Kæmpe misforståelse: Hot it-trend handler slet ikke om teknologi

Intelligente ure og briller og it-baseret fitnessudstyr i alle afskygninger vælter ud til forbrugerne. Men fokus skal slet ikke være på de nye teknologier.

Kan vi friste med et smartwatch?

Måske et par augmented reality-briller? Eller hvad med et af vores helt nye, digitale fitness-armbånd, der er smækfyldt med sensorer?

Udstillerne på Mobile World Congress i Barcelona havde i år i den grad fokus på trenden med bærbare teknologier, også kaldet wearables, som er udråbt til et af de helt store vækstområder i de kommende år.

Men rigtig mange af dem begår en klar fejl, både når de designer og markedsfører produkterne. 

Det var et af hovedbudskaerne fra dr. Genevieve Bell fra Intel Labs, der på messen kom med et interessant indspark omkring alle de bærbare teknologier - briller, ure og fitnessudstyr - der er så meget fokus på i øjeblikket.

"Lige nu handler det mest om, hvad vi bærer. Det mest interessante spørgsmål er, hvorfor vi bærer det? Hvorfor bærer vi de her ting, og hvad kan vi bruge det til?"

Dette glemmer vi at fokusere på
Intel-forskeren pegede på, at et ur eksempelvis aldrig har handlet om teknologi, men derimod om, at man med uret opnår en vis status, sender et bestemt signal til omverdenen, styrker ens identitet og så videre.

Det samme gælder for briller. De er historisk blevet forbundet med, at man er vis, belæst - og måske også lidt nørdet.
"Der er en fantastisk mulighed for at lave teknologi, der virkelig betyder noget for folk"

Når man designer den slags bærbare teknologier, er man derfor nødt til at tage høje for alle de signaler, forbrugerne bevidst eller ubevidst lægger i produkterne, og ikke kun fokusere på specifikationer og ny teknologi.

"Produktet er bare en begyndelse. Det handler mindst lige så meget om, hvad det fortæller, og hvad det kan. Om hele økosystemet," sagde Genevieve Bell på Mobile World Congress, der ellers i høj grad er en messe, der tager udgangspunkt i nye teknologier.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.