Artikel top billede

Står du på toppen af K2 med et behov for at se, om der er kommet ny e-post, så er løsningen nær. Foto: Wikipedia

Verdens vildeste modem: Giver net-adgang over alt

Vil du sende en mail hjem til familien fra toppen af Mount Everest eller fra din trekking tur i Brasiliens regnskov. Så skal du alliere dig med dette stykke hardware.

Satellitkommunikationsvirksomheden Iridium lover dig adgang til nettet fra de fjerneste og meste øde egne på kloden.

Firmaet har nemlig udviklet et modem, der kommunikere via Iridiums eget satellitnetværk, og det er i en størrelse, som nemt passer ned i den rygsæk, der bæres af en sand eventyrer.

Så hvis du trods strabadserne stadig har klø i fingrene efter en tur på Facebook, er der muligheder for det. 

Iridium Go, som modemmet meget passende er blevet døbt, har en størrelse på 11x8x3 centimeter, og funktionerne inkluderer blandt andet voice-opkald, GPS tracking, email eller to-vejs SMS.

Der er ligeledes mulighed for at skabe et WiFi hotspot på op til 30 meter, så resten af din bjergbestigergruppe også kan tjekke facebookbeskeder eller sende et foto fra toppen af K2.

Verdens vildeste mini-modem?

Høj blærerrøvsværdi

Du kan helt sikkert høste point for funktionerne, hvis du har et Go-modem med på turen, men hastigheden er ikke noget at prale med.

Du skal nemlig kun regne med cirka 20 kilobyte per sekund.

For at bløde op for den langsomme forbindelse tilbyder Iridium også adgang til en egenudviklet mail-tjeneste, der kan komprimere forsendelserne.

Med lidt komprimering i bagagen kan du komme op på en hastighed, der giver cirka 20 tekstbaserede mails i minuttet.

I øvrigt har Iridium planer om at sende nye og forbedrede satellitter i rotation omkring jorden, og med dem vil hastigheden øges til 1,5 megabit per sekund. Men det ligger altså ude i fremtiden.

Modemmet undergår i øjeblikket de sidste test og tilpasninger. Det kommer på markedet i andet kvartal, og prisen ligger på cirka 800 dollar, svarende til godt 4.500 kroner.

Hertil skal du huske at inkluderer minutprisen for at benytte løsningen.

Hvis du vil spare pengene, er der inspiration til, hvordan du kan gøre det i denne historie: En uge uden internet: Onlinejunkie tager en kold tyrker.

Læs også:
De 21 værste it-vaner - og hvordan du bryder dem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere