Artikel top billede

Uro hos TDC-ansatte: Derfor oprettes nyt center i Tyskland

Frygt for fyringer og "harme" hærger blandt TDC-ansatte i forbindelse med oprettelsen af nyt call-center i Tyskland. Læs TDC-direktørs forklaring på, hvorfor afdelingen skal ligge lige præcis i Tyskland.

Frygt for fyringer hersker blandt de ansatte efter en TDC-beslutning om at oprette et nyt call-center i Nordtyskland med 200 mand.

Således er der "omfattende bekymring" og "harme" blandt det nuværende call-center-personale hos TDC, skriver Dansk Metal på sin hjemmeside.

Og fællestillidsrepræsentant Pia Olsen fra Dansk Metal Øst fortæller, at de ansatte frygter det værste.

"De ansatte er meget bange. Og vi frygter, at det vil føre til fyringer i Danmark," siger hun.

Udmeldingen kommer oven på oplysninger om at TDC har valgt, at et call-center skal oprettes i Tyskland.

Ingen danske TDC-ansatte er blevet varslet fyret, men alligevel frygter Dansk Metal, det vil ske.

"TDC opretter centret i Tyskland for at spare penge på lønnen, og fordi der er færre fridage dernede. Hvis det viser sig at være en god fidus, vil de fyre herhjemme, frygter vi," siger Pia Olsen.

TDC-chef: Prisen er lavere i Tyskland
TDC's koncerndirektør Jens Aalsøe bekræfter over for Computerworld, at man vil oprette et center i Nordtyskland.

"Vi mander op med nogle kompetencer i Tyskland, fordi
det er ingen hemmelighed, at prisen for og mængden man arbejder, er vigtige parametre og anderledes i Tyskland," siger han til Computerworld.

Kort sagt er det en bedre løsning for TDC at have centret i Nordtyskland - i det omfang man kan skaffe kvalificerede dansktalende medarbejdere - end at oprette det i Danmark.

Der er tale om en prøveperiode med et mål om at oprette 200 stillinger i Flensborg, oplyser Jens Aalsøe.

Han understreger, at TDC ikke har varslet fyringer i den forbindelse. Omvendt vil direktøren heller ikke give nogle garantier.

Centret er en del af en større plan, der skal gøre TDC mere konkurrencedygtig.

"Vores opgave ledelsemæssigt er sådan set den samme som kunderne: Hvor kan vi få højeste kvalitet til den laveste pris," fortæller Jens Aalsøe.

Du kan læse om den store TDC-plan for outsourcing her. En plan, som skabte stor uro.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.