Artikel top billede

Gates sælger ud: Er ikke længere hoved-ejer af Microsoft

For første gang nogensinde er Bill Gates ikke længere Microsofts største aktionær.

Bill Gates er for første gang i Microsofts snart 40-årige historie ikke længere den største enkelt-aktionær i selskabet.

Det ligger fast, efter 58-årige Bill Gates i sidste uge solgte endnu en ordentlig portion af sine aktier, nemlig i alt 7,85 millioner styks.

Salget har indbragt Bill Gates 1,7 milliarder kroner før skat.

Efter salget ejer Bill Gates omkring 330,1 millioner Microsoft-aktier til en samlet værdi på cirka 70,5 milliarder kroner.

Det er mindre end det antal, som Microsofts tidligere mangeårige topchef, Steve Ballmer, ejer.

Han ejer nemlig nøjagtigt 333.252.990 aktier i Microsoft og altså nu selskabets største enkelt-aktionær.

Ballmer beholder sine aktier

Steve Ballmer har ikke solgt aktier i mange år, mens Bill Gates i gennemsnit har solgt 80 millioner af sine Microsoft-aktier hver år.

Det er sket i bestræbelserne på at finansiere Bill Gates' velgørende fond, The Bill & Melissa Gates Foundation, der er blandt verdens største velgørende fond.

Bill Gates har således for mange år siden erklæret, at det er hans mål at forære størstedelen af sine enorme formue væk til velgørenhed.

Fortsætter Bill Gates det hidtidige tempo i sit aktie-udsalg - hvor han har solgt 20 millioner aktier per kvartal - vil det betyde, at han vil sælge yderligere 12,5 millioner aktier inden udgangen af juni.

Fortsætter han det nuværende tempo, vil han have solgt sine allersidste Microsoft-aktier ved udgangen af tredje kvartal i 2018.

Læs også:

Her er de seks vigtigste opgaver for Microsofts nye topchef

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Microsoft sætter fulde sejl for Windows Phone: Her skal selskabet rydde op
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere