Artikel top billede

Milliardindustri truet: Print din egen makeup

En ung kvinde udfordrer den enorme makeup-industri med ny teknologi, som måske kan vende op og ned på fremtiden for branchen.

Grace Choi har ikke meget til overs for makeup-industrien, som i følge hende omsætter for 55 milliarder dollars.

"Deres produkter er kostbare, men det eneste, de har at tilbyde, er farver. De pakker det bare ind i en masse marketingsnak," sagde hun forleden til "The Disrupt New York 2014 Startup Battlefield competition," som det amerikanske medie TechCrunch arrangerer.

Som konsekvens af det har hun udviklet en prototype til en 3D-printer kaldet Mink, der gør det muligt at fremstille billig makeup - øjenskygge for eksempel - i alle farver.

Også de specielle farver, som typisk er kostbare produkter i specialbutikker.

En enkelt øjenskygge kan angiveligt koste op til næsten 80 dollars.

"Målgruppen for Mink er piger og unge kvinder mellem 13 og 21 år, som ikke har udviklet faste makeup-vaner, og som stadig eksperimenterer. Deres naturlige onliner-mødesteder er Pinterest, Instagram og YouTube," sagde Grace Choi.

Helt almindelig software

Der er ikke brug for speciel software, og printeren vil - når den kommer på markedet - koste omkring 300 dollars. Ud over det skal det selvfølgelig bruges farvestof og underlag til farven, som kan placeres i en makeup-boks med spejl og så videre.

Det hele foregår super enkelt. På YouTube er der masser af makeup-videoer, og når du har fundet en med lige den fede pink farve, du kunne tænke dig, sætter du bare videoen på pause og tager et screenshot, hiver det ind i et billedbehandlingsprogram og suger information om farvens såkaldte hex-kode.

Derefter ind i et program som Paint, hvor du hælder farven ud på fladen og trykker ‘print'. Bing bang - så er den ikke længere.

Du kan også bare tage et foto af din trendy veninde og suge farvekoden på hendes makeup, og få minutter efter har du den samme øjenskygge som hende.

Grace Choi fortæller, at de farvestoffer, som Mink bruger, er godkendt af det amerikanske U.S. Food and Drug Administration, og i øvrigt kommer fra samme leverandører, som andre kendte makeup-firmaer bruger.

Prisen på farvestof og underlag bliver på et niveau, hvor alle kan være med, lover hun.

Se Grace Choi fortælle om Mink og demonstrere produktet i videoen i boksen.

Læs også:

Så vild er dansk 3D-teknologi: Simulerer mælk og yoghurt

Galleri: Vildt byggeprojekt: Dette 15 meter høje hus bliver printet


Stort gennembrud: 3D-printer kan mikse farver og materialer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere