Artikel top billede

It-firma tilbød juniorkonsulenter til én krone i timen

En it-virksomhed vandt et milliardstort udbud. Konkurrenter er sure over, at firmaet blandt andet tilbød juniorkonsulenter til én krone i timen.

IT-virksomheden CGI vandt en it-kontrakt i Sverige med Trafikverket til en værdi af 1,3 milliarder svenske kroner.

Men i buddet indgår juniorkonsulenter til én krone i timen.

Det skriver idg.se.

Det har fået konkurrenterne op af stolen, og de kommer nu med beskyldninger om prisdumping.

"Vi har tilbudt Trafikverket et trainee-program, som omfatter juniorkonsulenter og er designet til at opbygge deres færdigheder og gøre dem til fuldgyldige it-folk."

"Da det traditionelt er vanskeligt at sælge juniorkonsulenter til kunder, har vi udviklet denne ordning, som vi allerede kører med til andre kunder i den private sektor," udtaler Bengt-Göran Kangas, der er ansvarlig hos CGI Sverige for kunder i den offentlige sektor.

Konkurrent: Fair regler, tak
Hos Trafikverkets fortæller CIO Mathias Persson til det svenske medie, at CGI's pris på juniorkonsulenter ikke var udslagsgivende.

Faktisk var CGI 22 procent billigere end toeren Sogeti.

Nummer tre og fire var Cybercom og Nethouse, mens IBM kom ind på femtepladsen, hvad angår pris.

Men taberen Sogeti kritiserer fremgangsmåden.

"Jeg ønsker ikke at fremstå som en dårlig taber. Jeg accepterer at tabe, men så skal det også i en konkurrence med rigtige regler," udtaler Stefan Ek fra Sogeti.

Kender du til mystiske tilbudspriser?

Kender du til mærkelige udbudspriser herhjemme? Så send en mail til k.hansen@cw.dk.

I øvrigt verserer en større sag om, hvorvidt der overhovedet bør være åbenhed om priser ved udbud.

Statens It og flere it-giganter kræver nemlig priser hemmeligholdt og har hevet Kammeradvokaten på banen for at sikre det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere