Sådan toptuner du it-løsningerne med et stramt budget

Det kan være svært at levere nye, innovative it-løsninger til organisationen, når budgettet er under pres. Her er et par råd til, hvordan du kan gribe udfordringen an.

Mange it-infrastruktur-ansvarlige i virksomhederne har i de senere år måttet skære i omkostningerne, aflyse ellers planlagte projekter og udskyde investeringer i hardware og software.

Det har været - og vil fortsat være - de barske realiteter i mange virksomheder, og kunsten er derfor både at overholde de stramme budgetter og samtidig sikre, at man kan adressere kritiske it-udfordringer i de kommende år.

Det skriver McKinsey i en længere artikel om it-infrastruktur i 2014.

Rådgivningsfirmaet har interviewet infrastruktur-ansvarlige fra en række Fortune 500-virksomheder og kommer på den baggrund med en række anbefalinger til, hvordan man kan balancere de to ting.

"Der er ingen indikation af, at 2014 vil være dramatisk lettere, set ud fra budgetterne, end 2013 har været i mange virksomheder," skriver McKinsey.

Rådgivningsfirmaets anbefalinger til, hvordan man griber opgaven an, lyder - frit oversat - blandt andet:

- Du skal etablere en kommerciel samarbejdsmodel 

Med det mener McKinsey blandt andet, at det er nødvendigt, at man kommercialiserer måden, som applikationer og services hænger sammen med og forbruger infrastrukturen på.

Man skal hen imod nogle standard-tilbud til eksempelvis applikations-udviklerne, der kan faktureres ud fra tidsforbrug og kvantitet.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.