Artikel top billede

Telebranchens smuthuller lukket: Væk med roaming, ind med net-neutralitet

Det er ulovligt, hvis teleselskaber giver dig et langsommere internet, fordi du bruger konkurrerende services. Det har EU vedtaget sammen med en afskaffelse af roaming i alle 28 EU-lande.

Fremover bliver det ulovligt, hvis teleselskaber forsøger at prioritere noget trafik frem for andet i deres netværk.

Det kunne være tale-tjenester som Skype og chat-apps som WhatsApp, der konkurrerer mod teleselskabernes egne tale- og sms-tjenester.

Medlemmer af EU-parlamentet har således stemt for at lukke smuthuller i et lovforslag i den såkaldte telekommunikationspakke, der ellers kunne have mundet ud i et internet i to tempi og med forskellige priser på forskellige typer data.

Loven forventes at blive ratificeret af EU-medlemstaterne - herunder også Danmark - i slutningen af året

Det skriver Computerworlds nyhedsbureau.

Skal sikre de fattige

"Dagens afstemning sikrer, at spillere uden dybe lommer som iværksætter-virksomheder, hospitaler og universiteter ikke kan skubbes ud af markedet som et resultat af aftaler mellem teleselskaberne og indholdsudbydere, der skal skabe hurtigere forbindelser til højere priser," fortæller Marietje Schaake.

Det hollandske EU-parlamentsmedlem forklarer, at forslaget er stillet for at hjælpe forbrugere og fattige indholdsproducenter.

"Efter måneder med forhandlinger har EU-parlamentet accepteret mine forslag til at lukke de sidste smuthuller i lovteksten for at indskrive netneutraltet i europæisk lovgivning," lyder det fra Marietje Schaake ifølge Computerworlds News Service.

Farvel til roaming

Aftalen indeholder desuden en afskaffelse af roaming-afgifter.

Det betyder, at du i 2016 ikke længere skal betale ekstra for at tale og bruge nettet i alle EU's 28 lande.

Hele pakken blev vedtaget med stemmerne 534 mod 25, og nu forventes den endelige godkendelse fra ministerrådet i oktober.

Læs også:
Topboss for kendt tele-gigant: Her er telebranchens mest alvorlige problem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere