Artikel top billede

Skoleelever lægger 7.000 internetforbindelser ned: Gad ikke national test

Elever i Hedensted sendte et DDoS-angreb ind over skolens netværk for at undgå en national test. Men så mistede eleverne fuldstændig kontrollen.

7.000 internetforbindelser og 27 skoler blev lagt ned i et forsøg på at slippe for en national test.

Det var skolelever i Hedensted kommune, der valgt den lidt utraditionelle metode til at undgå testen i form af et DDoS-angreb på skolens netværk.

Hacker-eleverne havde fundet frem til metoden i fora på nettet.

Det skriver DR.

Rart at have magten

Nu har kommunen så fundet frem til de skyldige teenagere, der nok bare skulle have taget en pjækkedag i stedet for det digitale angreb.

"Den ene har udtrykt, at det gav ham en oplevelse af magt at være i stand til at slukke for internetforbindelsen, selv om det var i ganske kort tid. Men det var nok tid til at de nationale test blev udsat til en anden dag," fortæller Leder af Center for Pædagogisk Udvikling i Hedensted Kommune, Thomas Skovgaard til DR.

Angrebet foregik for en måned siden, men det er først nu, at Hedensted kommune fundet frem til de skyldige, der kan risikere at blive politianmeldt for den knap så gennemtænkte drengestreg.

For at undgå lignende 'uheld' i fremtiden vil kommunen nu oplyse elever og forældre om skademulighederne ved angreb på it-sikkerheden.

"Eleverne havde næppe gjort det, hvis de havde vidst, at det var så omfattende," siger Thomas Skovgaard.

Læs også:

Farlige hacker-fif: Her er hackernes hemmelige metoder

Hacker bryder ind i EU: Så latterligt nemt var det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere