Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Hård kritik af e-Boks: Direktøren svarer igen

Flere debattører kritiserer i stærke vendinger it-virksomheden e-Boks, der har stor succes og er ejet af Nets. Læs hvad kritikken går på - og reaktionen fra firmaets direktør.

E-boks, der er ejet af Nets, har netop landet et nyt rekordoverskud.

Men flere debattører i Computerworlds debatforum er mildt sagt ikke imponeret af tjenesten, som cirka fire millioner danskere anvender.

I debatforummet sætter Johannes Sebastian spørgsmålstegn ved, om det overhovedet er overraskende, at e-Boks, der blev stiftet af Post Danmark, PBS og KMD i sin tid, blev en succes. 

"Også når man bliver foræret de-facto- og monopol-status? Gad vide hvor meget tabt innovation, arbejdspladser og ikke mindst konkurrence, e-Boks har resulteret i...," lyder den hårde kritik.

Samtidig får brugervenligheden hos e-Boks-løsningen et skud i mellemgulvet.

"Til gengæld er min brugeroplevelse ikke god, jeg er tvunget til det tunge NemID og java-ventetids-login, jeg kan ikke videresende til egen e-mail, der er ingen integration til OneDrive, Google Drive etc.," hedder det fra debattøren.

En anden debattør, R Jensen, konstaterer, at det jo ret beset bare er som en mail "og bliver ikke brugt til noget særlig, det eneste jeg modtager derigennem er pensionsblade, som jeg ikke ønsker, samt indkaldelse til syn på bil."

Også Anders Lorentsen angriber brugervenligheden.

"Når man nu har kæmpet sig ind i systemet med NemID og endelig ankommer til sin indbakke, kunne de så ikke opfinde det der smarte koncept med at kunne emaile dokumenter ud af e-Boks (indsæt selv ironi)," lyder det fra ham.

Direktør: Vi er i konkurrence og brugervenlige
Direktør Henrik Andersen fra e-Boks tager kritikken fra debattørerne alvorligt og siger samtidig, at man faktisk arbejder indgående med brugervenlighed i det daglige.

"Vi har omkring seks millioner login om måneden, og hver 1.000 bliver præsenteret for nogle spørgsmål om blandt andet brugervenligheden," siger han.

Også via Epinion har e-Boks i mange år udtaget 8.000 netbanksbrugere, der får spørgsmål om brugervenlighed.

Endelig lytter man løbende til både ris og ros på blandt andet Facebook, forklarer direktøren.

"Helt overordnet kan vi ikke gøre alle 4,3 millioner brugere helt tilfredse. Men vi kan gøre det bedst for flest," siger Henrik Andersen.

Han erkender, at der er en balance mellem brugervenlighed og sikkerhed.

For faktisk har e-Boks flere gange undersøgt muligheden for, at man kan videresende dokumenter.

"Men det har Datatilsynet kraftigt frarådet os. Det samme er tilfældet i Norge," siger Henrik Andersen.

"Men når det så er sagt, er det noget, vi fortsat udfordrer af hensyn til brugervenligheden."

Sætter man de seks millioner månedlige login over for antal opkald til supporten, lander procenten på 0,08 procent.

"Og halvdelen af dem vedrører reelt ikke spørgsmål om e-Boks, men om NemID, opdateringer af programmer og alle mulige andre ting," forklarer Henrik Andersen.

Imidlertid understreger Henrik Andersen, at e-Boks tager brugervenligheden meget alvorligt og løbende arbejder på at forbedre den.

Faktisk vil der snart komme nyt på den front, røber han - uden dog at ville gå i detaljer på nuværende tidspunkt.

Hvad angår monopol-kritikken, er reaktionen den, at e-Boks i dag er i hård konkurrence.

"Vi vandt udbud på det statslige område i Danmark og vandt også udbud i Norge," forklarer direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.