Artikel top billede

Politisk krav: Stop salget af Nets

Det planlagte salg af Nets vil sende den nationale login-løsning helt ud af kontrol. Derfor skal det stoppes.

Erhvervsordfører fra SF, Lisbeth Bech Poulsen og resten af SF-truppen ønsker, at salget af Nets skal stoppes.

I stedet skal en stor del af ejerskabet overgå til staten, så der kan gennemføres kontrol, mener partiet.

Det fortæller TV2 News torsdag morgen.

Nets ejes i dag af private banker, der sidder på godt 90 procent af selskabet, samt af Nationalbanken, der sidder på det resterende.

Selskabet er nu sat til salg, så private aktører kan byde ind.

Det mener Lisbeth Bech Poulsen er en dårlig idé.

For Danmark vil med et salg af Nets miste kontrollen med en vigtig del af landets vigtigste infrastruktur.

"Det handler om NemID og vores Dankort, og det er vigtigt, at vi sikre en form for samfundsmæssig kontrol med, for det handler jo om personlige oplysninger", siger Lisbeth Bech Poulsen til TV2 News.

Større kontrol
Erklæringen kommer kort tid efter, at salget af statsvirksomheden Dong har skabet stor ravage.

Salget skabte så stor splid i SF, at partiet måtte forlade regeringen og prominente SF-medlemmer forlod partiet til fordel for Socialdemokraterne eller de Radikale.

Også hos Nets har investorfirmaet Goldman Sachs været inde over. Selskabet har efterfølgende meldt ud, at det ikke er interesserede.

SF og Lisbeth Bech Poulsen ønsker, at staten skal have en større del af Nets ejerskab, så der kan holdes en kontrol med firmaet i forbindelse med gebyrstørrelser og med håndteringen af de personlige oplysninger, som hun mener, at staten kan gøre bedre, end det private.

"Jeg tror, at der er en almindelig anerkendelse af, at når det drejer sig om fortrolige, vigtige oplysninger, så er det vigtigt, at der er en form for statsmæssig kontrol", siger Lisbeth Bech Poulsen.

Salget af Nets har længe været under opsejling.

Flere nationale og internationale investorer står klar til at lægge milliarder af kroner for at overtage den danske betalings-infrastruktur.

Læs også:

Bliver salget af Nets danskernes næste Dong-sag?

Fem firmaer står tilbage som købere af Nets
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.