Artikel top billede

It-firma tilbød juniorkonsulenter til én krone i timen

En it-virksomhed vandt et milliardstort udbud. Konkurrenter er sure over, at firmaet blandt andet tilbød juniorkonsulenter til én krone i timen.

IT-virksomheden CGI vandt en it-kontrakt i Sverige med Trafikverket til en værdi af 1,3 milliarder svenske kroner.

Men i buddet indgår juniorkonsulenter til én krone i timen.

Det skriver idg.se.

Det har fået konkurrenterne op af stolen, og de kommer nu med beskyldninger om prisdumping.

"Vi har tilbudt Trafikverket et trainee-program, som omfatter juniorkonsulenter og er designet til at opbygge deres færdigheder og gøre dem til fuldgyldige it-folk."

"Da det traditionelt er vanskeligt at sælge juniorkonsulenter til kunder, har vi udviklet denne ordning, som vi allerede kører med til andre kunder i den private sektor," udtaler Bengt-Göran Kangas, der er ansvarlig hos CGI Sverige for kunder i den offentlige sektor.

Konkurrent: Fair regler, tak
Hos Trafikverkets fortæller CIO Mathias Persson til det svenske medie, at CGI's pris på juniorkonsulenter ikke var udslagsgivende.

Faktisk var CGI 22 procent billigere end toeren Sogeti.

Nummer tre og fire var Cybercom og Nethouse, mens IBM kom ind på femtepladsen, hvad angår pris.

Men taberen Sogeti kritiserer fremgangsmåden.

"Jeg ønsker ikke at fremstå som en dårlig taber. Jeg accepterer at tabe, men så skal det også i en konkurrence med rigtige regler," udtaler Stefan Ek fra Sogeti.

Kender du til mystiske tilbudspriser?

Kender du til mærkelige udbudspriser herhjemme? Så send en mail til k.hansen@cw.dk.

I øvrigt verserer en større sag om, hvorvidt der overhovedet bør være åbenhed om priser ved udbud.

Statens It og flere it-giganter kræver nemlig priser hemmeligholdt og har hevet Kammeradvokaten på banen for at sikre det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere