Artikel top billede

Rygte: Apple klar med sit største opkøb nogensinde

It-giganten Apple står måske foran sit største opkøb nogensinde.

Apple er på vej til at opkøbe det amerikanske Beats for svimlende 17 milliarder kroner.

(Opdateret: Dr. Dre har via sin ven skuespilleren Tyrese Gibsons Facebookprofil fortalt, at der er en handel med Apple. Apple selv har endnu ikke udtalt sig)

Det skriver Financial Times.

Opkøbet vil indeholde både Beats hardwareafdeling, hvor høretelefoner og højtalere bliver fabrikkeret, og Beats streamningtjeneste, Beats Music.

Opkøbet vil ifølge flere amerikanske finansmedier, deriblandt både Bloomberg og The Wall Street Journal, blive offentliggjort i næste uge.

Apple sælger allerede Beats høretelefoner og højtalere via selskabets egne butikker rundt i verden, og streamingtjenesten Beat Music fungerer igennem Apples In-App købssystem, så Apple tjener allerede en del af kagen.

Apple har længe snakket om udviklingen af sin egen streamingtjeneste, så om et opkøb af Beats inklusiv Beats Music er for at få fat på deres software og licenser, eller bare for at fjerne en konkurrent, er uvist.

Apple har i de seneste kvartaler oplevet et stigende fald i salget af musik igennem sin musiktjeneste iTunes, imens streaming-tjenester ser en kontinuerlig vækst.

HTC kunne have tjent milliarder
Beats blev lanceret tilbage i 2008 af rapperen Dr. Dre og produceren Jimmy Lovine.

Beats har både deres egne produkter, men selskabets software og hardware er også at finde i andres enheder, såsom HP's bærbare og HTC's telefoner.

Sidstnævnte havde tilbage i 2011 godt 50,1 procent af aktierne i Beats, hvilket svarede til 1,6 milliarder kroner. Dengang var HTC et andet firma som et af de største smartphone-firmaer i verden.

Men meget vand er løbet igennem åen siden, og da det begyndte at gå dårligt for HTC, solgte HTC sin andel, hvilket virksomheden tjente godt 458 millioner kroner på.

Havde HTC beholdt aktieandelen til i dag, ville aktierne ifølge mediet TechCrunch have en værdi på over 8,6 milliarder kroner, og altså havde HTC tjent rigtig godt på det kommende opkøb.

Læs også:

Ekstrem opløsning på vej: Her er skærmen på din næste gadget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere