Artikel top billede

Chromebook-bombardement: Her er de nye maskiner

En stribe nye Chromebooks er på vej ud på markedet. Få overblikket her.

Googles Chromebook har været en interessant joker på pc-markedet i flere år nu, men det helt store gennembrud har ladet vente på sig.

I de seneste døgn har der dog været flere interessante nyheder, der måske kan ændre det billede.

Verdens i øjeblikket største pc-producent, Lenovo, har netop annonceret to nye Chromebooks, N20 og N20p.

Den dyreste model, N20p, har en touchskærm på 11,6 tommer, der kan drejes 300 grader, så maskinen eksempelvis egner sig godt til præsentationer og til at se film på.

Den har en Intel Celeron-processor og op til 4 GB RAM og 16 GB storage og kan ud fra specifikationerne klare otte timers batteri.

Celeron-processoren er ikke verdens mest imponerende, men Chromebook-interesserede forbrugere kan glæde sig over, at Intel netop også har annonceret, at der nu kommer Chromebooks med Core i3-processoren.

Hidtil har maskinerne typisk har en ARM-chip eller de mere simple processorer fra Intel, men med de seneste nyheder er der udsigt til maskiner med noget mere power.

Både Dell og Acer har allerede annonceret Chromebooks, der bygger på Core i3. 

Sådan sælger Chromebooks

ABI Research har i en markedsopgørelse anslået, at der blev sendt omkring 2,1 millioner Chromebooks afsted fra fabrikkerne i 2013 - og at det næsten var 89 procent af dem, der røg ud på det nordamerikanske marked.

Analysefirmaet venter årlige vækstrater for Chromebook'en på 28 procent i de kommende år på grund af Googles globale satsning, så antallet af shipments når 11 millioner i 2019.

ABI peger på, at den lave pris (i gennemsnit 338 dollar) for en en Chromebook kan ruske godt op i pc-markedet - og det hjælpes godt på vej af stramme it-budgetter og en særlig interesse fra uddannelsessektoren for de billige og let administrerbare maskiner.

"Fremadrettet forventer ABI Research, at prisen, connectivity og en større afhængighed af cloud-tjenester vil være drivkræfter for ultrabærbare. Chromebooks har potentialet til at ændre markedet, og forbrugerne er endnu uafklarede, men ikke desto mindre nysgerrige," lød det for nylig i en analyse.  

"Der er mange begivenheder, der kan ændre markedet i 2014, inklusive Windows XP's end-of-life, at man tager Chromebooks til sig og et stærkere fokus på web og cloud-tjenester." 

Læs også:

Tre år efter lanceringen: Sådan sælger Googles Chromebooks
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere