede salg i Nokias såkaldte devices-division faldt i årets fjerde kvartal med hele 29 procent i forhold til det tilsvarende kvartal forrige år, mens salget faldt 4,5 procent i forhold til det trejde kvartal.

Det samlede salg i kvartalet landede på 19,6 milliarder kroner.

Fald rammer bredt

Ifølge Nokia faldt salget af både smartphones og de basale mobil-telefoner, som Nokia ellers sælger rigtigt mange af.

Hertil kommer, at selskabet er ramt af det, som det selv kalder 'stærkt momentum for konkurrerende smartphone-platforme.'

Nokia er også ramt af fokusskiftet fra Symbian og til de Windows-baserede Lumia-telefoner, meddeler selskabet. Dette skifte har ramt det samlede salg af Nokia-smartphones, meddeler selskabet.

Også den del af forretningen, som Nokia beholder, når mobil-delen er solgt til Microsoft, har det svært.

Omsætningen for den såkaldte Solutions & Network-division - der efter salget kommer til at udgøre 90 procent af Nokia - faldt i fjerde kvartal med 22 procent i forhold til samme periode et år tidligere.

Nokia - der engang var verdens ubetinget førende mobil-producent - har i en årrække kæmpet med at standse en glidende deroute.

Du kan læse mere om nedturen her: Så slemt står det til i Nokia.

Læs også:

Dansk Nokia-chef: Sådan ser vores fremtid ud nu.

Android og Windows Phone vinder hastigt frem: Derfor får iPhone slemme tæsk.

Kæmpetelefoner fra Nokia skal slås med de store Android-drenge.

Test: Nokias supermobil er et sexet kameramonster.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere