Artikel top billede

(Foto: Foto: Meh_Sleep, CC BY-SA 2.0)

Robotarme skal hjælpe dig på toilettet

I fremtiden skal du måske have hjælp på toilettet af en delvist dansk finansieret robot.

I fremtiden skal ældre måske ikke længere have hjælp af en medhjælper, men i stedet måske af en delvist dansk finansieret robot.

Sidste år vandt ideen fra et hollandsk firma en sølvmedalje som led i EU-projektet Silver og kom dermed med i opløbet om at få midler til at færdigudvikle robotarmen, fremgår det af en meddelelse.

Bag EU-projektet står 13 europæiske partnere, heriblandt Region Syddanmark og Odense Kommune. 

"Vi ser ofte, at nogle virksomheder har en teknisk løsning. De kommer og siger: 'Vi tror, dette kan være interessant for jer.'"

"Men problemet er, at det ofte ikke er behovsstyret. Det er udviklet af nogle, der ikke har deres daglige arbejde inden for ældre eller handicap-området," forklarer René Lorenz, chef for virksom viden i Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune.

Særlig udbudsform

Derfor er Odense Kommune gået med i projektet for at sikre innovation, der kan bruges ude i den kommunale virkelighed.

Silver-projektet har et budget til udvikling på cirka 16 millioner kroner, og Odense Kommune lægger selv cirka en million kroner i løbet af de godt fire år, projektet løber.

Selve processen omkring hvorvidt det hollandske firma ender med at få dansk medfinansiering, afhænger af en utraditionel udbudsform.

Den kan du læse mere om her.

Inden endelig udvælgelse skal ideerne testes af brugerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere