TDC hårdt presset - men skovler penge ind

TDC's omsætning falder. Alligevel skovler selskabet fortsat penge ind. Se resultaterne fra Danmarks største telekoncern her.

TDC's omsætning faldt med 5,8 procent i 2013, hvilket var mere end selskabet havde forventet.

"Alle forretningsenheder bidrog negativt til denne udvikling," skriver selskabet i dets netop offentliggjorte årsregnskab.

Alligevel lander TDC et 2013-resultat på 10,1 milliarder kroner i overskud før skat, afskrivninger og renter.

Det er interessant, at omsætningen er den laveste i de seneste fem år, men at TDC fortsat formår at tjene gode penge.

Årets bundlinje er således på godt 3,2 milliarder, hvilket er lavere end 2012, men højere end de tre foregående år. 

Derfor falder omsætningen
TDC nævner en række områder, der er medvirkende til faldet i omsætningen - blandt andet regulering af priserne på mobilterminering og regulering af international roaming.

TDC peger også selv på, at fastnettelefoni fortsat falder, ligesom også omsætningen fra mobiltetjenester har været under pres, skriver selskabet.

Alligevel betegner TDC 2013 som et tilfredsstillende år.

"I 2013 forsvarede vi succesfuldt positionen som markedsleder i Danmark inden for alle forretningsområder. Efter flere år med negativ udvikling på mobilindtjeningen, så vi en forbedret trend i 2013 med et lavere år-til-år fald i omsætningen per kunde på erhvervsmarkedet og en stabilisering på privatmarkedet."

TDC Group opnåede i 2013 en samlet omsætning på 24,6 milliarder kroner mod 26,2 milliarder i 2012.

Alene regulering af telepriserne skrumpede omsætningen med 656 millioner kroner.

Det fremgår også af regnskabet, at TDC i 2013 investerede 3,7 milliarder kroner i udbygning af infrastruktur, ikke mindst i 4G.

Vil have fat i de rigtige kunder
I en analyse forud for TDC-regnskabet kommenterede Sydbank, at TDC i 3. kvartal 2013 øgede kundebasen i TDC-brandet i mobiltelefonimarkedet.

"Vi ser det som en stor blåstempling af TDC's strategi om samlede løsninger, hvis selskabet kan fortsætte med at vinde kunder i TDC-brandet."

I det offentliggjorte regnskab fremgår det, at der i fjerde kvartal var en en positiv nettotilgang af mobiltaleabonnenter til TDC-brandet på 4.000, mens der var et fortsat tab på 17.000 af privatkunder med såkaldt lav ARPU.

TDC fremhæver da også selv, at det er en del af strategien at få flere 'højt-forbrugende privatkunder,' hvilket er defineret som kunder, der køber for mere end 600 kroner om måneden ekskl. moms.

"Vores strategi er at tilbyde løsninger, der dækker hele husstandens behov, og det er glædeligt at konstatere, at den bærer frugt. Det skal skabe mere tilfredse kunder og samtidig kompensere for, at vi befinder os på et marked med meget hård konkurrence og konstante krav om nye attraktive services," udtaler koncernchef Carsten Dilling, TDC Group.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.