Artikel top billede

Gates sælger ud: Er ikke længere hoved-ejer af Microsoft

For første gang nogensinde er Bill Gates ikke længere Microsofts største aktionær.

Bill Gates er for første gang i Microsofts snart 40-årige historie ikke længere den største enkelt-aktionær i selskabet.

Det ligger fast, efter 58-årige Bill Gates i sidste uge solgte endnu en ordentlig portion af sine aktier, nemlig i alt 7,85 millioner styks.

Salget har indbragt Bill Gates 1,7 milliarder kroner før skat.

Efter salget ejer Bill Gates omkring 330,1 millioner Microsoft-aktier til en samlet værdi på cirka 70,5 milliarder kroner.

Det er mindre end det antal, som Microsofts tidligere mangeårige topchef, Steve Ballmer, ejer.

Han ejer nemlig nøjagtigt 333.252.990 aktier i Microsoft og altså nu selskabets største enkelt-aktionær.

Ballmer beholder sine aktier

Steve Ballmer har ikke solgt aktier i mange år, mens Bill Gates i gennemsnit har solgt 80 millioner af sine Microsoft-aktier hver år.

Det er sket i bestræbelserne på at finansiere Bill Gates' velgørende fond, The Bill & Melissa Gates Foundation, der er blandt verdens største velgørende fond.

Bill Gates har således for mange år siden erklæret, at det er hans mål at forære størstedelen af sine enorme formue væk til velgørenhed.

Fortsætter Bill Gates det hidtidige tempo i sit aktie-udsalg - hvor han har solgt 20 millioner aktier per kvartal - vil det betyde, at han vil sælge yderligere 12,5 millioner aktier inden udgangen af juni.

Fortsætter han det nuværende tempo, vil han have solgt sine allersidste Microsoft-aktier ved udgangen af tredje kvartal i 2018.

Læs også:

Her er de seks vigtigste opgaver for Microsofts nye topchef

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Microsoft sætter fulde sejl for Windows Phone: Her skal selskabet rydde op
IT-JOB

Kræftens Bekæmpelse

IT-supporter

MAN Energy Solutions

Data Scientist

FastTrack Software ApS

Erfaren C++ udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere