Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Til udvikleren: Derfor kan dit arbejde være spild af tid

Alt for mange it-projekter fejler, og særligt alt for mange nye BI-løsninger bliver slet ikke brugt, lyder en opsang til udviklerne.

Hvis du arbejder med it og særligt med at udvikle business intelligence-løsninger, så kan mere end halvdelen af din arbejdstid være det rene spild - for du udvikler ting, som ikke bliver brugt af nogen.

Sådan lyder påstanden fra Capgemini-rådgiver Bernard Panes i et blogindlæg.

Han tager udgangspunkt i udviklingen af store BI-løsninger efter vandfaldsmetoden, hvor man sigter efter at lave traditionel data warehousing.

Et eksempel er, at jo flere tilpasninger, der er i et it-system, jo højere er risikoen for, at noget af det, en forretningsanalytiker eller en udvikler troede var en god idé for 18 måneder siden, slet ikke kan bruges til noget.

Capgemini-rådgiveren peger på, at op til 45 procent af arbejdet kan være spildt arbejde på denne måde.

En anden faldgrube er, at BI-projektet helt grundlæggende fejler.

"Nogle gange bliver et projekt faktisk aldrig fuldført. Det kan skyldes forskellige ting, men vi ved, at jo længere tid, et projekt varer, og jo større det er, jo mere sandsynligt er det, at det fejler."

Hvordan måler man en succes?

Bernard Panes henviser til en 2012-undersøgelse fra McKinsey, der konkluderede, at store it-projekter i gennemsnit går 45 procent over budget og syv projekt over tidsplanen.

Samtidig blev det fremhævet, at projekterne leverer 56 procent mindre værdi, end man oprindeligt regnede med.

"Dette bør gå dig på, det er demoraliserende. Har jeg virkelig brugt så meget af min energi, tid og passion på noget fuldstændig ubrugeligt? Ja!" skriver Capgemini-rådgiveren i sit indlæg.

Han forklarer, at det er et problem, hvis man betegner et it-projekt, og særligt et BI-projekt, som en succes, blot fordi det er fuldført til tiden og lever op til specifikationerne.

"Fordi værdi ofte er svært at sætte tal på, særligt inden for BI, måler vi ikke altid succes som omkostninger versus fordele," skriver Bernard Panes.

Men har han ret? Er der alt for stor en del af de it-løsninger, vi udvikler, som aldrig nogensinde bliver brugt til noget? Giv dit besyv med i debatten herunder.

Læs også:

Derfor skal it-afdelingen acceptere dette BI-bøvl

Vandfalds-metoden: En død sild eller en sej overlever?

Opråb til it-afdelingen: Slip kontrollen med BI
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Validation Manager

Djurslands Bank

BI-udvikler

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Rollout Consultant

Dustin A/S

Network Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere