Artikel top billede

Nyt stik skal afløse alle dine usb-kabler

Nyt type stik vil både lade og overføre data i høj hastighed - og kan samtidig være med til at reducere dit kabelroderi.

Shenzen, Kina: Et nyt kabel og et nyt stik skal afløse alle eksisterende usb-kabler og skabe en fælles standard.

Indtil nu har usb-stik været opdelt i type A og type B til henholdsvis værtsenheder og klienter, men nu kommer der en type C, som er et universelt stik.

Dermed får alle kabler samme stik i begge ender, således at kabler kan vendes samtidig med, at de kan bruges mellem alle enheder.

Desuden bliver der mulighed for at oplade større enheder som for eksempel bærbare computere.

Løsningen er også intelligent, således at et kabel forbundet mellem en bærbar og en smartphone vil få den bærbare til at oplade smartphonen, mens et kabel mellem en strømforsyning og en bærbar vil oplade den bærbare.

Det hele er en del af usb 3.1, der arbejder med en hastighed på 10 Gb/s.

Omfavnet af EU

Det nye stik er også blevet vel modtaget af EU, der har bestemt, at stikket skal være standardstik til opladning i fremtiden.

Det er med til at give Apple hovedpine, da man nu skal tage stilling til, om man vil udskifte det proprietære ladestik.

Med den høje hastighed bliver der også mulighed for at køre DisplayPort over usb, således at en fladskærm i fremtiden kun behøver et enkelt kabel til både strøm og data.

Læs også: USB-dock test: Få meget mere ud af din tynde bærbare
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.