Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Regnskabsskandale koster kendt it-firma trecifret millionbeløb

Intern undersøgelse af flere års regnskabssvindel har udløst fyringer i global it-distributør.

Efter næsten et års interne undersøgelser har den amerikanske it-distributør Tech Data ifølge britiske CRN valgt at nedjustere sine regnskabstal for de sidste tre år med hvad der svarer til næsten 150 millioner kroner eller 27 millioner dollar.

Da sagen kom frem i marts i fjor, valgte Tech Data at udskyde sit endelige årsregnskab for 2012.

Samtidig blev der iværksat en uafhængig intern undersøgelse af bogføringen på en række datterselskabers leverandør-konti og interne beregninger af valutakurser helt tilbage fra begyndelsen af 2011.

Nedjusteringen betyder, at indtjeningen i det samlede koncernregnskab er sænket med tre procent.

Sagen har sit udspring i Tech Datas britiske afdeling, men har også tråde til distributørens aktiviteter i to andre europæiske lande, som Tech Data dog ikke sætter navn på.

At det kunne gå så galt, skyldes det ifølge en meddelelse fra Tech Data "utilstrækkelige kontrol-procedurer" med tilknytning til afregning af blandt andet "producenter garanti-services".

Kulegravningen af den britiske regnskabsskandale har ført til fyringer af en række af de personer, som har haft ansvaret for de "regnskabsmæssige uregelmæssigheder", hedder det i en udtalelse.

Her fremgår det også, at Tech Datas bestyrelse har tillid til, at ledelsen har taget hånd om de problemer, som ligger til grund for regnskabsballaden.

Læs også:

Ups: Koncernchef solgte kæmpe aktiepost 14 dage før regnskabsskandale

[b]Av-av: It-kæmpe halverer sælgernes bonus
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere