Artikel top billede

Google dropper Nexus-telefonerne

Google vil have flere topmodeller og mere kontrol over Android-økosystemet. Målet er flere kræfter i konkurrencen med Apple og at nedtone Samsungs voksende magtposition i Android-land.

Google er i færd med en større opgradering af sin mobilstrategi, skriver flere kilder, deriblandt The Information.

Operationen tager livet af det fire år gamle Nexus-brand, som hidtil har givet brugerne den rene Android-oplevelse uden eksempelvis bloatware og lag til styresystemet som HTC's Sense.

Ifølge The Information er Googles mål at få flere kræfter i konkurrencen med iPhone og at nedtone Samsungs voksende magtposition blandt Android-producenterne.

Projektet kaldes The Android Silver Project, og det indebærer, at både producenter og mobilselskaber vil blive betalt for at fremstille og sælge såkaldte Silver-modeller, som er high-end-mobiler, der nøje holder sig til Googles specifikationer på samme måde som Nexus-telefonerne.

Google vil altså have større kontrol med den software, Silver-modellerne bliver udstyret med. Samtidig vil Google garantere hurtigere og bedre softwareopdateringer, og målet er en meget mere standardiseret og ensartet brugeroplevelse på Silver-modellerne.

Googles betaling til producenter og mobilselskaber falder i form af kraftig markedsføring af Silver-telefonerne. Rygter vil vide, at selskabet er parat til at bruge op mod en milliard dollar på projektet.

De første, der springer på projektet, er sandsynligvis LG og Motorola, og forventningen er, at de første Silver-telefoner kommer på markedet allerede næste år.

Sony, HTC og Samsung følger nok med senere, men som 9to5google.com skriver, har de sidstnævnte allerede sendt såkaldte Google Play Edition-udgaver af deres topmodeller på gaden, som nok er det tætteste, man kommer på en Silver-udgave.

Silver-projektet rulles først ud i USA og på de markeder, hvor Google har såkaldte in-store-butikker.

Tilbage står spørgsmålet om, hvad Google vil gøre på mellem-markedet, hvor Nexus-telefonerne har befundet sig.

Læs også Computerworlds test af den nyeste Nexus-model, Nexus 5 fra LG:

Test: Den bedste Google-telefon nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere