Artikel top billede

Telebranchens smuthuller lukket: Væk med roaming, ind med net-neutralitet

Det er ulovligt, hvis teleselskaber giver dig et langsommere internet, fordi du bruger konkurrerende services. Det har EU vedtaget sammen med en afskaffelse af roaming i alle 28 EU-lande.

Fremover bliver det ulovligt, hvis teleselskaber forsøger at prioritere noget trafik frem for andet i deres netværk.

Det kunne være tale-tjenester som Skype og chat-apps som WhatsApp, der konkurrerer mod teleselskabernes egne tale- og sms-tjenester.

Medlemmer af EU-parlamentet har således stemt for at lukke smuthuller i et lovforslag i den såkaldte telekommunikationspakke, der ellers kunne have mundet ud i et internet i to tempi og med forskellige priser på forskellige typer data.

Loven forventes at blive ratificeret af EU-medlemstaterne - herunder også Danmark - i slutningen af året

Det skriver Computerworlds nyhedsbureau.

Skal sikre de fattige

"Dagens afstemning sikrer, at spillere uden dybe lommer som iværksætter-virksomheder, hospitaler og universiteter ikke kan skubbes ud af markedet som et resultat af aftaler mellem teleselskaberne og indholdsudbydere, der skal skabe hurtigere forbindelser til højere priser," fortæller Marietje Schaake.

Det hollandske EU-parlamentsmedlem forklarer, at forslaget er stillet for at hjælpe forbrugere og fattige indholdsproducenter.

"Efter måneder med forhandlinger har EU-parlamentet accepteret mine forslag til at lukke de sidste smuthuller i lovteksten for at indskrive netneutraltet i europæisk lovgivning," lyder det fra Marietje Schaake ifølge Computerworlds News Service.

Farvel til roaming

Aftalen indeholder desuden en afskaffelse af roaming-afgifter.

Det betyder, at du i 2016 ikke længere skal betale ekstra for at tale og bruge nettet i alle EU's 28 lande.

Hele pakken blev vedtaget med stemmerne 534 mod 25, og nu forventes den endelige godkendelse fra ministerrådet i oktober.

Læs også:
Topboss for kendt tele-gigant: Her er telebranchens mest alvorlige problem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere