Artikel top billede

Falsk Android-app snyder Google og tusindvis af brugere

En populær Android-app røg helt til tops på hitlisten i Google Play Store. Nu er det blevet afsløret, at den slet ikke er, hvad den giver sig ud for at være.

For godt til at være sandt?

Det burde en hel del Android-brugere måske have tænkt, da de downloadede app'en Virus Shield fra Google Play Store for blot fire dollar.

Virus Shield skulle være en komplet antivirus-app, der sågar havde imponerende 4,7 stjerner ud af fem mulige efter flere end 10.000 downloads - og lå nummer et på hitlisten.

Desværre var det netop, hvad det var: for godt til at være sandt.

For Virus Shield er fake. App'en gør intet som helst for at beskytte din Android-telefon, og derfor er de fire dollar bestemt heller ikke givet specielt godt ud.  

Det afslører websitet Android Police, der skriver, at det er "a total scam."

Det loves ellers i beskrivelsen af Virus Shield, at den forhindrer, at skadelige apps bliver installeret på din device og scanner apps og filer i realtid.

Det fremhæves endda, at app'en til trods for den lave pris kommer helt uden reklamer.

"Der er bare et problem: det er er et komplet fup-nummer," skriver Android Police, der fremhæver, at app'en som sådan ikke gør nogen skade - men altså er spild af penge for køberne.

Android Police gennemgår selve koden i app'en, så du selv kan se, at den ingen som helst funktion har andet end at franarre køberne deres penge.

"Desværre betyder den helt åbne kultur i Play Store, at skruppelløse mennesker kan udnytte det," skriver Android Police. 

Virus Shield er nu fjernet fra Googles app-butik.

Læs også:

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads

Magtskifte: Dette styresystem har erobret tronen fra Windows
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere