Artikel top billede

Milliardindustri truet: Print din egen makeup

En ung kvinde udfordrer den enorme makeup-industri med ny teknologi, som måske kan vende op og ned på fremtiden for branchen.

Grace Choi har ikke meget til overs for makeup-industrien, som i følge hende omsætter for 55 milliarder dollars.

"Deres produkter er kostbare, men det eneste, de har at tilbyde, er farver. De pakker det bare ind i en masse marketingsnak," sagde hun forleden til "The Disrupt New York 2014 Startup Battlefield competition," som det amerikanske medie TechCrunch arrangerer.

Som konsekvens af det har hun udviklet en prototype til en 3D-printer kaldet Mink, der gør det muligt at fremstille billig makeup - øjenskygge for eksempel - i alle farver.

Også de specielle farver, som typisk er kostbare produkter i specialbutikker.

En enkelt øjenskygge kan angiveligt koste op til næsten 80 dollars.

"Målgruppen for Mink er piger og unge kvinder mellem 13 og 21 år, som ikke har udviklet faste makeup-vaner, og som stadig eksperimenterer. Deres naturlige onliner-mødesteder er Pinterest, Instagram og YouTube," sagde Grace Choi.

Helt almindelig software

Der er ikke brug for speciel software, og printeren vil - når den kommer på markedet - koste omkring 300 dollars. Ud over det skal det selvfølgelig bruges farvestof og underlag til farven, som kan placeres i en makeup-boks med spejl og så videre.

Det hele foregår super enkelt. På YouTube er der masser af makeup-videoer, og når du har fundet en med lige den fede pink farve, du kunne tænke dig, sætter du bare videoen på pause og tager et screenshot, hiver det ind i et billedbehandlingsprogram og suger information om farvens såkaldte hex-kode.

Derefter ind i et program som Paint, hvor du hælder farven ud på fladen og trykker ‘print'. Bing bang - så er den ikke længere.

Du kan også bare tage et foto af din trendy veninde og suge farvekoden på hendes makeup, og få minutter efter har du den samme øjenskygge som hende.

Grace Choi fortæller, at de farvestoffer, som Mink bruger, er godkendt af det amerikanske U.S. Food and Drug Administration, og i øvrigt kommer fra samme leverandører, som andre kendte makeup-firmaer bruger.

Prisen på farvestof og underlag bliver på et niveau, hvor alle kan være med, lover hun.

Se Grace Choi fortælle om Mink og demonstrere produktet i videoen i boksen.

Læs også:

Så vild er dansk 3D-teknologi: Simulerer mælk og yoghurt

Galleri: Vildt byggeprojekt: Dette 15 meter høje hus bliver printet


Stort gennembrud: 3D-printer kan mikse farver og materialer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.