Artikel top billede

Telebranchens smuthuller lukket: Væk med roaming, ind med net-neutralitet

Det er ulovligt, hvis teleselskaber giver dig et langsommere internet, fordi du bruger konkurrerende services. Det har EU vedtaget sammen med en afskaffelse af roaming i alle 28 EU-lande.

Fremover bliver det ulovligt, hvis teleselskaber forsøger at prioritere noget trafik frem for andet i deres netværk.

Det kunne være tale-tjenester som Skype og chat-apps som WhatsApp, der konkurrerer mod teleselskabernes egne tale- og sms-tjenester.

Medlemmer af EU-parlamentet har således stemt for at lukke smuthuller i et lovforslag i den såkaldte telekommunikationspakke, der ellers kunne have mundet ud i et internet i to tempi og med forskellige priser på forskellige typer data.

Loven forventes at blive ratificeret af EU-medlemstaterne - herunder også Danmark - i slutningen af året

Det skriver Computerworlds nyhedsbureau.

Skal sikre de fattige

"Dagens afstemning sikrer, at spillere uden dybe lommer som iværksætter-virksomheder, hospitaler og universiteter ikke kan skubbes ud af markedet som et resultat af aftaler mellem teleselskaberne og indholdsudbydere, der skal skabe hurtigere forbindelser til højere priser," fortæller Marietje Schaake.

Det hollandske EU-parlamentsmedlem forklarer, at forslaget er stillet for at hjælpe forbrugere og fattige indholdsproducenter.

"Efter måneder med forhandlinger har EU-parlamentet accepteret mine forslag til at lukke de sidste smuthuller i lovteksten for at indskrive netneutraltet i europæisk lovgivning," lyder det fra Marietje Schaake ifølge Computerworlds News Service.

Farvel til roaming

Aftalen indeholder desuden en afskaffelse af roaming-afgifter.

Det betyder, at du i 2016 ikke længere skal betale ekstra for at tale og bruge nettet i alle EU's 28 lande.

Hele pakken blev vedtaget med stemmerne 534 mod 25, og nu forventes den endelige godkendelse fra ministerrådet i oktober.

Læs også:
Topboss for kendt tele-gigant: Her er telebranchens mest alvorlige problem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere