Artikel top billede

Første Ubuntu-telefoner på trapperne - i butikkerne i løbet af få måneder

Efter lang tids udvikling er de første Ubuntu-telefoner på trapperne. Se her, hvem der skal bygge telefonerne. Og hvor udviklerne vil lægge fokus.

Verdens første smartphones baseret på Canonicals kendte Linux-styresystem, Ubuntu, vil være klar seneste ved årets udgang.

Sådan lyder det fra Canonicals topchef, Mark Shuttleworth.

Telefonerne vil blive bygget af de kinesiske telefon-producenter BQ og Meizu.

Canonical vil præsentere modellerne på næste uges Mobile World Congress i Barcelona.

Angiveligt vil BQ-telefonen få plads til to SIM-kort, så den kan anvendes eksempelvis både privat og til arbejde med to forskellige telefonnumre.

Samtidig vil Meizu-telefonen angiveligt komme til at ligne Ubuntu på Android og have et dual-boot-system.

Det er omkring et år siden, at Canonical meddelte, at selskabet var gået i gang med at udvikle en særlig smartphone-udgave af Ubuntu-styresystemet.

Populær blandt Linux-folk

Ubuntu er blandt de mest udbredte af Linux-styresystemerne, men har alligevel en særdeles lille markedsandel. Det kan du læse mere om her: Derfor er Linux død som en sild på din pc.

Canonical lancerede i sommer et crowdfunding-projekt, der skulle samle penge ind til Ubuntu Edge-telefonen.

Målet var dengang 32 millioner dollar, men der blev blot indsamlet 13 millioner dollar i alt i crowdfunding-projektet.

Mark Shuttleworth siger, at målet er, at Ubuntu bliver den tredje-største mobilplatform i markedet.

Dermed sigter han efter at banke både Microsofts Windows Phone og BlackBerry OS, der i dag er nummer henholdsvis tre og fire efter Googles Android og Apples iOS.

Tilsammen har Android og iOS ifølge analysehuset Gartner en markedsandel i dag på 94 procent, mens Microsoft og Blackberry tilsammen sidder på omkring fem procent.

Canonical har i udviklingen af Ubuntu især lagt vægt på fusionen af desktop og mobil-platformene, som selskabet mener vil være afgørende for fremtidig succes.

Det er planen, at selskabet med tiden helt vil fusionere styresystemerne til desktop og mobil.

Samme planer kan andre arbejde med. Det kan du læse mere om her: Skal iOS og Mac OS X virkelig smeltes sammen til et helt nyt system?

Ifølge Mark Shuttleworth vil Ubuntu nu lægge sig i selen for at øge antallet af apps, der er tilgængelig til Ubuntu.

Det er målet, at i hvert fald alle Top 50-apps til både Android og iOS skal være tilgængelige til Ubuntu, når de første telefoner sendes på gaden.

Læs også:

Ubuntu vender telefon-fiasko til en ny succes

Her er de 10 mest populære Linux-udgaver

Ubuntu-telefonens fiasko er en vild succes

Ubuntu mangler 110 millioner kroner inden i morgen

Så flot bliver Ubuntu til din smartphone

Video: Sådan kommer Ubuntu-fonen til at virke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere