Artikel top billede

Otte gode råd fra NNIT: Her er hemmeligheden bag høj vækst

NNIT har helt stabil vækst og masser af penge i kassen. Skal du gøre selskabet kunsten efter? Her får du otte hurtige råd fra administrerende direktør Per Kogut og finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen.

NNIT slår igen markedet med sit nye regnskab, der endnu engang melder om høj vækst i både omsætning og indtjening.

Det kan du læse mere om her: Guldmaskinen NNIT buldrer afsted: Vækst vækst vækst er målet

Selskabet har i mange år lukreret på en stabil ordre-indgang fra dets ejer, Novo Nordisk, men har i de senere år samtidig haft meget kraftig vækst på områder uden for Novo Nordisk, som i dag står for godt halvdelen af NNIT's omsætning på 2,2 milliarder kroner.

Hvad skal man fokusere på for at få vækst som NNIT?

Her får du otte bud fra NNIT's finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen og administrerende direktør, Per Kogut.

Produktet

Du skal sørge for, at du har en fornuftig vare at levere, og at varen leveres i en god kvalitet. Det skal du gøre til konkurrencedygtige priser. Det kræver, at du har et effektivt produktions-apparat.

Fokuser på det du er god til

Gør op med dig selv, hvor du er stærk, og hvad du er god til og fokusér på disse områder. Undgå at kaste dig ud i alt muligt forskelligt, hvor du risikerer at få ørerne i maskinen.

Det kan godt være, at du så nogle gange vil kunne se, at væksten ville kunne være endnu højere, hvis du var med på andre områder. Men du risikerer altså at få øretæver, hvis det ikke ligger inden for det, som du er god til. Og så er det, at kurverne lige pludselig begynder at gå nedad.

Skab stabilitet

Der er ingen nemme veje til vækst. Vækst skal komme stille og roligt.

Alle NNIT's tal er stabile. Væksten er cirka 10 procent om året, og indtjeningsmarginen har været den samme i årevis.

Det samme gælder andelen af omsætning fra kunder uden Novo Nordisk, der er vokset stabilt med fire procentpoint om året i mange år.

Godt ledelsesteam på bølgelængde

Sørg for at få sammensat et godt ledelsesteam, der arbejder godt sammen og trækker i samme retning.

Det er nødvendigt, hvis man skal blive ved med at skabe gode og holdbare resultater.

Vi forsøger at holde friktionen i ledelsesteamet på et minimum.

Derfor er det vigtigt at give de ansatte jobtryghed

Engagerede medarbejdere

De ansatte skal synes, at det er et dejligt sted at være.

Det betyder ikke, at de skal spille bordfodbold otte timer om dagen eller holde fest hver dag, eller at de skal have milliarder millioner i løn, men at det skal være en spændende, solid og udfordrende arbejdsplads.

Vær åben og ærlig og samvittighedfuld

Vi gør meget ud af at informere og lave sjov og ballade, så alle føler, at de er med på rejsen.

Vi fortæller åbent, hvordan det står til, og vi går op i at være samvittighedsfulde og ikke lave nogen tosserier. Og i at virksomheden skal stå ved sit ansvar og få løst opgaverne.

Jobtryghed

Jobtryghed er meget vigtig, for jobtryghed udløser kreativitet og lyst til jobbet, og det afspejler sig i engagementet, antallet af sygedage, i fastholdelse og meget andet.

Vi har set mange konkurrenter, der har været nødt til at gennemføre relativt massive fyringsrunder, men for os gælder det, at vi vil undgå at fyre, hvis det overhovedet kan undgås.

Vi gør meget ud af hele tiden at følge med i, hvor meget af forretningen vi kender for resten af året og året efter, så vi har overblik over udviklingen og ressource-behovet.

Bevar ydmygheden

Pas på, at det ikke går dig til hovedet, hvis du har succes år efter år. Sørg for at bevare ydmygheden og vær opmærksom på, at alle hele tiden opper sig og sørger for at få leveret opgaverne til kunderne.

Det er vigtigt at finde denne balance mellem succes og ydmyghed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere