Artikel top billede

Dansk teleselskab fjerner roaming i fem lande

EU arbejder på at fjerne de høje roaming-afgifter. Dansk teleselskab tyvstarter.

Rigtig mange af os har prøvet at få en ekstraregning med hjem fra ferieturen i udlandet. Det kan nemlig være dyrt at bruge sin mobil på det lokale netværk.

Men som det første selskab fjerner teleselskabet 3 nu roamingafgifter i fem forskellige lande samt Hongkong, skriver dr.dk.

I de lande, hvor 3 nu fjerner afgiften - Irland, Storbritannien, Sverige, Østrig og Italien - vil det fra næste mandag være fuldstændig samme pris som herhjemme.

"Vi gør det, fordi danskerne er meget glade for at rejse og meget glade for at bruge deres smartphone, når de rejser. Og det er super irriterende og begrænsende, når man skal være bange for at få et ordentligt smæk på regningen," siger 3's danske direktør, Morten Christiansen, til dr.dk.

Han lægger ikke skjul på, at 3 tager dette skridt for at komme foran en udvikling, der allerede er i gang, da EU nærmer sig lovgivning på roamingafgifterne. Det kan du læse mere om her.

"Vi ser selvfølgelig en udvikling på vej, og derfor kan vi lige så godt tage hul på det og gå forrest for at vise, at det godt kan lade sig gøre," siger Morten Christensen.

Telechef: Vi har jo haft alt for høje afgifter
Telerådgiver og direktør Torben Rune fra selskabet Netplan er positiv over for 3's melding:

"Det er et rigtigt godt tiltag, og det falder fuldstændig i tråd med det, man vil i EU," siger Torben Rune til dr.dk.

Topchefen for Nordens største telekoncern, svensk-finske Telia, Johan Dennelind, siger til Berlingske, at fjernelse af roamingafgiften vil kunne give teleselskaberne langt større fordele end ulemper.

"Vi har jo haft alt for høje roamingafgifter. Det må vi bare indse og erkende. Nu må vi i stedet sørge for, at kunderne forbliver på vores net i stedet for, at de slår telefonen fra."

"Der er store muligheder i at beholde kunderne »på« hele tiden, uanset om de er hjemme eller i udlandet. Det giver en indtægtsmulighed, og det er bedre at få lidt end slet intet. Dér har vi nok bidt os selv i halen tidligere. Så vi siger ja til, hvad der sker i EU," siger Telia-chef Johan Dennelind.

Det amerikanske teleselskab T-Mobile meddelte for nylig, at det tibyder roamingfri priser i 115 lande. I den forbindelse sagde aktieanalytiker Morten Imsgaard fra Sydbank til Computerworld:

"Der er en kontinuerlig jagt i branchen på at finde ud af, hvad der kan blive det næste konkurrenceparameter," siger Morten Imsgaard.

 "Jeg er rimelig overbevist om, at teleselskaberne godt ved, at den ekstraordinære indtjening, som man har på roaming, nok har en stakket frist. Derfor er de ved at forberede sig, så de kan være på forkant med tingene og fremstå som et innovativt selskab, der tænker produktet på en ny måde, i stedet for bare at lade det løbe ud," siger Morten Imsgaard.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere