Artikel top billede

Ny teknologi klar: Så vild bliver den nye Sharepoint

Sådan vil Microsoft integrere Yammer igennem hele Sharepoint og Office 365.

Las Vegas: I den kommende version af Sharepoint er Yammer ikke længere blot en tilføjelse, men bliver integreret fuldt ud igennem hele Sharepoint og Office 365.

Det var en af nyhederne på Microsofts store Sharepoint-konference, der foregår i disse dage i Las Vegas.

Derudover præsenterede Microsoft også et nyt projekt, der måske kan revolutionere måden, som man søger oplysninger på blandt kollegaer.

Én for alle...

Microsoft åbner op for et endnu mere Facebook-lignende socialt netværk med "grupper".

I grupperne samles alt, hvad der er relevant for den pågældende gruppe. For eksempel kan en gruppe marketingansatte have en gruppe om et specifikt projekt, hvor alle kalenderaftaler, dokumenter, samtaler - som nu ligger i Yammer i en fastankret bjælke i højre side - og emails er samlet ét sted.

Og den sociale idé om et fællesskab i virksomheden går hele vejen igennem de nye tiltag for Sharepoint det kommende år, hvilket er et meget bevidst valg fra Microsofts side.

"Fase ét for Microsoft med hensyn til Sharepoint og Office 365 var økonomisk: 'Vi kan give jer løsningerne billigere', forklarede Microsofts Vice President Jepp Teper og fortsætter:

"Fase to handler om transformation: 'Vi kan ændre jeres opfattelse af, hvordan man bedst driver en virksomhed: Det gør man bedst i fællesskab".

Den sociale tjeneste, der går under navnet Office Graph, vil vise alt i alle afkroge af Office: Hvem har åbnet hvilke dokumenter, hvad er blevet rettet og lynhurtigt kan man komme i kontakt med personen uden at forlade det pågældende Office 365-program.

Spændende social søgefunktion

Microsoft kommer med en opdatering til deres allerede eksisterende BI Power-tjeneste. Håndteringen af Big Data bliver større og større, og her indfører Microsoft en opdatering af BI Power til at forsøge at skabe overblik i de til tider gigantiske datasæt, som virksomheder kan ligge inde med.

Søgefunktionen minder meget om Wolfram Alpha og Facebooks Graph Search, idet man kan søge på "talesprog".

Et eksempel fra scenen var en søgning på gennemsnitlig indkomst per person i Europa, et datasæt som belejligt lå i testcomputerens sky. På få sekunder fik tjenesten omdannet talesproget til en graf ud fra databanken og kunne på meget få tryk yderligere fremvise både kort, grafer eller en video i Sharepoints nye videoafspiller.

Projekt 'Oslo'

Projekt 'Oslo' er en ny søgetjeneste indbygget i Sharepoints sociale arbejdsnetværk. Tjenesten samler alt, hvad du foretager dig af "likes", samtaler og delinger, og samler det i en database.

Det betyder, at man hurtigt kan finde tilbage til et tidligere dokument, en samtale, en gruppe, og se, hvad og hvor meget der blev talt om. Samtidig har Projekt 'Oslo' en grafisk overflade, der automatisk prioriterer, hvad der er vigtigst af alle de informationer i virksomheden, hvor du er involveret.

"Med så mange informationer, som vi bliver bombarderet med, er det her en unik løsning for at kunne holde et overblik," forklarede Julia White, Microsofts general manager for Office.

Nye muligheder for udviklere

Under keynoten kom der også glædeligt nyt til de udviklere, som sidder og udvikler apps. Blandt andet åbner Microsoft nu op for SDK'er for Andoid og Windows 8, så dertilbyggede apps kan få adgang til Office 365-data.

Derudover kommer Microsoft også med API'er til Office 365, så udviklere nemmere og bedre kan bygge apps og tilføjelser med en flydende integration fra Office 365.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere