Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Til udvikleren: Derfor kan dit arbejde være spild af tid

Alt for mange it-projekter fejler, og særligt alt for mange nye BI-løsninger bliver slet ikke brugt, lyder en opsang til udviklerne.

Hvis du arbejder med it og særligt med at udvikle business intelligence-løsninger, så kan mere end halvdelen af din arbejdstid være det rene spild - for du udvikler ting, som ikke bliver brugt af nogen.

Sådan lyder påstanden fra Capgemini-rådgiver Bernard Panes i et blogindlæg.

Han tager udgangspunkt i udviklingen af store BI-løsninger efter vandfaldsmetoden, hvor man sigter efter at lave traditionel data warehousing.

Et eksempel er, at jo flere tilpasninger, der er i et it-system, jo højere er risikoen for, at noget af det, en forretningsanalytiker eller en udvikler troede var en god idé for 18 måneder siden, slet ikke kan bruges til noget.

Capgemini-rådgiveren peger på, at op til 45 procent af arbejdet kan være spildt arbejde på denne måde.

En anden faldgrube er, at BI-projektet helt grundlæggende fejler.

"Nogle gange bliver et projekt faktisk aldrig fuldført. Det kan skyldes forskellige ting, men vi ved, at jo længere tid, et projekt varer, og jo større det er, jo mere sandsynligt er det, at det fejler."

Hvordan måler man en succes?

Bernard Panes henviser til en 2012-undersøgelse fra McKinsey, der konkluderede, at store it-projekter i gennemsnit går 45 procent over budget og syv projekt over tidsplanen.

Samtidig blev det fremhævet, at projekterne leverer 56 procent mindre værdi, end man oprindeligt regnede med.

"Dette bør gå dig på, det er demoraliserende. Har jeg virkelig brugt så meget af min energi, tid og passion på noget fuldstændig ubrugeligt? Ja!" skriver Capgemini-rådgiveren i sit indlæg.

Han forklarer, at det er et problem, hvis man betegner et it-projekt, og særligt et BI-projekt, som en succes, blot fordi det er fuldført til tiden og lever op til specifikationerne.

"Fordi værdi ofte er svært at sætte tal på, særligt inden for BI, måler vi ikke altid succes som omkostninger versus fordele," skriver Bernard Panes.

Men har han ret? Er der alt for stor en del af de it-løsninger, vi udvikler, som aldrig nogensinde bliver brugt til noget? Giv dit besyv med i debatten herunder.

Læs også:

Derfor skal it-afdelingen acceptere dette BI-bøvl

Vandfalds-metoden: En død sild eller en sej overlever?

Opråb til it-afdelingen: Slip kontrollen med BI
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.