Artikel top billede

Dansk by går internet-amok - i en hel uge

Dansk storby vil gå internet-amok i en hel uge. Borgmester, it-virksomheder og mange andre vil hylde internettet ved en stort anlagt event.

De fleste kender Aarhus Festuge. Men nu har smilets by fundet endnu en grund til at holde en ugelang fest.

Nu skal internettet nemlig hyldes, lyder det i et omfattende materiale om begivenheden, der løber af stablen fra den 28. april til 2. maj 2014.

"Internet Week Denmark er et Smart Aarhus-initiativ, der fejrer internettets betydning for erhvervslivets udvikling - privat såvel som offentligt - samt for vores allesammens hverdag," hedder det.

Derfor afholder man festivalen med oplæg, paneldebatter og workshops og målet er at  tiltrække international opmærksomhed om de digitale styrker i Aarhus og Danmark.

Aarhus Kommune støtter Internet Week Denmark med 1,5 millioner kroner, og Business Region Aarhus støtter med 300.000 kroner.

Alt derudover skabes ved crowdsourcing og crowdfunding.

Flere it-virksomheder på banen

Ud over en række officielle hovedevents skabes Internet Week Denmark af virksomheder og institutioner, der sponsorerer og arrangerer egne events i Aarhus og omegn.

Læs om nogle af dem på de næste sider.

Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) er da heller ikke bleg for at pege på Aarhus Danmarks internet-centrum.

"Internettets introduktion i Danmark for 20 år siden blev i høj grad drevet af folk i Aarhus. Derfor er det oplagt, at byen nu bliver vært for en internet-festival," udtaler han.

Faktisk er ambitionen, at Internet Week Denmark skal være en tilbagevendende national event, der retter det internationale søgelys på hele Danmark som digitalt hotspot, oplyser han videre.

Borgmesteren har da også smidt en video af sig selv på festivalens hovedperson: internettet.

Videoen kan downloades her.

Imidlertid er der tale om mere end signaler og marketing.

For bagved ligger en erkendelse af, at der skal sættes fokus på, "at den digitale økonomi både nu og i fremtiden er en stærk driver for vækst og udvikling". 

Seks procent af BNP

"Den digitale økonomi udgør mere end seks procent af bruttonationalproduktet og har potentiale til mere."

"Derfor er det vigtigt, vi understøtter de digitale iværksættere og virksomheder og er med til at skabe udviklingsmuligheder, som kan bidrage til væksten i dansk økonomi," lyder det fra Aarhus-borgmesteren.

Også Aarhus Universitet, Region Midtjylland, VIA University College, Alexandra Instituttet, Teknologisk Institut og Systematic er med i arrangementet.

Ligesom et par andre kendte it-virksomheder, som er beskrevet herunder, har meldt deres ankomst med egne event under festivalen.

Hackere, NemID og pensionister

Èn af de virksomheder, der vil lave et arrangement er koncernen Stibo og dets datterselskab CCI.

Her vil man blandt andet stå bag en såkaldt hackathon, hvor Stibo/CCI sammen med den verdensomspændende sammenslutning af journalister og udviklere, Hacks/Hackers, "sætter fokus på journalistikken i den digitale tidsalder".

Kort sagt skal journalister og webudviklere sammen nytænke - og genopfinde journalistikken. Ergo skal eksempelvis helt nye måder for journalister at indsamle data på sikkert afprøves.

Stibo er også initiativtager til en såkaldt hack for charity.

Ældre og Nemid

150 ældre fra kommunens lokalcentre og en række kreative kræfter vil forsøge at finde løsninger på nogle af de udfordringer, den ældre generation støder på i et gennemdigitaliseret samfund.

"Alene i Aarhus Kommune er der flere tusinde ældre, der ikke benytter internettet og dermed er sat helt af i forhold til dagligdags-services som NemID, Digital Post og så videre," udtaler marketing manager i CCI Kim Svendsen.

En del af Stibo-fondens formål er at støtte almennyttige projekter, og det gælder også at sætte fokus på og hjælpe en hel generation, "som i princippet har givet fortabt over for vores digitale samfund".

Andre har valgt at hyre blandt andet modedebattør Uffe Buchard.

Fokus på de bedste it-talenter

VIA University College vil således afholde adskillige konferencer og workshops i løbet af Internet Week Denmark.

Blandt andet arrangerer VIA Design + Business sammen med brancheorganisationen Dansk Mode & Textil og branchenetværket Headstart Fashion en innovationskonference om, hvordan mode- og livsstilsbranchen kan skabe forretning med sociale medier.

Blandt talerne er forfatter, foredragsholder og strategisk rådgiver Stefan Lindegaard samt kreativ direktør, chefredaktør og modedebattør Uffe Buchard.

"VIA University College har en klar digitaliseringsdagsorden. Vi skal sikre, at vores uddannelser er digitalt tidssvarende, og samtidig skal vi være med til at skabe innovation i erhvervslivet, udtaler prorektor Peter Friese om baggrunden for, at man deltager som sponsor og arrangør.

De bedste it-talenter

Endelig er også it-virksomheden Creuna på banen.

Her sætter man fokus på rekrutterings- og fastholdelsesudfordringer, der også er virkeligheden i den digitale sektor i Aarhus og Danmark.

"Vi mærker på egen krop, at talenter søger mod digitale hotspots som London og Berlin," udtaler direktør i Creuna Aarhus, Roar Nissen.

Ergo er det vigtigt, at "fremhæve Danmarks talenter og skabe de bedste vilkår for at udvikle dem."

"I modsat fald risikerer vi at miste talenterne og hele virksomheder til andre hotspots, der tilbyder bedre vilkår," udtaler direktør i Creuna, Aarhus Roar Nissen.

Tiden vil vise om ugen i Internettets tegn vil trække folk til. I hvert bliver der tændt op for et hotspot i en uges tid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje