Dansk by går internet-amok - i en hel uge

Dansk storby vil gå internet-amok i en hel uge. Borgmester, it-virksomheder og mange andre vil hylde internettet ved en stort anlagt event.

De fleste kender Aarhus Festuge. Men nu har smilets by fundet endnu en grund til at holde en ugelang fest.

Nu skal internettet nemlig hyldes, lyder det i et omfattende materiale om begivenheden, der løber af stablen fra den 28. april til 2. maj 2014.

"Internet Week Denmark er et Smart Aarhus-initiativ, der fejrer internettets betydning for erhvervslivets udvikling - privat såvel som offentligt - samt for vores allesammens hverdag," hedder det.

Derfor afholder man festivalen med oplæg, paneldebatter og workshops og målet er at  tiltrække international opmærksomhed om de digitale styrker i Aarhus og Danmark.

Aarhus Kommune støtter Internet Week Denmark med 1,5 millioner kroner, og Business Region Aarhus støtter med 300.000 kroner.

Alt derudover skabes ved crowdsourcing og crowdfunding.

Flere it-virksomheder på banen
Ud over en række officielle hovedevents skabes Internet Week Denmark af virksomheder og institutioner, der sponsorerer og arrangerer egne events i Aarhus og omegn.

Læs om nogle af dem på de næste sider.

Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) er da heller ikke bleg for at pege på Aarhus Danmarks internet-centrum.

"Internettets introduktion i Danmark for 20 år siden blev i høj grad drevet af folk i Aarhus. Derfor er det oplagt, at byen nu bliver vært for en internet-festival," udtaler han.

Faktisk er ambitionen, at Internet Week Denmark skal være en tilbagevendende national event, der retter det internationale søgelys på hele Danmark som digitalt hotspot, oplyser han videre.

Borgmesteren har da også smidt en video af sig selv på festivalens hovedperson: internettet.

Videoen kan downloades her.

Imidlertid er der tale om mere end signaler og marketing.

For bagved ligger en erkendelse af, at der skal sættes fokus på, "at den digitale økonomi både nu og i fremtiden er en stærk driver for vækst og udvikling". 

Seks procent af BNP
"Den digitale økonomi udgør mere end seks procent af bruttonationalproduktet og har potentiale til mere."

"Derfor er det vigtigt, vi understøtter de digitale iværksættere og virksomheder og er med til at skabe udviklingsmuligheder, som kan bidrage til væksten i dansk økonomi," lyder det fra Aarhus-borgmesteren.

Også Aarhus Universitet, Region Midtjylland, VIA University College, Alexandra Instituttet, Teknologisk Institut og Systematic er med i arrangementet.

Ligesom et par andre kendte it-virksomheder, som er beskrevet herunder, har meldt deres ankomst med egne event under festivalen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.