Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Stenrigt it-firma på opkøbsjagt: Vil købe små firmaer inden for fire særlige områder

Efter flere års stilstand er HP på vej med nye opkøb. Se hvilke områder HP vil afsøge for mulige firmaer.

For første gang i lange tider er der vækst i HP's pc-salg, og selskabet leverer resultater, der er bedre end forventet.

Efter afslutningen på seneste regnskabsår, der for HP lukkede med udgangen af oktober, ligger HP inde med 50 milliarder kroner i kontanter, som selskabet nu vil have ud at arbejde.

En del af pengene vil blive udbetalt til aktionærerne i form af dividende, mens en del skal investeres i opkøb indenfor fire områder.

"Markedet forandrer sig meget dramatisk, og vi har behov for at købe op inden for sikkerhed, big data, mobility og cloud," siger Meg Whitman.

Hun siger endvidere, at HP primært vil sigte efter at opkøbe små og mellemstore virksomheder med de rette teknologier og rette folk.

Meg Whitman har tidligere sagt, at hun var åben for opkøb. HP har dog ikke gennemført et eneste opkøb, siden hun overtog topposten i selskabet fra tyskeren Leo Apotheker, som blev verfet ud af selskabet i september 2011.

Det kan du læse mere om her: HP fyrer Léo Apotheker - ny topchef ansat

Tilbageholdenheden kan meget vel skyldes, at netop Leo Apotheker fik ørerne i maskinen for hans opkøb af Autonomy, som du kan læse mere om her: HP taber milliard-beløb efter regnskabsfusk

Dette opkøb gik så dårligt, at HP nedskrev investeringen med næsten 50 milliarder kroner allerede året efter opkøbet.

Teknologier skal fjernes

Det hele bliver dog ikke opkøb, for Meg Whitman vil også i den nærmeste fremtid skille sig af med en række teknologier i HP's portefølje.

Hun siger, at hun ikke ser store forandringer forude for HP's fire store forretningsområder, som er enterprise, pc'er, print og services.

"Men vi har en meget stor portefølje, og der er produktlinier og mindre forretningsområder under de fire store forretningsområder, som kandiderer til at blive solgt fra," siger hun.

"Vi har endnu ikke truffet nogen endelig beslutning om det, men vi er nået til det sted, hvor vi naturligt nok spørger os selv, om vores portefølje er tilstrækkeligt optimeret," siger hun.

HP har netop offentliggjort sit kvartalsregnskab, der viser lovende takter.

"HP er lige nu i den bedste forfatning i lang tid. Fremskridtene afspejler sig i vækst på tværs af vores portefølje," lyder det fra topchef Meg Whitman.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere