Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

It-skandale vokser: Kan koste menneskeliv

En erp-skandale hos dansk region eskalerer: Fra bøvl med tusindvis af ubetalte regninger til advarsler om, at it-problemerne kan koste menneskeliv. Krisemøde i dag.

I yderste konsekvens kan kæmpe problemer med et nyt erp-system til Region Sjælland koste menneskeliv på regionens sygehuse.

Det skriver Ekstra Bladet, der på baggrund af et notat og snak med ansatte på et sygehus oplyser, at der mangler praktiske ting som forbindinger og kanyler.

"Nogle dage føler jeg nærmest, at jeg arbejder på et hospital i det gamle Østeuropa. Der er ikke en dag, uden at der mangler noget," udtaler en sygeplejerske til avisen.

Konkret mangler hospitalet udstyr. Og det bevirker, at det må bruge noget andet udstyr, der øger smerterne hos patienterne.

"Vi manglede for eksempel venfloner i en bestemt størrelse. Det er dem, som man giver væske og medicin direkte ind i blodåren med. I stedet er vi nødt til bruge en større model, som gør det mere smertefuldt for patienten," er sygeplejerske Judith Themsen citeret for at sige i forbindelse med problemerne.

Juridisk efterspil

Regionens koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen erkender, at sygehusene er hårdt ramt af bøvlet. Han understreger, at regionen arbejder sammen med IBM, som har leveret det fejlbehæftede system, om at løse problemerne.

I dag mandag mødes den politiske ledelse i Region Sjælland for at diskutere it-problemerne, der ifølge Ekstra Bladet først ventes at være helt løst om seks måneder.

Af notatet fremgår:

"Strategisk har Regionens udgangspunkt da vi konstaterede, at det indkøbte system ikke virkede efter hensigten og som bestilt, været at samle kræfterne sammen med leverandøren IBM for at sikre Regionens drift på økonomi og lagerområdet og i fællesskab samarbejde om at bringe systemet i orden."

"Herefter udestår et juridisk efterspil. Det vil blive uddybet på mødet i Forretningsudvalget," skriver regionen.

Også DR beretter om de store problemer. Her har man fået oplyst indholdet af en revisionsrapport, der bliver afleveret om problemerne i dag.

Konklusionen er: Region Sjælland har fuldstændigt mistet det økonomiske overblik.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere