Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Dansk teleselskab fjerner roaming i fem lande

EU arbejder på at fjerne de høje roaming-afgifter. Dansk teleselskab tyvstarter.

Rigtig mange af os har prøvet at få en ekstraregning med hjem fra ferieturen i udlandet. Det kan nemlig være dyrt at bruge sin mobil på det lokale netværk.

Men som det første selskab fjerner teleselskabet 3 nu roamingafgifter i fem forskellige lande samt Hongkong, skriver dr.dk.

I de lande, hvor 3 nu fjerner afgiften - Irland, Storbritannien, Sverige, Østrig og Italien - vil det fra næste mandag være fuldstændig samme pris som herhjemme.

"Vi gør det, fordi danskerne er meget glade for at rejse og meget glade for at bruge deres smartphone, når de rejser. Og det er super irriterende og begrænsende, når man skal være bange for at få et ordentligt smæk på regningen," siger 3's danske direktør, Morten Christiansen, til dr.dk.

Han lægger ikke skjul på, at 3 tager dette skridt for at komme foran en udvikling, der allerede er i gang, da EU nærmer sig lovgivning på roamingafgifterne. Det kan du læse mere om her.

"Vi ser selvfølgelig en udvikling på vej, og derfor kan vi lige så godt tage hul på det og gå forrest for at vise, at det godt kan lade sig gøre," siger Morten Christensen.

Telechef: Vi har jo haft alt for høje afgifter
Telerådgiver og direktør Torben Rune fra selskabet Netplan er positiv over for 3's melding:

"Det er et rigtigt godt tiltag, og det falder fuldstændig i tråd med det, man vil i EU," siger Torben Rune til dr.dk.

Topchefen for Nordens største telekoncern, svensk-finske Telia, Johan Dennelind, siger til Berlingske, at fjernelse af roamingafgiften vil kunne give teleselskaberne langt større fordele end ulemper.

"Vi har jo haft alt for høje roamingafgifter. Det må vi bare indse og erkende. Nu må vi i stedet sørge for, at kunderne forbliver på vores net i stedet for, at de slår telefonen fra."

"Der er store muligheder i at beholde kunderne »på« hele tiden, uanset om de er hjemme eller i udlandet. Det giver en indtægtsmulighed, og det er bedre at få lidt end slet intet. Dér har vi nok bidt os selv i halen tidligere. Så vi siger ja til, hvad der sker i EU," siger Telia-chef Johan Dennelind.

Det amerikanske teleselskab T-Mobile meddelte for nylig, at det tibyder roamingfri priser i 115 lande. I den forbindelse sagde aktieanalytiker Morten Imsgaard fra Sydbank til Computerworld:

"Der er en kontinuerlig jagt i branchen på at finde ud af, hvad der kan blive det næste konkurrenceparameter," siger Morten Imsgaard.

 "Jeg er rimelig overbevist om, at teleselskaberne godt ved, at den ekstraordinære indtjening, som man har på roaming, nok har en stakket frist. Derfor er de ved at forberede sig, så de kan være på forkant med tingene og fremstå som et innovativt selskab, der tænker produktet på en ny måde, i stedet for bare at lade det løbe ud," siger Morten Imsgaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere