Artikel top billede

Står du på toppen af K2 med et behov for at se, om der er kommet ny e-post, så er løsningen nær. Foto: Wikipedia

Verdens vildeste modem: Giver net-adgang over alt

Vil du sende en mail hjem til familien fra toppen af Mount Everest eller fra din trekking tur i Brasiliens regnskov. Så skal du alliere dig med dette stykke hardware.

Satellitkommunikationsvirksomheden Iridium lover dig adgang til nettet fra de fjerneste og meste øde egne på kloden.

Firmaet har nemlig udviklet et modem, der kommunikere via Iridiums eget satellitnetværk, og det er i en størrelse, som nemt passer ned i den rygsæk, der bæres af en sand eventyrer.

Så hvis du trods strabadserne stadig har klø i fingrene efter en tur på Facebook, er der muligheder for det. 

Iridium Go, som modemmet meget passende er blevet døbt, har en størrelse på 11x8x3 centimeter, og funktionerne inkluderer blandt andet voice-opkald, GPS tracking, email eller to-vejs SMS.

Der er ligeledes mulighed for at skabe et WiFi hotspot på op til 30 meter, så resten af din bjergbestigergruppe også kan tjekke facebookbeskeder eller sende et foto fra toppen af K2.

Verdens vildeste mini-modem?

Høj blærerrøvsværdi

Du kan helt sikkert høste point for funktionerne, hvis du har et Go-modem med på turen, men hastigheden er ikke noget at prale med.

Du skal nemlig kun regne med cirka 20 kilobyte per sekund.

For at bløde op for den langsomme forbindelse tilbyder Iridium også adgang til en egenudviklet mail-tjeneste, der kan komprimere forsendelserne.

Med lidt komprimering i bagagen kan du komme op på en hastighed, der giver cirka 20 tekstbaserede mails i minuttet.

I øvrigt har Iridium planer om at sende nye og forbedrede satellitter i rotation omkring jorden, og med dem vil hastigheden øges til 1,5 megabit per sekund. Men det ligger altså ude i fremtiden.

Modemmet undergår i øjeblikket de sidste test og tilpasninger. Det kommer på markedet i andet kvartal, og prisen ligger på cirka 800 dollar, svarende til godt 4.500 kroner.

Hertil skal du huske at inkluderer minutprisen for at benytte løsningen.

Hvis du vil spare pengene, er der inspiration til, hvordan du kan gøre det i denne historie: En uge uden internet: Onlinejunkie tager en kold tyrker.

Læs også:
De 21 værste it-vaner - og hvordan du bryder dem
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Solution Architect

Centrica Energy Trading A/S

Senior Front End Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere