Artikel top billede

Kæmpe misforståelse: Hot it-trend handler slet ikke om teknologi

Intelligente ure og briller og it-baseret fitnessudstyr i alle afskygninger vælter ud til forbrugerne. Men fokus skal slet ikke være på de nye teknologier.

Kan vi friste med et smartwatch?

Måske et par augmented reality-briller? Eller hvad med et af vores helt nye, digitale fitness-armbånd, der er smækfyldt med sensorer?

Udstillerne på Mobile World Congress i Barcelona havde i år i den grad fokus på trenden med bærbare teknologier, også kaldet wearables, som er udråbt til et af de helt store vækstområder i de kommende år.

Men rigtig mange af dem begår en klar fejl, både når de designer og markedsfører produkterne. 

Det var et af hovedbudskaerne fra dr. Genevieve Bell fra Intel Labs, der på messen kom med et interessant indspark omkring alle de bærbare teknologier - briller, ure og fitnessudstyr - der er så meget fokus på i øjeblikket.

"Lige nu handler det mest om, hvad vi bærer. Det mest interessante spørgsmål er, hvorfor vi bærer det? Hvorfor bærer vi de her ting, og hvad kan vi bruge det til?"

Dette glemmer vi at fokusere på

Intel-forskeren pegede på, at et ur eksempelvis aldrig har handlet om teknologi, men derimod om, at man med uret opnår en vis status, sender et bestemt signal til omverdenen, styrker ens identitet og så videre.

Det samme gælder for briller. De er historisk blevet forbundet med, at man er vis, belæst - og måske også lidt nørdet.

"Der er en fantastisk mulighed for at lave teknologi, der virkelig betyder noget for folk"

Når man designer den slags bærbare teknologier, er man derfor nødt til at tage høje for alle de signaler, forbrugerne bevidst eller ubevidst lægger i produkterne, og ikke kun fokusere på specifikationer og ny teknologi.

"Produktet er bare en begyndelse. Det handler mindst lige så meget om, hvad det fortæller, og hvad det kan. Om hele økosystemet," sagde Genevieve Bell på Mobile World Congress, der ellers i høj grad er en messe, der tager udgangspunkt i nye teknologier.

Derfor er det svært at blive begejstret

Genevieve Bell påpegede samtidig, at forbrugerne generelt har ekstremt høje forventninger til, hvad eksempelvis et smartwatch skal kunne, fordi de er vokset op med Star Wars og lignende og derfor tror, at den fiktive verden nu er ved at blive virkelighed.

"Fiktionen har været meget med til at skabe meget høje forventninger. At kunne levere i forhold til de forventninger kræver meget hårdt arbejde," sagde hun og tilføjede, at det netop er i de høje forventninger, man bør kunne finde motivationen til at knokle endnu hårdere.

"Der er en fantastisk mulighed for at lave teknologi, der virkelig betyder noget for folk."

Kunderne skal hjælpe med innovationen

Hilde Tonne, der arbejder med produktinnovation hos Telenor Gruop, gav lidt af en opsang til operatørerne, som hun mener, langt hen ad vejen har glemt at fokusere på innovation i forhold til slutbrugerne - ikke mindst i forhold til den næste generation af mobile produkter.

"Vi er nødt til at begynde at opføre os som internetvirksomheder og at lære af internetvirksomheder. Vores mindset og organisationer skal kunne tilpasse sig til det," sagde hun om konkurrencen fra de nye spillere på markedet.

"Når vi bliver elsket af vores kunder, er det, at vi virkelig kan lave innovation," forklarede hun om, hvorfor det er nødvendigt at tage kunderne med på råd, når der skal udvikles nye løsninger og koncepter.

CEO'en fra virksomheden Blippar, der arbejder med augmented reality til blandt andet Google Glass, havde en lignende pointe i sin tale.

"Folk ønsker at blive inddraget, at røre og føle ved dit brand. Men vigtigst af alt så ønsker de at blive overrasket," sagde Ambarish Mitra.

Mere fra MWC 2014:

Ikke længere godt nok: Vi skal have en ny type mobilnetværk

Vi har prøvekørt Galaxy S5: Sådan fungerer den

Her er Samsungs nye kongemobil: Galaxy S5

Mark Zuckerberg på MWC: Her er mit næste store projekt

WhatsApp-stifter: Sådan vil vi bruge de 100 milliarder fra Facebook

Nokia satser på Android-platformen

Her er de nye smartphones og tablets fra MWC 2014

Mobile World Congress skudt i gang: Følg med her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere