Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Klassiske rollespil: Når elvere og trolde skyder med skarpt

Computerworld spiller: Spiludvikleren Hare Brained Schemes er med succes dykket ned i science fiction rollespillet Shadowrun og skaber klassiske noir-fortællinger i et mindst lige så klassisk spildesign.

Velkommen til verden anno 2054.

Du befinder dig nu i en verden, hvor de fleste etablerede samfundsstrukturer for længst er faldet fra hinanden og den globale dagorden i stedet sættes af megavirksomheder, der sjældent skyr nogen midler hverken juridisk, moralsk eller etisk for presse profit ud af alle livets aspekter.

Dette er en verden, hvor teknologien er trængt helt ind i menneskets inderste - bogstaveligt talt.

Kybernetiske lemmer, øjne og lignende modifikationer er almindeligt, accepteret og ofte nødvendigt for at kunne tjene til dagen og vejen.

Internettet og datastrukturerne har direkte forbindelse til hjernen gennem indopererede datastik, der giver adgang til en virtuel verden, som er mindst lige så kompliceret og farlig at navigere i som den fysiske.

Blandt elevere og trolde

Velkommen til Shadowrun. En rollespilverden bygget direkte på det klassiske papir & terningerollespil fra 90'erne, hvor handlingen udlevede sig i en lettere dystopisk cyberpunk-verden med et enkelt lille men altafgørende twist: Magi.

I Shadowrun er urgamle kræfter nemlig vækket til live efter lang tids dvale - magiske kræfter er virkelige og trolde, orker, elvere og dværge er en del af gadebilledet, mens blandt andet drager og lignende legendariske væsner ofte opererer bag kulisserne.

Spiludviklerne fra Hare Brained Schemes søgte i 2012 støtte på Kickstarter til udgivelsen af Shadowrun Returns, og fik finansieringen igennem med 459 procent - en overvældende interesse, som sidste år blev belønnet med udgivelsen af et spil, der vitterligt indfriede løfterne.

Hare Brained Schemes udviste i det endelige spil en stor loyalitet over for selve kildematerialet, men de leverede også en rollespilsoplevelse i en gennemført klassisk ramme.

Rollespil af den gamle skole

Shadowrun Returns er nemlig et rollespil af den helt gamle skole, som egentlig gik af mode for omkring ti år siden.

I Shadowrun er spilleren en såkaldt Shadowrunner - en lejesoldat, uden for systemerne, der løser de opgaver, som ingen vil tale om eller stå ved.

"Som det altid forholder sig med sådanne historier, gemmer der sig et større komplot under overfladen, hvilket forvandler en ellers overskuelig opgave til en dødsensfarlig mission"

Historien udspiller sig i et isometrisk spilmiljø og fortælles primært gennem dialog med de figurer, der krydser spillerens vej - og vel og mærke ikke indtalt dialog, men skreven dialog i til tider meget lange dialogtræer.

På samme klassiske facon er alle kampe i spillet turbaseret, med mulighed for at søge dækning bag elementer i omgivelserne, affyre skydevåben, bruge magi, Healthpacks med videre - i disse sekvenser har spillet næsten karakter af strategispil.

Og så optjenes der selvfølgelig både penge og såkaldt karma undervejs, og hvor førstnævnte hurtigt omsættes til nye våben, granater, trylleformularer og kybernetiske forbedringer, ryger karma direkte ned i spillets Skill-systemet.

Der stikker altid noget under

'Dead Man Switch', der er titlen på historien i Shadowrun Returns, er bygget som en helt klassisk noirfortælling om Shadowrunneren, der modtager en besked fra en gammel ven - afdød ven viser det sig - som håber, at spilleren vil finde ud af, hvem der myrdede ham. Der er selvfølgelig lovning om betaling for ulejligheden.

Som det altid forholder sig med sådanne historier, gemmer der sig et større komplot under overfladen, hvilket forvandler en ellers overskuelig opgave til en dødsensfarlig mission.

Hare Brained Schemes har netop udgivet den første udvidelse til Shadowrun Returns med titlen Dragonnfall.

Her inviteres spillerne med til Berlin der anno 2054 fungerer som et stabilt anarki bygget på alliancer mellem megavirksomhederne, politiske fraktioner og andre spillere.

Men en flok Shadowrunnere får i forbindelse med et ellers simpelt datatyveri færten af noget langt større, farligere og potentielt meget indbringende.

I Shadowrun Returns er historiefortællingen i fokus - den tekstbårne af slagsen, som kræver tålmodighed af spilleren. Det hele er oven i købet pakket ind på en måde, så det i høj grad er nostalgien samt kærligheden til spillets forgrenede cyberpunk-univers, som holder spilleren fast foran computeren.

Velkommen til 2054.

Shadowrun Returns og Shadowrun: Dragonfall kan begge købes via Steam.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere