Artikel top billede

Sådan bliver dit internet i fremtiden

Www er fyldt 25 år. Se her, hvordan internettet (måske) vil udvikle sig i de kommende år.

Det er 25 år siden, at englænderen Tim Berners-Lee lancerede World Wide Web, der som bekendt sidenhen har udviklet sig til at blive en af de mest banebrydende forandrings-motorer i verdenshistorien.

Tim Berners-Lee har siden i øvrigt undskyldt for en slem brøler, som han begik ('det føltes bare som en god ting dengang'), og som siden har irriteret rigtigt mange mennesker.

Det kan du læse mere her: Internettets fader undskylder.

Fremtidens internet

Internettet har gennem årene udviklet sig hastigt i takt med, at det er blevet den måske førende kanal for kommunikation og data i alle afskygninger.

Og den udvikling vil fortsætte - ikke mindst med den nye 'Internet of Things'-udvikling, hvor alverdens apparater i stigende omfang bliver udstyret med sensorer, der kobles på internettet, hvor de kan afgive eller modtage data.

"Når de digitalt indfødte bliver voksne, vil det føre til meget større innovation"

Sådan lyder det i hvert fald fra David Clark fra det verdenskendte teknologi-universitet MIT i en rapport fra Pew Internet Research Project, der har spurgt næsten 2.600 teknologi-eksperter om deres fremtids-forventninger til internettet.

"Enheder vil i stigende omfang få deres egne kommunikations-mønstre og deres egne sociale netværk, som de vil anvende til at dele og generere information med automatisk styring og aktivering," siger David Clark.

I rapporten peger flere af teknologi-eksperterne på, at de tror, at internettet om 25 år vil være lettilgængelig og fuldt integreret overalt - lidt ligesom elektricitet er det i dag.

"Flere og flere mennesker vil komme til at leve i et miljø, hvor beslutninger blevet truffet af aktive grupper af maskiner, der samarbejder med hinanden," mener David Clark.

Nu kommer de digitalt indfødte

Direktøren for World Wide Web Consortium, Jeff Jaffe, sagde for nylig til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at internettet efter hans vurdering om få år vil blive katapulteret fremad med et spring.

Det vil ske, når den første generation af medarbejdere, der er vokset op med internettet som en fast del af deres liv, bliver gamle nok til at entre arbejdsmarkedet.

"Den første generation, der er vokset op på nettet, begynder at blive voksen. Alt, der hidtil er sket, er sket med folk, der ikke har anvendt internettet og teknologi siden fødslen. Når de digitalt indfødte bliver voksne, vil det føre til meget større innovation," siger han.

Læs også:

Maskinerne kommer: It-chefen har et problem

Hemmeligheden bag digital succes: Her er de seks vigtigste ting

Sådan spinder du guld på Internet of Things
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere