Artikel top billede

Otte gode råd fra NNIT: Her er hemmeligheden bag høj vækst

NNIT har helt stabil vækst og masser af penge i kassen. Skal du gøre selskabet kunsten efter? Her får du otte hurtige råd fra administrerende direktør Per Kogut og finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen.

NNIT slår igen markedet med sit nye regnskab, der endnu engang melder om høj vækst i både omsætning og indtjening.

Det kan du læse mere om her: Guldmaskinen NNIT buldrer afsted: Vækst vækst vækst er målet

Selskabet har i mange år lukreret på en stabil ordre-indgang fra dets ejer, Novo Nordisk, men har i de senere år samtidig haft meget kraftig vækst på områder uden for Novo Nordisk, som i dag står for godt halvdelen af NNIT's omsætning på 2,2 milliarder kroner.

Hvad skal man fokusere på for at få vækst som NNIT?

Her får du otte bud fra NNIT's finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen og administrerende direktør, Per Kogut.

Produktet

Du skal sørge for, at du har en fornuftig vare at levere, og at varen leveres i en god kvalitet. Det skal du gøre til konkurrencedygtige priser. Det kræver, at du har et effektivt produktions-apparat.

Fokuser på det du er god til

Gør op med dig selv, hvor du er stærk, og hvad du er god til og fokusér på disse områder. Undgå at kaste dig ud i alt muligt forskelligt, hvor du risikerer at få ørerne i maskinen.

Det kan godt være, at du så nogle gange vil kunne se, at væksten ville kunne være endnu højere, hvis du var med på andre områder. Men du risikerer altså at få øretæver, hvis det ikke ligger inden for det, som du er god til. Og så er det, at kurverne lige pludselig begynder at gå nedad.

Skab stabilitet

Der er ingen nemme veje til vækst. Vækst skal komme stille og roligt.

Alle NNIT's tal er stabile. Væksten er cirka 10 procent om året, og indtjeningsmarginen har været den samme i årevis.

Det samme gælder andelen af omsætning fra kunder uden Novo Nordisk, der er vokset stabilt med fire procentpoint om året i mange år.

Godt ledelsesteam på bølgelængde

Sørg for at få sammensat et godt ledelsesteam, der arbejder godt sammen og trækker i samme retning.

Det er nødvendigt, hvis man skal blive ved med at skabe gode og holdbare resultater.

Vi forsøger at holde friktionen i ledelsesteamet på et minimum.

Derfor er det vigtigt at give de ansatte jobtryghed

Engagerede medarbejdere

De ansatte skal synes, at det er et dejligt sted at være.

Det betyder ikke, at de skal spille bordfodbold otte timer om dagen eller holde fest hver dag, eller at de skal have milliarder millioner i løn, men at det skal være en spændende, solid og udfordrende arbejdsplads.

Vær åben og ærlig og samvittighedfuld

Vi gør meget ud af at informere og lave sjov og ballade, så alle føler, at de er med på rejsen.

Vi fortæller åbent, hvordan det står til, og vi går op i at være samvittighedsfulde og ikke lave nogen tosserier. Og i at virksomheden skal stå ved sit ansvar og få løst opgaverne.

Jobtryghed

Jobtryghed er meget vigtig, for jobtryghed udløser kreativitet og lyst til jobbet, og det afspejler sig i engagementet, antallet af sygedage, i fastholdelse og meget andet.

Vi har set mange konkurrenter, der har været nødt til at gennemføre relativt massive fyringsrunder, men for os gælder det, at vi vil undgå at fyre, hvis det overhovedet kan undgås.

Vi gør meget ud af hele tiden at følge med i, hvor meget af forretningen vi kender for resten af året og året efter, så vi har overblik over udviklingen og ressource-behovet.

Bevar ydmygheden

Pas på, at det ikke går dig til hovedet, hvis du har succes år efter år. Sørg for at bevare ydmygheden og vær opmærksom på, at alle hele tiden opper sig og sørger for at få leveret opgaverne til kunderne.

Det er vigtigt at finde denne balance mellem succes og ydmyghed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere