Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

It-skandale vokser: Kan koste menneskeliv

En erp-skandale hos dansk region eskalerer: Fra bøvl med tusindvis af ubetalte regninger til advarsler om, at it-problemerne kan koste menneskeliv. Krisemøde i dag.

I yderste konsekvens kan kæmpe problemer med et nyt erp-system til Region Sjælland koste menneskeliv på regionens sygehuse.

Det skriver Ekstra Bladet, der på baggrund af et notat og snak med ansatte på et sygehus oplyser, at der mangler praktiske ting som forbindinger og kanyler.

"Nogle dage føler jeg nærmest, at jeg arbejder på et hospital i det gamle Østeuropa. Der er ikke en dag, uden at der mangler noget," udtaler en sygeplejerske til avisen.

Konkret mangler hospitalet udstyr. Og det bevirker, at det må bruge noget andet udstyr, der øger smerterne hos patienterne.

"Vi manglede for eksempel venfloner i en bestemt størrelse. Det er dem, som man giver væske og medicin direkte ind i blodåren med. I stedet er vi nødt til bruge en større model, som gør det mere smertefuldt for patienten," er sygeplejerske Judith Themsen citeret for at sige i forbindelse med problemerne.

Juridisk efterspil

Regionens koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen erkender, at sygehusene er hårdt ramt af bøvlet. Han understreger, at regionen arbejder sammen med IBM, som har leveret det fejlbehæftede system, om at løse problemerne.

I dag mandag mødes den politiske ledelse i Region Sjælland for at diskutere it-problemerne, der ifølge Ekstra Bladet først ventes at være helt løst om seks måneder.

Af notatet fremgår:

"Strategisk har Regionens udgangspunkt da vi konstaterede, at det indkøbte system ikke virkede efter hensigten og som bestilt, været at samle kræfterne sammen med leverandøren IBM for at sikre Regionens drift på økonomi og lagerområdet og i fællesskab samarbejde om at bringe systemet i orden."

"Herefter udestår et juridisk efterspil. Det vil blive uddybet på mødet i Forretningsudvalget," skriver regionen.

Også DR beretter om de store problemer. Her har man fået oplyst indholdet af en revisionsrapport, der bliver afleveret om problemerne i dag.

Konklusionen er: Region Sjælland har fuldstændigt mistet det økonomiske overblik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere