Artikel top billede

Skoleelever lægger 7.000 internetforbindelser ned: Gad ikke national test

Elever i Hedensted sendte et DDoS-angreb ind over skolens netværk for at undgå en national test. Men så mistede eleverne fuldstændig kontrollen.

7.000 internetforbindelser og 27 skoler blev lagt ned i et forsøg på at slippe for en national test.

Det var skolelever i Hedensted kommune, der valgt den lidt utraditionelle metode til at undgå testen i form af et DDoS-angreb på skolens netværk.

Hacker-eleverne havde fundet frem til metoden i fora på nettet.

Det skriver DR.

Rart at have magten

Nu har kommunen så fundet frem til de skyldige teenagere, der nok bare skulle have taget en pjækkedag i stedet for det digitale angreb.

"Den ene har udtrykt, at det gav ham en oplevelse af magt at være i stand til at slukke for internetforbindelsen, selv om det var i ganske kort tid. Men det var nok tid til at de nationale test blev udsat til en anden dag," fortæller Leder af Center for Pædagogisk Udvikling i Hedensted Kommune, Thomas Skovgaard til DR.

Angrebet foregik for en måned siden, men det er først nu, at Hedensted kommune fundet frem til de skyldige, der kan risikere at blive politianmeldt for den knap så gennemtænkte drengestreg.

For at undgå lignende 'uheld' i fremtiden vil kommunen nu oplyse elever og forældre om skademulighederne ved angreb på it-sikkerheden.

"Eleverne havde næppe gjort det, hvis de havde vidst, at det var så omfattende," siger Thomas Skovgaard.

Læs også:

Farlige hacker-fif: Her er hackernes hemmelige metoder

Hacker bryder ind i EU: Så latterligt nemt var det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere