Artikel top billede

Intel på vej med ny superchip med 4,31 milliarder transistorer

Intel er på trapperne med ny superchip. Se hvad den kan.

Intel er på trapperne med sin nye superchip, der har arbejdstitlen Ivytown.

Den nye chip er udviklet specielt til high end-servere og bliver udstyret med 15 kerner, der tilsammen rummer 4,31 milliarder transistorer.

Det er det største antal kerner i Intels x86-server-chip, og meget tyder på, at Ivytown bliver den hurtigste server-chip overhovedet fra Intel.

For omkring et halvt år siden lancerede Intel sin hidtil hurtigste chip med 12 kerner, Xeon E5 v2.

Ulige antal kerner

Det er i sig selv ret usædvanligt at udstyre en chip med 15 kerner.

Normalt er de nemlig udstyret med et lige antal kerner - 8, 12 eller 16.

I gamle dage øgede chipproducenterne typisk chippenes performance ved at booste den såkaldte clock-hastighed, hvilket dog samtidig fik chippene til at forbruge markant mere energi.

Derfor er chip-producenterne generelt skiftet til i stedet at øge antallet af kerner i chippene, da dette øger performance uden at forøge energiforbruget.

Ivytown bygger på Intels mikroarkitektur Ivy Bridge.

Processoren blev lanceret på halvlederkonferencen ISSCC (International Solid State Circuits Conference).

AMD viste sit seneste core med navnet Steamroller - og IBM, der ellers er transformeret til software og ydelser, satte lup på udviklingen af POWER8-arkitekturen.

ARM viste et nyt design - der dog var fremstillet i en relativ konservativ 40 nm procesteknologi.

I det hele taget er det værd at notere sig, at netop procesteknologien siger noget om, hvor avancerede processorer de forskellige firmaer kan levere.

Intel fører med 22 nm, mens AMD anvender 28 nm - og ARM 40 nm. Intel har dog også brug for 22 nm teknologi, da mikroarkitekturen er meget indviklet, hvorfor den kræver langt flere transistorer end for eksempel ARM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere