Artikel top billede

Københavnsk natklub dømt for at udsende spam

Natklub er blevet dømt for at sende uopfordrede mails og sms'er til sine kunder.

Østre Landsret har idømt selskabet KMG Night Aps en bøde på 50.000 kroner for at sende 5.000 uopfordrede reklamer på e-mail og sms for natklubben "Sukkerbageren" i København. Det skriver Berlingske.dk.

Reklamerne er sendt til personer, der selv har sagt ja til at modtage reklamer fra et firma, der ejes af KMG Night.

Den ansvarlige for Sukkerbageren-reklamerne gik derfor ud fra, at det var lovligt også at sende reklamer for et andet selskab med samme ejer, forklarede han ifølge avisen i landsretten.

I 2012 politianmeldte Forbrugerombudsmanden KMG Night for at have overtrådt markedsføringslovens forbud mod spam ved at sende de 5.000 emails og reklamer uden samtykke.

Særlig indsats mod spam

"Spam er desværre et stort problem, som jeg får mere end tusind klager over hver måned. Det er derfor blandt mine særlige indsatsområder i år," siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Dommen er en stadfæstelse af byrettens afgørelse fra i fjor om en bøde på 50.000 kroner, som Forbrugerombudsmanden havde prøvet at få forhøjet til 100.000 kroner, skriver avisen.

"Jeg er tilfreds med dommen. De uanmodede reklamer blev sendt ud til et meget stort antal personer, og dommen fastslår, at det har betydning for, hvor stor en bøde natklubben skal betale. Sagen understreger, at det kun er det selskab, som forbrugerne har givet samtykke til, som må sende dem reklamer. Samtykket gælder ikke andre selskaber i samme koncern," siger Henrik Øe.

Læs også:

Her lurer alle sikkerhedstruslerne på din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere