Artikel top billede

Otte gode råd fra NNIT: Her er hemmeligheden bag høj vækst

NNIT har helt stabil vækst og masser af penge i kassen. Skal du gøre selskabet kunsten efter? Her får du otte hurtige råd fra administrerende direktør Per Kogut og finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen.

NNIT slår igen markedet med sit nye regnskab, der endnu engang melder om høj vækst i både omsætning og indtjening.

Det kan du læse mere om her: Guldmaskinen NNIT buldrer afsted: Vækst vækst vækst er målet

Selskabet har i mange år lukreret på en stabil ordre-indgang fra dets ejer, Novo Nordisk, men har i de senere år samtidig haft meget kraftig vækst på områder uden for Novo Nordisk, som i dag står for godt halvdelen af NNIT's omsætning på 2,2 milliarder kroner.

Hvad skal man fokusere på for at få vækst som NNIT?

Her får du otte bud fra NNIT's finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen og administrerende direktør, Per Kogut.

Produktet

Du skal sørge for, at du har en fornuftig vare at levere, og at varen leveres i en god kvalitet. Det skal du gøre til konkurrencedygtige priser. Det kræver, at du har et effektivt produktions-apparat.

Fokuser på det du er god til

Gør op med dig selv, hvor du er stærk, og hvad du er god til og fokusér på disse områder. Undgå at kaste dig ud i alt muligt forskelligt, hvor du risikerer at få ørerne i maskinen.

Det kan godt være, at du så nogle gange vil kunne se, at væksten ville kunne være endnu højere, hvis du var med på andre områder. Men du risikerer altså at få øretæver, hvis det ikke ligger inden for det, som du er god til. Og så er det, at kurverne lige pludselig begynder at gå nedad.

Skab stabilitet

Der er ingen nemme veje til vækst. Vækst skal komme stille og roligt.

Alle NNIT's tal er stabile. Væksten er cirka 10 procent om året, og indtjeningsmarginen har været den samme i årevis.

Det samme gælder andelen af omsætning fra kunder uden Novo Nordisk, der er vokset stabilt med fire procentpoint om året i mange år.

Godt ledelsesteam på bølgelængde

Sørg for at få sammensat et godt ledelsesteam, der arbejder godt sammen og trækker i samme retning.

Det er nødvendigt, hvis man skal blive ved med at skabe gode og holdbare resultater.

Vi forsøger at holde friktionen i ledelsesteamet på et minimum.

Derfor er det vigtigt at give de ansatte jobtryghed

Engagerede medarbejdere

De ansatte skal synes, at det er et dejligt sted at være.

Det betyder ikke, at de skal spille bordfodbold otte timer om dagen eller holde fest hver dag, eller at de skal have milliarder millioner i løn, men at det skal være en spændende, solid og udfordrende arbejdsplads.

Vær åben og ærlig og samvittighedfuld

Vi gør meget ud af at informere og lave sjov og ballade, så alle føler, at de er med på rejsen.

Vi fortæller åbent, hvordan det står til, og vi går op i at være samvittighedsfulde og ikke lave nogen tosserier. Og i at virksomheden skal stå ved sit ansvar og få løst opgaverne.

Jobtryghed

Jobtryghed er meget vigtig, for jobtryghed udløser kreativitet og lyst til jobbet, og det afspejler sig i engagementet, antallet af sygedage, i fastholdelse og meget andet.

Vi har set mange konkurrenter, der har været nødt til at gennemføre relativt massive fyringsrunder, men for os gælder det, at vi vil undgå at fyre, hvis det overhovedet kan undgås.

Vi gør meget ud af hele tiden at følge med i, hvor meget af forretningen vi kender for resten af året og året efter, så vi har overblik over udviklingen og ressource-behovet.

Bevar ydmygheden

Pas på, at det ikke går dig til hovedet, hvis du har succes år efter år. Sørg for at bevare ydmygheden og vær opmærksom på, at alle hele tiden opper sig og sørger for at få leveret opgaverne til kunderne.

Det er vigtigt at finde denne balance mellem succes og ydmyghed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.