Artikel top billede

Google dropper Nexus-telefonerne

Google vil have flere topmodeller og mere kontrol over Android-økosystemet. Målet er flere kræfter i konkurrencen med Apple og at nedtone Samsungs voksende magtposition i Android-land.

Google er i færd med en større opgradering af sin mobilstrategi, skriver flere kilder, deriblandt The Information.

Operationen tager livet af det fire år gamle Nexus-brand, som hidtil har givet brugerne den rene Android-oplevelse uden eksempelvis bloatware og lag til styresystemet som HTC's Sense.

Ifølge The Information er Googles mål at få flere kræfter i konkurrencen med iPhone og at nedtone Samsungs voksende magtposition blandt Android-producenterne.

Projektet kaldes The Android Silver Project, og det indebærer, at både producenter og mobilselskaber vil blive betalt for at fremstille og sælge såkaldte Silver-modeller, som er high-end-mobiler, der nøje holder sig til Googles specifikationer på samme måde som Nexus-telefonerne.

Google vil altså have større kontrol med den software, Silver-modellerne bliver udstyret med. Samtidig vil Google garantere hurtigere og bedre softwareopdateringer, og målet er en meget mere standardiseret og ensartet brugeroplevelse på Silver-modellerne.

Googles betaling til producenter og mobilselskaber falder i form af kraftig markedsføring af Silver-telefonerne. Rygter vil vide, at selskabet er parat til at bruge op mod en milliard dollar på projektet.

De første, der springer på projektet, er sandsynligvis LG og Motorola, og forventningen er, at de første Silver-telefoner kommer på markedet allerede næste år.

Sony, HTC og Samsung følger nok med senere, men som 9to5google.com skriver, har de sidstnævnte allerede sendt såkaldte Google Play Edition-udgaver af deres topmodeller på gaden, som nok er det tætteste, man kommer på en Silver-udgave.

Silver-projektet rulles først ud i USA og på de markeder, hvor Google har såkaldte in-store-butikker.

Tilbage står spørgsmålet om, hvad Google vil gøre på mellem-markedet, hvor Nexus-telefonerne har befundet sig.

Læs også Computerworlds test af den nyeste Nexus-model, Nexus 5 fra LG:

Test: Den bedste Google-telefon nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere