Artikel top billede

Dansk Industri trækker omstridt it-vejledning tilbage - for belastende for it-firmaer

ITEK trækker stor sikkerheds-vejledning tilbage efter klager fra medlemmer, der vil beskytte deres forretning. Tidligere har ITEK renset vejledningen helt for henvisninger til NSA.

Dansk Industris it-organisation, ITEK, trækker en stor it-sikkerheds-vejledning tilbage, blot få dage efter at vejledningen er blevet udsendt, skriver Politiken.

Sikkerheds-vejledningen indeholdt en række henvisninger til whistlebloweren Edward Snowden og den amerikanske efterretningstjeneste NSA's systematiske overvågning af blandt andet internet-trafik.

Ifølge Politiken fjernede ITEK i første omgang 16 henvisninger til Edward Snowden, 39 henvisninger til NSA og 13 henvisninger til den britiske spiontjeneste GCHQ i en tidlig udgave af vejledningen.

Det har imidlertid tilsyneladende ikke været nok, idet ITEK-direktør Tina Roed alligevel valgte at trække hele den offentliggjorte vejledning - uden en eneste henvisning til Snowden, NSA og GCHQ - helt tilbage. Det skete, blot to dage efter at den blev offentliggjort.

"Vi har behov for at gennemarbejde vejledningen, så vi også får en bred opbakning i medlemskredsen til vejledningen. Det er det, vi er i færd med nu. Det er sådan set forklaringen," siger hun til Politiken.

Ifølge avisen er der ballade i ITEK, fordi sikkerheds-vejledningen angiveligt kan skade magtfulde medlemmer af foreningen som IBM og Microsoft, der satser stort på netop de cloud-løsninger, som NSA blandt andet angiveligt overvåger.

Du kan læse mere om Microsofts store cloud-satsning her: Microsofts tophemmelige datacenter- her gemmer vi dine data.

Desuden mener nogle medlemmer, at vejledningen kan skade Danmarks forhold til både Storbritannien og USA.

Mette Niander, direktør i sikkerhedsfirmawet C-Cure og medlem af udvalget bag vejledningen, siger til Politiken, at vejledningen har været baseret på "faktiske oplysninger, ikke holdninger."

"Der er ikke noget af det, vi skriver i vejledningen, der er usandt," siger hun til avisen.

Hun siger, at hun har fået besked på, at "embedsmænd og medlemmer" havde klaget over vejledningen.

Sikkerhedsekspert Peter Kruse siger til Politiken, at det er "meget politisk."

"Jeg har ikke lyst til at stikke hånden ind i den hvepserede," siger han.

Læs også:

Dansk it-mand: Vi havde fornemmelse af overvågning

Sådan stopper vi den massive internet-overvågning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.