Artikel top billede

Robotarme skal hjælpe dig på toilettet

I fremtiden skal du måske have hjælp på toilettet af en delvist dansk finansieret robot.

I fremtiden skal ældre måske ikke længere have hjælp af en medhjælper, men i stedet måske af en delvist dansk finansieret robot.

Sidste år vandt ideen fra et hollandsk firma en sølvmedalje som led i EU-projektet Silver og kom dermed med i opløbet om at få midler til at færdigudvikle robotarmen, fremgår det af en meddelelse.

Bag EU-projektet står 13 europæiske partnere, heriblandt Region Syddanmark og Odense Kommune. 

"Vi ser ofte, at nogle virksomheder har en teknisk løsning. De kommer og siger: 'Vi tror, dette kan være interessant for jer.'"

"Men problemet er, at det ofte ikke er behovsstyret. Det er udviklet af nogle, der ikke har deres daglige arbejde inden for ældre eller handicap-området," forklarer René Lorenz, chef for virksom viden i Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune.

Særlig udbudsform

Derfor er Odense Kommune gået med i projektet for at sikre innovation, der kan bruges ude i den kommunale virkelighed.

Silver-projektet har et budget til udvikling på cirka 16 millioner kroner, og Odense Kommune lægger selv cirka en million kroner i løbet af de godt fire år, projektet løber.

Selve processen omkring hvorvidt det hollandske firma ender med at få dansk medfinansiering, afhænger af en utraditionel udbudsform.

Den kan du læse mere om her.

Inden endelig udvælgelse skal ideerne testes af brugerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere