Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Regnskabsskandale koster kendt it-firma trecifret millionbeløb

Intern undersøgelse af flere års regnskabssvindel har udløst fyringer i global it-distributør.

Efter næsten et års interne undersøgelser har den amerikanske it-distributør Tech Data ifølge britiske CRN valgt at nedjustere sine regnskabstal for de sidste tre år med hvad der svarer til næsten 150 millioner kroner eller 27 millioner dollar.

Da sagen kom frem i marts i fjor, valgte Tech Data at udskyde sit endelige årsregnskab for 2012.

Samtidig blev der iværksat en uafhængig intern undersøgelse af bogføringen på en række datterselskabers leverandør-konti og interne beregninger af valutakurser helt tilbage fra begyndelsen af 2011.

Nedjusteringen betyder, at indtjeningen i det samlede koncernregnskab er sænket med tre procent.

Sagen har sit udspring i Tech Datas britiske afdeling, men har også tråde til distributørens aktiviteter i to andre europæiske lande, som Tech Data dog ikke sætter navn på.

At det kunne gå så galt, skyldes det ifølge en meddelelse fra Tech Data "utilstrækkelige kontrol-procedurer" med tilknytning til afregning af blandt andet "producenter garanti-services".

Kulegravningen af den britiske regnskabsskandale har ført til fyringer af en række af de personer, som har haft ansvaret for de "regnskabsmæssige uregelmæssigheder", hedder det i en udtalelse.

Her fremgår det også, at Tech Datas bestyrelse har tillid til, at ledelsen har taget hånd om de problemer, som ligger til grund for regnskabsballaden.

Læs også:

Ups: Koncernchef solgte kæmpe aktiepost 14 dage før regnskabsskandale

[b]Av-av: It-kæmpe halverer sælgernes bonus
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere