Artikel top billede

(Foto: Foto: Meh_Sleep, CC BY-SA 2.0)

Robotarme skal hjælpe dig på toilettet

I fremtiden skal du måske have hjælp på toilettet af en delvist dansk finansieret robot.

I fremtiden skal ældre måske ikke længere have hjælp af en medhjælper, men i stedet måske af en delvist dansk finansieret robot.

Sidste år vandt ideen fra et hollandsk firma en sølvmedalje som led i EU-projektet Silver og kom dermed med i opløbet om at få midler til at færdigudvikle robotarmen, fremgår det af en meddelelse.

Bag EU-projektet står 13 europæiske partnere, heriblandt Region Syddanmark og Odense Kommune. 

"Vi ser ofte, at nogle virksomheder har en teknisk løsning. De kommer og siger: 'Vi tror, dette kan være interessant for jer.'"

"Men problemet er, at det ofte ikke er behovsstyret. Det er udviklet af nogle, der ikke har deres daglige arbejde inden for ældre eller handicap-området," forklarer René Lorenz, chef for virksom viden i Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune.

Særlig udbudsform

Derfor er Odense Kommune gået med i projektet for at sikre innovation, der kan bruges ude i den kommunale virkelighed.

Silver-projektet har et budget til udvikling på cirka 16 millioner kroner, og Odense Kommune lægger selv cirka en million kroner i løbet af de godt fire år, projektet løber.

Selve processen omkring hvorvidt det hollandske firma ender med at få dansk medfinansiering, afhænger af en utraditionel udbudsform.

Den kan du læse mere om her.

Inden endelig udvælgelse skal ideerne testes af brugerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere