Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Falsk Android-app snyder Google og tusindvis af brugere

En populær Android-app røg helt til tops på hitlisten i Google Play Store. Nu er det blevet afsløret, at den slet ikke er, hvad den giver sig ud for at være.

For godt til at være sandt?

Det burde en hel del Android-brugere måske have tænkt, da de downloadede app'en Virus Shield fra Google Play Store for blot fire dollar.

Virus Shield skulle være en komplet antivirus-app, der sågar havde imponerende 4,7 stjerner ud af fem mulige efter flere end 10.000 downloads - og lå nummer et på hitlisten.

Desværre var det netop, hvad det var: for godt til at være sandt.

For Virus Shield er fake. App'en gør intet som helst for at beskytte din Android-telefon, og derfor er de fire dollar bestemt heller ikke givet specielt godt ud.  

Det afslører websitet Android Police, der skriver, at det er "a total scam."

Det loves ellers i beskrivelsen af Virus Shield, at den forhindrer, at skadelige apps bliver installeret på din device og scanner apps og filer i realtid.

Det fremhæves endda, at app'en til trods for den lave pris kommer helt uden reklamer.

"Der er bare et problem: det er er et komplet fup-nummer," skriver Android Police, der fremhæver, at app'en som sådan ikke gør nogen skade - men altså er spild af penge for køberne.

Android Police gennemgår selve koden i app'en, så du selv kan se, at den ingen som helst funktion har andet end at franarre køberne deres penge.

"Desværre betyder den helt åbne kultur i Play Store, at skruppelløse mennesker kan udnytte det," skriver Android Police. 

Virus Shield er nu fjernet fra Googles app-butik.

Læs også:

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads

Magtskifte: Dette styresystem har erobret tronen fra Windows
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.