Artikel top billede

Sådan toptuner du it-løsningerne med et stramt budget

Det kan være svært at levere nye, innovative it-løsninger til organisationen, når budgettet er under pres. Her er et par råd til, hvordan du kan gribe udfordringen an.

Mange it-infrastruktur-ansvarlige i virksomhederne har i de senere år måttet skære i omkostningerne, aflyse ellers planlagte projekter og udskyde investeringer i hardware og software.

Det har været - og vil fortsat være - de barske realiteter i mange virksomheder, og kunsten er derfor både at overholde de stramme budgetter og samtidig sikre, at man kan adressere kritiske it-udfordringer i de kommende år.

Det skriver McKinsey i en længere artikel om it-infrastruktur i 2014.

Rådgivningsfirmaet har interviewet infrastruktur-ansvarlige fra en række Fortune 500-virksomheder og kommer på den baggrund med en række anbefalinger til, hvordan man kan balancere de to ting.

"Der er ingen indikation af, at 2014 vil være dramatisk lettere, set ud fra budgetterne, end 2013 har været i mange virksomheder," skriver McKinsey.

Rådgivningsfirmaets anbefalinger til, hvordan man griber opgaven an, lyder - frit oversat - blandt andet:

- Du skal etablere en kommerciel samarbejdsmodel 

Med det mener McKinsey blandt andet, at det er nødvendigt, at man kommercialiserer måden, som applikationer og services hænger sammen med og forbruger infrastrukturen på.

Man skal hen imod nogle standard-tilbud til eksempelvis applikations-udviklerne, der kan faktureres ud fra tidsforbrug og kvantitet.

Her er flere anbefalinger

- Du skal udspecificere dine projekter for at kunne optimere omkostningerne

Rådgivningsfirmaet fremhæver her, at beslutninger om, hvilken OS-version, hvilke servere og hvilken storage-løsning, der skal anvendes, kan have en stor betydning for, hvad det koster at hoste og køre en applikation.

Derfor skal man have en struktureret og detaljeret tilgang til, hvad et nyt projekt egentlig koster.

- Dine road maps for nye applikationer skal muliggøre en mere skalerbar og effektiv infrastruktur.

Moderne infrastruktur-løsninger låner mange af de fordele, der ligger i cloud computing - blandt andet selvbetjening, automatisering og skalerbarhed.

Men for at man for alvor kan gå den vej, skal man også sikre, at applikations-udviklerne rent faktisk kan udnytte den moderne infrastruktur.

Man bør også forholde sig til, om legacy-applikationer skal migreres til det nye miljø, mener McKinsey.

- Se nærmere på dine tilbud til slutbrugere - understøtter de øget produktivitet?

Under dette punkt forklarer Mckinsey, at der er en række applikationer, som er helt afgørende for, at medarbejderne kan præstere - eksempelvis e-mail og kalender.

Der er i den forbindelse en række grundlæggende spørgsmål om, hvordan man leverer den slags applikationer på den bedste måde.

Hvordan balancerer man eksempelvis ønsket om mobile løsninger med sikkerhed, og hvordan kan man eksempelvis få gavn af en virtuel desktop-infrastruktur.

Ved at se nærmere på de ting kan man opnå en større forståelse af de medarbejder-frustrationer, der måtte være med de eksisterende værktøjer, lyder det blandt andet fra rådgivingsfirmaet.

Læs alle McKinseys anbefalinger her.

Læs også:

To vigtige ting du skal vide om fremtidens softwaremiljø

Disse fem it-områder skal du bruge penge på i år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere