OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Til udvikleren: Derfor kan dit arbejde være spild af tid

Alt for mange it-projekter fejler, og særligt alt for mange nye BI-løsninger bliver slet ikke brugt, lyder en opsang til udviklerne.

Hvis du arbejder med it og særligt med at udvikle business intelligence-løsninger, så kan mere end halvdelen af din arbejdstid være det rene spild - for du udvikler ting, som ikke bliver brugt af nogen.

Sådan lyder påstanden fra Capgemini-rådgiver Bernard Panes i et blogindlæg.

Han tager udgangspunkt i udviklingen af store BI-løsninger efter vandfaldsmetoden, hvor man sigter efter at lave traditionel data warehousing.

Et eksempel er, at jo flere tilpasninger, der er i et it-system, jo højere er risikoen for, at noget af det, en forretningsanalytiker eller en udvikler troede var en god idé for 18 måneder siden, slet ikke kan bruges til noget.

Capgemini-rådgiveren peger på, at op til 45 procent af arbejdet kan være spildt arbejde på denne måde.

En anden faldgrube er, at BI-projektet helt grundlæggende fejler.

"Nogle gange bliver et projekt faktisk aldrig fuldført. Det kan skyldes forskellige ting, men vi ved, at jo længere tid, et projekt varer, og jo større det er, jo mere sandsynligt er det, at det fejler."

Hvordan måler man en succes?

Bernard Panes henviser til en 2012-undersøgelse fra McKinsey, der konkluderede, at store it-projekter i gennemsnit går 45 procent over budget og syv projekt over tidsplanen.

Samtidig blev det fremhævet, at projekterne leverer 56 procent mindre værdi, end man oprindeligt regnede med.

"Dette bør gå dig på, det er demoraliserende. Har jeg virkelig brugt så meget af min energi, tid og passion på noget fuldstændig ubrugeligt? Ja!" skriver Capgemini-rådgiveren i sit indlæg.

Han forklarer, at det er et problem, hvis man betegner et it-projekt, og særligt et BI-projekt, som en succes, blot fordi det er fuldført til tiden og lever op til specifikationerne.

"Fordi værdi ofte er svært at sætte tal på, særligt inden for BI, måler vi ikke altid succes som omkostninger versus fordele," skriver Bernard Panes.

Men har han ret? Er der alt for stor en del af de it-løsninger, vi udvikler, som aldrig nogensinde bliver brugt til noget? Giv dit besyv med i debatten herunder.

Læs også:

Derfor skal it-afdelingen acceptere dette BI-bøvl

Vandfalds-metoden: En død sild eller en sej overlever?

Opråb til it-afdelingen: Slip kontrollen med BI
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

27. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

28. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

28. februar 2024 | Læs mere