Artikel top billede

Hård kritik af e-Boks: Direktøren svarer igen

Flere debattører kritiserer i stærke vendinger it-virksomheden e-Boks, der har stor succes og er ejet af Nets. Læs hvad kritikken går på - og reaktionen fra firmaets direktør.

E-boks, der er ejet af Nets, har netop landet et nyt rekordoverskud.

Men flere debattører i Computerworlds debatforum er mildt sagt ikke imponeret af tjenesten, som cirka fire millioner danskere anvender.

I debatforummet sætter Johannes Sebastian spørgsmålstegn ved, om det overhovedet er overraskende, at e-Boks, der blev stiftet af Post Danmark, PBS og KMD i sin tid, blev en succes. 

"Også når man bliver foræret de-facto- og monopol-status? Gad vide hvor meget tabt innovation, arbejdspladser og ikke mindst konkurrence, e-Boks har resulteret i...," lyder den hårde kritik.

Samtidig får brugervenligheden hos e-Boks-løsningen et skud i mellemgulvet.

"Til gengæld er min brugeroplevelse ikke god, jeg er tvunget til det tunge NemID og java-ventetids-login, jeg kan ikke videresende til egen e-mail, der er ingen integration til OneDrive, Google Drive etc.," hedder det fra debattøren.

En anden debattør, R Jensen, konstaterer, at det jo ret beset bare er som en mail "og bliver ikke brugt til noget særlig, det eneste jeg modtager derigennem er pensionsblade, som jeg ikke ønsker, samt indkaldelse til syn på bil."

Også Anders Lorentsen angriber brugervenligheden.

"Når man nu har kæmpet sig ind i systemet med NemID og endelig ankommer til sin indbakke, kunne de så ikke opfinde det der smarte koncept med at kunne emaile dokumenter ud af e-Boks (indsæt selv ironi)," lyder det fra ham.

Direktør: Vi er i konkurrence og brugervenlige
Direktør Henrik Andersen fra e-Boks tager kritikken fra debattørerne alvorligt og siger samtidig, at man faktisk arbejder indgående med brugervenlighed i det daglige.

"Vi har omkring seks millioner login om måneden, og hver 1.000 bliver præsenteret for nogle spørgsmål om blandt andet brugervenligheden," siger han.

Også via Epinion har e-Boks i mange år udtaget 8.000 netbanksbrugere, der får spørgsmål om brugervenlighed.

Endelig lytter man løbende til både ris og ros på blandt andet Facebook, forklarer direktøren.

"Helt overordnet kan vi ikke gøre alle 4,3 millioner brugere helt tilfredse. Men vi kan gøre det bedst for flest," siger Henrik Andersen.

Han erkender, at der er en balance mellem brugervenlighed og sikkerhed.

For faktisk har e-Boks flere gange undersøgt muligheden for, at man kan videresende dokumenter.

"Men det har Datatilsynet kraftigt frarådet os. Det samme er tilfældet i Norge," siger Henrik Andersen.

"Men når det så er sagt, er det noget, vi fortsat udfordrer af hensyn til brugervenligheden."

Sætter man de seks millioner månedlige login over for antal opkald til supporten, lander procenten på 0,08 procent.

"Og halvdelen af dem vedrører reelt ikke spørgsmål om e-Boks, men om NemID, opdateringer af programmer og alle mulige andre ting," forklarer Henrik Andersen.

Imidlertid understreger Henrik Andersen, at e-Boks tager brugervenligheden meget alvorligt og løbende arbejder på at forbedre den.

Faktisk vil der snart komme nyt på den front, røber han - uden dog at ville gå i detaljer på nuværende tidspunkt.

Hvad angår monopol-kritikken, er reaktionen den, at e-Boks i dag er i hård konkurrence.

"Vi vandt udbud på det statslige område i Danmark og vandt også udbud i Norge," forklarer direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital