Artikel top billede

Intel på vej med ny superchip med 4,31 milliarder transistorer

Intel er på trapperne med ny superchip. Se hvad den kan.

Intel er på trapperne med sin nye superchip, der har arbejdstitlen Ivytown.

Den nye chip er udviklet specielt til high end-servere og bliver udstyret med 15 kerner, der tilsammen rummer 4,31 milliarder transistorer.

Det er det største antal kerner i Intels x86-server-chip, og meget tyder på, at Ivytown bliver den hurtigste server-chip overhovedet fra Intel.

For omkring et halvt år siden lancerede Intel sin hidtil hurtigste chip med 12 kerner, Xeon E5 v2.

Ulige antal kerner

Det er i sig selv ret usædvanligt at udstyre en chip med 15 kerner.

Normalt er de nemlig udstyret med et lige antal kerner - 8, 12 eller 16.

I gamle dage øgede chipproducenterne typisk chippenes performance ved at booste den såkaldte clock-hastighed, hvilket dog samtidig fik chippene til at forbruge markant mere energi.

Derfor er chip-producenterne generelt skiftet til i stedet at øge antallet af kerner i chippene, da dette øger performance uden at forøge energiforbruget.

Ivytown bygger på Intels mikroarkitektur Ivy Bridge.

Processoren blev lanceret på halvlederkonferencen ISSCC (International Solid State Circuits Conference).

AMD viste sit seneste core med navnet Steamroller - og IBM, der ellers er transformeret til software og ydelser, satte lup på udviklingen af POWER8-arkitekturen.

ARM viste et nyt design - der dog var fremstillet i en relativ konservativ 40 nm procesteknologi.

I det hele taget er det værd at notere sig, at netop procesteknologien siger noget om, hvor avancerede processorer de forskellige firmaer kan levere.

Intel fører med 22 nm, mens AMD anvender 28 nm - og ARM 40 nm. Intel har dog også brug for 22 nm teknologi, da mikroarkitekturen er meget indviklet, hvorfor den kræver langt flere transistorer end for eksempel ARM.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere