Artikel top billede

Nyt stik skal afløse alle dine usb-kabler

Nyt type stik vil både lade og overføre data i høj hastighed - og kan samtidig være med til at reducere dit kabelroderi.

Shenzen, Kina: Et nyt kabel og et nyt stik skal afløse alle eksisterende usb-kabler og skabe en fælles standard.

Indtil nu har usb-stik været opdelt i type A og type B til henholdsvis værtsenheder og klienter, men nu kommer der en type C, som er et universelt stik.

Dermed får alle kabler samme stik i begge ender, således at kabler kan vendes samtidig med, at de kan bruges mellem alle enheder.

Desuden bliver der mulighed for at oplade større enheder som for eksempel bærbare computere.

Løsningen er også intelligent, således at et kabel forbundet mellem en bærbar og en smartphone vil få den bærbare til at oplade smartphonen, mens et kabel mellem en strømforsyning og en bærbar vil oplade den bærbare.

Det hele er en del af usb 3.1, der arbejder med en hastighed på 10 Gb/s.

Omfavnet af EU

Det nye stik er også blevet vel modtaget af EU, der har bestemt, at stikket skal være standardstik til opladning i fremtiden.

Det er med til at give Apple hovedpine, da man nu skal tage stilling til, om man vil udskifte det proprietære ladestik.

Med den høje hastighed bliver der også mulighed for at køre DisplayPort over usb, således at en fladskærm i fremtiden kun behøver et enkelt kabel til både strøm og data.

Læs også: USB-dock test: Få meget mere ud af din tynde bærbare
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere