Artikel top billede

Politisk krav: Stop salget af Nets

Det planlagte salg af Nets vil sende den nationale login-løsning helt ud af kontrol. Derfor skal det stoppes.

Erhvervsordfører fra SF, Lisbeth Bech Poulsen og resten af SF-truppen ønsker, at salget af Nets skal stoppes.

I stedet skal en stor del af ejerskabet overgå til staten, så der kan gennemføres kontrol, mener partiet.

Det fortæller TV2 News torsdag morgen.

Nets ejes i dag af private banker, der sidder på godt 90 procent af selskabet, samt af Nationalbanken, der sidder på det resterende.

Selskabet er nu sat til salg, så private aktører kan byde ind.

Det mener Lisbeth Bech Poulsen er en dårlig idé.

For Danmark vil med et salg af Nets miste kontrollen med en vigtig del af landets vigtigste infrastruktur.

"Det handler om NemID og vores Dankort, og det er vigtigt, at vi sikre en form for samfundsmæssig kontrol med, for det handler jo om personlige oplysninger", siger Lisbeth Bech Poulsen til TV2 News.

Større kontrol
Erklæringen kommer kort tid efter, at salget af statsvirksomheden Dong har skabet stor ravage.

Salget skabte så stor splid i SF, at partiet måtte forlade regeringen og prominente SF-medlemmer forlod partiet til fordel for Socialdemokraterne eller de Radikale.

Også hos Nets har investorfirmaet Goldman Sachs været inde over. Selskabet har efterfølgende meldt ud, at det ikke er interesserede.

SF og Lisbeth Bech Poulsen ønsker, at staten skal have en større del af Nets ejerskab, så der kan holdes en kontrol med firmaet i forbindelse med gebyrstørrelser og med håndteringen af de personlige oplysninger, som hun mener, at staten kan gøre bedre, end det private.

"Jeg tror, at der er en almindelig anerkendelse af, at når det drejer sig om fortrolige, vigtige oplysninger, så er det vigtigt, at der er en form for statsmæssig kontrol", siger Lisbeth Bech Poulsen.

Salget af Nets har længe været under opsejling.

Flere nationale og internationale investorer står klar til at lægge milliarder af kroner for at overtage den danske betalings-infrastruktur.

Læs også:

Bliver salget af Nets danskernes næste Dong-sag?

Fem firmaer står tilbage som købere af Nets
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.