Artikel top billede

Rygte: Apple klar med sit største opkøb nogensinde

It-giganten Apple står måske foran sit største opkøb nogensinde.

Apple er på vej til at opkøbe det amerikanske Beats for svimlende 17 milliarder kroner.

(Opdateret: Dr. Dre har via sin ven skuespilleren Tyrese Gibsons Facebookprofil fortalt, at der er en handel med Apple. Apple selv har endnu ikke udtalt sig)

Det skriver Financial Times.

Opkøbet vil indeholde både Beats hardwareafdeling, hvor høretelefoner og højtalere bliver fabrikkeret, og Beats streamningtjeneste, Beats Music.

Opkøbet vil ifølge flere amerikanske finansmedier, deriblandt både Bloomberg og The Wall Street Journal, blive offentliggjort i næste uge.

Apple sælger allerede Beats høretelefoner og højtalere via selskabets egne butikker rundt i verden, og streamingtjenesten Beat Music fungerer igennem Apples In-App købssystem, så Apple tjener allerede en del af kagen.

Apple har længe snakket om udviklingen af sin egen streamingtjeneste, så om et opkøb af Beats inklusiv Beats Music er for at få fat på deres software og licenser, eller bare for at fjerne en konkurrent, er uvist.

Apple har i de seneste kvartaler oplevet et stigende fald i salget af musik igennem sin musiktjeneste iTunes, imens streaming-tjenester ser en kontinuerlig vækst.

HTC kunne have tjent milliarder
Beats blev lanceret tilbage i 2008 af rapperen Dr. Dre og produceren Jimmy Lovine.

Beats har både deres egne produkter, men selskabets software og hardware er også at finde i andres enheder, såsom HP's bærbare og HTC's telefoner.

Sidstnævnte havde tilbage i 2011 godt 50,1 procent af aktierne i Beats, hvilket svarede til 1,6 milliarder kroner. Dengang var HTC et andet firma som et af de største smartphone-firmaer i verden.

Men meget vand er løbet igennem åen siden, og da det begyndte at gå dårligt for HTC, solgte HTC sin andel, hvilket virksomheden tjente godt 458 millioner kroner på.

Havde HTC beholdt aktieandelen til i dag, ville aktierne ifølge mediet TechCrunch have en værdi på over 8,6 milliarder kroner, og altså havde HTC tjent rigtig godt på det kommende opkøb.

Læs også:

Ekstrem opløsning på vej: Her er skærmen på din næste gadget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere