Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Intel på vej med ny superchip med 4,31 milliarder transistorer

Intel er på trapperne med ny superchip. Se hvad den kan.

Intel er på trapperne med sin nye superchip, der har arbejdstitlen Ivytown.

Den nye chip er udviklet specielt til high end-servere og bliver udstyret med 15 kerner, der tilsammen rummer 4,31 milliarder transistorer.

Det er det største antal kerner i Intels x86-server-chip, og meget tyder på, at Ivytown bliver den hurtigste server-chip overhovedet fra Intel.

For omkring et halvt år siden lancerede Intel sin hidtil hurtigste chip med 12 kerner, Xeon E5 v2.

Ulige antal kerner

Det er i sig selv ret usædvanligt at udstyre en chip med 15 kerner.

Normalt er de nemlig udstyret med et lige antal kerner - 8, 12 eller 16.

I gamle dage øgede chipproducenterne typisk chippenes performance ved at booste den såkaldte clock-hastighed, hvilket dog samtidig fik chippene til at forbruge markant mere energi.

Derfor er chip-producenterne generelt skiftet til i stedet at øge antallet af kerner i chippene, da dette øger performance uden at forøge energiforbruget.

Ivytown bygger på Intels mikroarkitektur Ivy Bridge.

Processoren blev lanceret på halvlederkonferencen ISSCC (International Solid State Circuits Conference).

AMD viste sit seneste core med navnet Steamroller - og IBM, der ellers er transformeret til software og ydelser, satte lup på udviklingen af POWER8-arkitekturen.

ARM viste et nyt design - der dog var fremstillet i en relativ konservativ 40 nm procesteknologi.

I det hele taget er det værd at notere sig, at netop procesteknologien siger noget om, hvor avancerede processorer de forskellige firmaer kan levere.

Intel fører med 22 nm, mens AMD anvender 28 nm - og ARM 40 nm. Intel har dog også brug for 22 nm teknologi, da mikroarkitekturen er meget indviklet, hvorfor den kræver langt flere transistorer end for eksempel ARM.
IT-JOB

Mobile Industrial Robots A/S

Software Delivery Manager

Bunker Holding A/S

Cloud CoE Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere