Artikel top billede

Københavnsk natklub dømt for at udsende spam

Natklub er blevet dømt for at sende uopfordrede mails og sms'er til sine kunder.

Østre Landsret har idømt selskabet KMG Night Aps en bøde på 50.000 kroner for at sende 5.000 uopfordrede reklamer på e-mail og sms for natklubben "Sukkerbageren" i København. Det skriver Berlingske.dk.

Reklamerne er sendt til personer, der selv har sagt ja til at modtage reklamer fra et firma, der ejes af KMG Night.

Den ansvarlige for Sukkerbageren-reklamerne gik derfor ud fra, at det var lovligt også at sende reklamer for et andet selskab med samme ejer, forklarede han ifølge avisen i landsretten.

I 2012 politianmeldte Forbrugerombudsmanden KMG Night for at have overtrådt markedsføringslovens forbud mod spam ved at sende de 5.000 emails og reklamer uden samtykke.

Særlig indsats mod spam

"Spam er desværre et stort problem, som jeg får mere end tusind klager over hver måned. Det er derfor blandt mine særlige indsatsområder i år," siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Dommen er en stadfæstelse af byrettens afgørelse fra i fjor om en bøde på 50.000 kroner, som Forbrugerombudsmanden havde prøvet at få forhøjet til 100.000 kroner, skriver avisen.

"Jeg er tilfreds med dommen. De uanmodede reklamer blev sendt ud til et meget stort antal personer, og dommen fastslår, at det har betydning for, hvor stor en bøde natklubben skal betale. Sagen understreger, at det kun er det selskab, som forbrugerne har givet samtykke til, som må sende dem reklamer. Samtykket gælder ikke andre selskaber i samme koncern," siger Henrik Øe.

Læs også:

Her lurer alle sikkerhedstruslerne på din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere