Artikel top billede

Sådan bliver dit internet i fremtiden

Www er fyldt 25 år. Se her, hvordan internettet (måske) vil udvikle sig i de kommende år.

Det er 25 år siden, at englænderen Tim Berners-Lee lancerede World Wide Web, der som bekendt sidenhen har udviklet sig til at blive en af de mest banebrydende forandrings-motorer i verdenshistorien.

Tim Berners-Lee har siden i øvrigt undskyldt for en slem brøler, som han begik ('det føltes bare som en god ting dengang'), og som siden har irriteret rigtigt mange mennesker.

Det kan du læse mere her: Internettets fader undskylder.

Fremtidens internet

Internettet har gennem årene udviklet sig hastigt i takt med, at det er blevet den måske førende kanal for kommunikation og data i alle afskygninger.

Og den udvikling vil fortsætte - ikke mindst med den nye 'Internet of Things'-udvikling, hvor alverdens apparater i stigende omfang bliver udstyret med sensorer, der kobles på internettet, hvor de kan afgive eller modtage data.

"Når de digitalt indfødte bliver voksne, vil det føre til meget større innovation"

Sådan lyder det i hvert fald fra David Clark fra det verdenskendte teknologi-universitet MIT i en rapport fra Pew Internet Research Project, der har spurgt næsten 2.600 teknologi-eksperter om deres fremtids-forventninger til internettet.

"Enheder vil i stigende omfang få deres egne kommunikations-mønstre og deres egne sociale netværk, som de vil anvende til at dele og generere information med automatisk styring og aktivering," siger David Clark.

I rapporten peger flere af teknologi-eksperterne på, at de tror, at internettet om 25 år vil være lettilgængelig og fuldt integreret overalt - lidt ligesom elektricitet er det i dag.

"Flere og flere mennesker vil komme til at leve i et miljø, hvor beslutninger blevet truffet af aktive grupper af maskiner, der samarbejder med hinanden," mener David Clark.

Nu kommer de digitalt indfødte

Direktøren for World Wide Web Consortium, Jeff Jaffe, sagde for nylig til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at internettet efter hans vurdering om få år vil blive katapulteret fremad med et spring.

Det vil ske, når den første generation af medarbejdere, der er vokset op med internettet som en fast del af deres liv, bliver gamle nok til at entre arbejdsmarkedet.

"Den første generation, der er vokset op på nettet, begynder at blive voksen. Alt, der hidtil er sket, er sket med folk, der ikke har anvendt internettet og teknologi siden fødslen. Når de digitalt indfødte bliver voksne, vil det føre til meget større innovation," siger han.

Læs også:

Maskinerne kommer: It-chefen har et problem

Hemmeligheden bag digital succes: Her er de seks vigtigste ting

Sådan spinder du guld på Internet of Things
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere