Artikel top billede

Stenrigt it-firma på opkøbsjagt: Vil købe små firmaer inden for fire særlige områder

Efter flere års stilstand er HP på vej med nye opkøb. Se hvilke områder HP vil afsøge for mulige firmaer.

For første gang i lange tider er der vækst i HP's pc-salg, og selskabet leverer resultater, der er bedre end forventet.

Efter afslutningen på seneste regnskabsår, der for HP lukkede med udgangen af oktober, ligger HP inde med 50 milliarder kroner i kontanter, som selskabet nu vil have ud at arbejde.

En del af pengene vil blive udbetalt til aktionærerne i form af dividende, mens en del skal investeres i opkøb indenfor fire områder.

"Markedet forandrer sig meget dramatisk, og vi har behov for at købe op inden for sikkerhed, big data, mobility og cloud," siger Meg Whitman.

Hun siger endvidere, at HP primært vil sigte efter at opkøbe små og mellemstore virksomheder med de rette teknologier og rette folk.

Meg Whitman har tidligere sagt, at hun var åben for opkøb. HP har dog ikke gennemført et eneste opkøb, siden hun overtog topposten i selskabet fra tyskeren Leo Apotheker, som blev verfet ud af selskabet i september 2011.

Det kan du læse mere om her: HP fyrer Léo Apotheker - ny topchef ansat

Tilbageholdenheden kan meget vel skyldes, at netop Leo Apotheker fik ørerne i maskinen for hans opkøb af Autonomy, som du kan læse mere om her: HP taber milliard-beløb efter regnskabsfusk

Dette opkøb gik så dårligt, at HP nedskrev investeringen med næsten 50 milliarder kroner allerede året efter opkøbet.

Teknologier skal fjernes

Det hele bliver dog ikke opkøb, for Meg Whitman vil også i den nærmeste fremtid skille sig af med en række teknologier i HP's portefølje.

Hun siger, at hun ikke ser store forandringer forude for HP's fire store forretningsområder, som er enterprise, pc'er, print og services.

"Men vi har en meget stor portefølje, og der er produktlinier og mindre forretningsområder under de fire store forretningsområder, som kandiderer til at blive solgt fra," siger hun.

"Vi har endnu ikke truffet nogen endelig beslutning om det, men vi er nået til det sted, hvor vi naturligt nok spørger os selv, om vores portefølje er tilstrækkeligt optimeret," siger hun.

HP har netop offentliggjort sit kvartalsregnskab, der viser lovende takter.

"HP er lige nu i den bedste forfatning i lang tid. Fremskridtene afspejler sig i vækst på tværs af vores portefølje," lyder det fra topchef Meg Whitman.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.