Artikel top billede

Falsk Android-app snyder Google og tusindvis af brugere

En populær Android-app røg helt til tops på hitlisten i Google Play Store. Nu er det blevet afsløret, at den slet ikke er, hvad den giver sig ud for at være.

For godt til at være sandt?

Det burde en hel del Android-brugere måske have tænkt, da de downloadede app'en Virus Shield fra Google Play Store for blot fire dollar.

Virus Shield skulle være en komplet antivirus-app, der sågar havde imponerende 4,7 stjerner ud af fem mulige efter flere end 10.000 downloads - og lå nummer et på hitlisten.

Desværre var det netop, hvad det var: for godt til at være sandt.

For Virus Shield er fake. App'en gør intet som helst for at beskytte din Android-telefon, og derfor er de fire dollar bestemt heller ikke givet specielt godt ud.  

Det afslører websitet Android Police, der skriver, at det er "a total scam."

Det loves ellers i beskrivelsen af Virus Shield, at den forhindrer, at skadelige apps bliver installeret på din device og scanner apps og filer i realtid.

Det fremhæves endda, at app'en til trods for den lave pris kommer helt uden reklamer.

"Der er bare et problem: det er er et komplet fup-nummer," skriver Android Police, der fremhæver, at app'en som sådan ikke gør nogen skade - men altså er spild af penge for køberne.

Android Police gennemgår selve koden i app'en, så du selv kan se, at den ingen som helst funktion har andet end at franarre køberne deres penge.

"Desværre betyder den helt åbne kultur i Play Store, at skruppelløse mennesker kan udnytte det," skriver Android Police. 

Virus Shield er nu fjernet fra Googles app-butik.

Læs også:

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads

Magtskifte: Dette styresystem har erobret tronen fra Windows
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere