Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Uro hos TDC-ansatte: Derfor oprettes nyt center i Tyskland

Frygt for fyringer og "harme" hærger blandt TDC-ansatte i forbindelse med oprettelsen af nyt call-center i Tyskland. Læs TDC-direktørs forklaring på, hvorfor afdelingen skal ligge lige præcis i Tyskland.

Frygt for fyringer hersker blandt de ansatte efter en TDC-beslutning om at oprette et nyt call-center i Nordtyskland med 200 mand.

Således er der "omfattende bekymring" og "harme" blandt det nuværende call-center-personale hos TDC, skriver Dansk Metal på sin hjemmeside.

Og fællestillidsrepræsentant Pia Olsen fra Dansk Metal Øst fortæller, at de ansatte frygter det værste.

"De ansatte er meget bange. Og vi frygter, at det vil føre til fyringer i Danmark," siger hun.

Udmeldingen kommer oven på oplysninger om at TDC har valgt, at et call-center skal oprettes i Tyskland.

Ingen danske TDC-ansatte er blevet varslet fyret, men alligevel frygter Dansk Metal, det vil ske.

"TDC opretter centret i Tyskland for at spare penge på lønnen, og fordi der er færre fridage dernede. Hvis det viser sig at være en god fidus, vil de fyre herhjemme, frygter vi," siger Pia Olsen.

TDC-chef: Prisen er lavere i Tyskland
TDC's koncerndirektør Jens Aalsøe bekræfter over for Computerworld, at man vil oprette et center i Nordtyskland.

"Vi mander op med nogle kompetencer i Tyskland, fordi
det er ingen hemmelighed, at prisen for og mængden man arbejder, er vigtige parametre og anderledes i Tyskland," siger han til Computerworld.

Kort sagt er det en bedre løsning for TDC at have centret i Nordtyskland - i det omfang man kan skaffe kvalificerede dansktalende medarbejdere - end at oprette det i Danmark.

Der er tale om en prøveperiode med et mål om at oprette 200 stillinger i Flensborg, oplyser Jens Aalsøe.

Han understreger, at TDC ikke har varslet fyringer i den forbindelse. Omvendt vil direktøren heller ikke give nogle garantier.

Centret er en del af en større plan, der skal gøre TDC mere konkurrencedygtig.

"Vores opgave ledelsemæssigt er sådan set den samme som kunderne: Hvor kan vi få højeste kvalitet til den laveste pris," fortæller Jens Aalsøe.

Du kan læse om den store TDC-plan for outsourcing her. En plan, som skabte stor uro.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere