Artikel top billede

Telebranchens smuthuller lukket: Væk med roaming, ind med net-neutralitet

Det er ulovligt, hvis teleselskaber giver dig et langsommere internet, fordi du bruger konkurrerende services. Det har EU vedtaget sammen med en afskaffelse af roaming i alle 28 EU-lande.

Fremover bliver det ulovligt, hvis teleselskaber forsøger at prioritere noget trafik frem for andet i deres netværk.

Det kunne være tale-tjenester som Skype og chat-apps som WhatsApp, der konkurrerer mod teleselskabernes egne tale- og sms-tjenester.

Medlemmer af EU-parlamentet har således stemt for at lukke smuthuller i et lovforslag i den såkaldte telekommunikationspakke, der ellers kunne have mundet ud i et internet i to tempi og med forskellige priser på forskellige typer data.

Loven forventes at blive ratificeret af EU-medlemstaterne - herunder også Danmark - i slutningen af året

Det skriver Computerworlds nyhedsbureau.

Skal sikre de fattige

"Dagens afstemning sikrer, at spillere uden dybe lommer som iværksætter-virksomheder, hospitaler og universiteter ikke kan skubbes ud af markedet som et resultat af aftaler mellem teleselskaberne og indholdsudbydere, der skal skabe hurtigere forbindelser til højere priser," fortæller Marietje Schaake.

Det hollandske EU-parlamentsmedlem forklarer, at forslaget er stillet for at hjælpe forbrugere og fattige indholdsproducenter.

"Efter måneder med forhandlinger har EU-parlamentet accepteret mine forslag til at lukke de sidste smuthuller i lovteksten for at indskrive netneutraltet i europæisk lovgivning," lyder det fra Marietje Schaake ifølge Computerworlds News Service.

Farvel til roaming

Aftalen indeholder desuden en afskaffelse af roaming-afgifter.

Det betyder, at du i 2016 ikke længere skal betale ekstra for at tale og bruge nettet i alle EU's 28 lande.

Hele pakken blev vedtaget med stemmerne 534 mod 25, og nu forventes den endelige godkendelse fra ministerrådet i oktober.

Læs også:
Topboss for kendt tele-gigant: Her er telebranchens mest alvorlige problem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.