Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Stenrigt it-firma på opkøbsjagt: Vil købe små firmaer inden for fire særlige områder

Efter flere års stilstand er HP på vej med nye opkøb. Se hvilke områder HP vil afsøge for mulige firmaer.

For første gang i lange tider er der vækst i HP's pc-salg, og selskabet leverer resultater, der er bedre end forventet.

Efter afslutningen på seneste regnskabsår, der for HP lukkede med udgangen af oktober, ligger HP inde med 50 milliarder kroner i kontanter, som selskabet nu vil have ud at arbejde.

En del af pengene vil blive udbetalt til aktionærerne i form af dividende, mens en del skal investeres i opkøb indenfor fire områder.

"Markedet forandrer sig meget dramatisk, og vi har behov for at købe op inden for sikkerhed, big data, mobility og cloud," siger Meg Whitman.

Hun siger endvidere, at HP primært vil sigte efter at opkøbe små og mellemstore virksomheder med de rette teknologier og rette folk.

Meg Whitman har tidligere sagt, at hun var åben for opkøb. HP har dog ikke gennemført et eneste opkøb, siden hun overtog topposten i selskabet fra tyskeren Leo Apotheker, som blev verfet ud af selskabet i september 2011.

Det kan du læse mere om her: HP fyrer Léo Apotheker - ny topchef ansat

Tilbageholdenheden kan meget vel skyldes, at netop Leo Apotheker fik ørerne i maskinen for hans opkøb af Autonomy, som du kan læse mere om her: HP taber milliard-beløb efter regnskabsfusk

Dette opkøb gik så dårligt, at HP nedskrev investeringen med næsten 50 milliarder kroner allerede året efter opkøbet.

Teknologier skal fjernes

Det hele bliver dog ikke opkøb, for Meg Whitman vil også i den nærmeste fremtid skille sig af med en række teknologier i HP's portefølje.

Hun siger, at hun ikke ser store forandringer forude for HP's fire store forretningsområder, som er enterprise, pc'er, print og services.

"Men vi har en meget stor portefølje, og der er produktlinier og mindre forretningsområder under de fire store forretningsområder, som kandiderer til at blive solgt fra," siger hun.

"Vi har endnu ikke truffet nogen endelig beslutning om det, men vi er nået til det sted, hvor vi naturligt nok spørger os selv, om vores portefølje er tilstrækkeligt optimeret," siger hun.

HP har netop offentliggjort sit kvartalsregnskab, der viser lovende takter.

"HP er lige nu i den bedste forfatning i lang tid. Fremskridtene afspejler sig i vækst på tværs af vores portefølje," lyder det fra topchef Meg Whitman.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Validation Manager

Capgemini Danmark A/S

Account Executive
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere