Artikel top billede

It-skandale vokser: Kan koste menneskeliv

En erp-skandale hos dansk region eskalerer: Fra bøvl med tusindvis af ubetalte regninger til advarsler om, at it-problemerne kan koste menneskeliv. Krisemøde i dag.

I yderste konsekvens kan kæmpe problemer med et nyt erp-system til Region Sjælland koste menneskeliv på regionens sygehuse.

Det skriver Ekstra Bladet, der på baggrund af et notat og snak med ansatte på et sygehus oplyser, at der mangler praktiske ting som forbindinger og kanyler.

"Nogle dage føler jeg nærmest, at jeg arbejder på et hospital i det gamle Østeuropa. Der er ikke en dag, uden at der mangler noget," udtaler en sygeplejerske til avisen.

Konkret mangler hospitalet udstyr. Og det bevirker, at det må bruge noget andet udstyr, der øger smerterne hos patienterne.

"Vi manglede for eksempel venfloner i en bestemt størrelse. Det er dem, som man giver væske og medicin direkte ind i blodåren med. I stedet er vi nødt til bruge en større model, som gør det mere smertefuldt for patienten," er sygeplejerske Judith Themsen citeret for at sige i forbindelse med problemerne.

Juridisk efterspil

Regionens koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen erkender, at sygehusene er hårdt ramt af bøvlet. Han understreger, at regionen arbejder sammen med IBM, som har leveret det fejlbehæftede system, om at løse problemerne.

I dag mandag mødes den politiske ledelse i Region Sjælland for at diskutere it-problemerne, der ifølge Ekstra Bladet først ventes at være helt løst om seks måneder.

Af notatet fremgår:

"Strategisk har Regionens udgangspunkt da vi konstaterede, at det indkøbte system ikke virkede efter hensigten og som bestilt, været at samle kræfterne sammen med leverandøren IBM for at sikre Regionens drift på økonomi og lagerområdet og i fællesskab samarbejde om at bringe systemet i orden."

"Herefter udestår et juridisk efterspil. Det vil blive uddybet på mødet i Forretningsudvalget," skriver regionen.

Også DR beretter om de store problemer. Her har man fået oplyst indholdet af en revisionsrapport, der bliver afleveret om problemerne i dag.

Konklusionen er: Region Sjælland har fuldstændigt mistet det økonomiske overblik.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.