Artikel top billede

Første Ubuntu-telefoner på trapperne - i butikkerne i løbet af få måneder

Efter lang tids udvikling er de første Ubuntu-telefoner på trapperne. Se her, hvem der skal bygge telefonerne. Og hvor udviklerne vil lægge fokus.

Verdens første smartphones baseret på Canonicals kendte Linux-styresystem, Ubuntu, vil være klar seneste ved årets udgang.

Sådan lyder det fra Canonicals topchef, Mark Shuttleworth.

Telefonerne vil blive bygget af de kinesiske telefon-producenter BQ og Meizu.

Canonical vil præsentere modellerne på næste uges Mobile World Congress i Barcelona.

Angiveligt vil BQ-telefonen få plads til to SIM-kort, så den kan anvendes eksempelvis både privat og til arbejde med to forskellige telefonnumre.

Samtidig vil Meizu-telefonen angiveligt komme til at ligne Ubuntu på Android og have et dual-boot-system.

Det er omkring et år siden, at Canonical meddelte, at selskabet var gået i gang med at udvikle en særlig smartphone-udgave af Ubuntu-styresystemet.

Populær blandt Linux-folk

Ubuntu er blandt de mest udbredte af Linux-styresystemerne, men har alligevel en særdeles lille markedsandel. Det kan du læse mere om her: Derfor er Linux død som en sild på din pc.

Canonical lancerede i sommer et crowdfunding-projekt, der skulle samle penge ind til Ubuntu Edge-telefonen.

Målet var dengang 32 millioner dollar, men der blev blot indsamlet 13 millioner dollar i alt i crowdfunding-projektet.

Mark Shuttleworth siger, at målet er, at Ubuntu bliver den tredje-største mobilplatform i markedet.

Dermed sigter han efter at banke både Microsofts Windows Phone og BlackBerry OS, der i dag er nummer henholdsvis tre og fire efter Googles Android og Apples iOS.

Tilsammen har Android og iOS ifølge analysehuset Gartner en markedsandel i dag på 94 procent, mens Microsoft og Blackberry tilsammen sidder på omkring fem procent.

Canonical har i udviklingen af Ubuntu især lagt vægt på fusionen af desktop og mobil-platformene, som selskabet mener vil være afgørende for fremtidig succes.

Det er planen, at selskabet med tiden helt vil fusionere styresystemerne til desktop og mobil.

Samme planer kan andre arbejde med. Det kan du læse mere om her: Skal iOS og Mac OS X virkelig smeltes sammen til et helt nyt system?

Ifølge Mark Shuttleworth vil Ubuntu nu lægge sig i selen for at øge antallet af apps, der er tilgængelig til Ubuntu.

Det er målet, at i hvert fald alle Top 50-apps til både Android og iOS skal være tilgængelige til Ubuntu, når de første telefoner sendes på gaden.

Læs også:

Ubuntu vender telefon-fiasko til en ny succes

Her er de 10 mest populære Linux-udgaver

Ubuntu-telefonens fiasko er en vild succes

Ubuntu mangler 110 millioner kroner inden i morgen

Så flot bliver Ubuntu til din smartphone

Video: Sådan kommer Ubuntu-fonen til at virke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.