Artikel top billede

Youtube klar til at opkøbe gigantisk live streamingtjeneste for milliarder

Youtube er ifølge et amerikansk medie klar til at opkøbe en af verdens mest populære live streamingtjenester, og opkøbet vil være det største fra Youtube nogensinde.

Verdens absolut største videotjeneste, Youtube, har fået en aftale i hus om at opkøbe livestreaming-giganten Twitch.tv for over 5,4 milliarder kroner.

Det fortæller Variety, som bliver bekræftet af andre amerikanske medier.

Twitch.tv er en af de største live streamingsites i verden, der hovedsageligt streamer computerspilssessioner, og har ifølge Twitch selv over 45 millioner månedlige besøgende og genererer mere trafik på det amerikanske net end Facebook.

Handlen formodes at blive gjort offentlig snarligst, men skal godkendes af det amerikanske justitsministerium, hvilket godt kan blive en hård nød for Youtube.

Youtube er allerede verdens største video-tjeneste, og opkøbet af Twitch vil kun skubbe Youtube endnu mere foran konkurrenterne.

Hverken Youtube eller Twitch har officielt bekræftet handlen.

Mange mulige købere
Youtube var dog ikke den eneste, som var interesseret i Twitch.

Ifølge The Verge har også Microsoft og andre it-giganter forsøgt sig at gøre kur til Twitch, men valgte i stedet Googles Youtube. Fravalget af Microsoft er forventeligt, da Twitch allerede er at finde på både Microsofts Xbox, men også Sonys Playstation.

En direkte forbindelse til den ene af dem ville ikke fungere for en spil-venlig tjeneste som Twitch.

Samtidig fortæller en kilde til The Verge, at Google med Youtube i langt højere grad kan hjælpe Twitch hen mod mainstreammarkedet, end andre opkøbere ville kunne.

Twitch blev blandt andet verdenskendt for et par måneder siden, da en "kanal" blev åbnet for det snart 20 år gamle Pokemon Red.

Her kunne tilskuerne skrive i chatten, hvorefter en algoritme ville omdanne de tusinder og atter tusinder af kommentarer til en kommando, hvorefter spillet reagerede. Over 60 millioner mennesker har indtil videre set og spillet på kanalen.

Læs også: Test: Denne dims kan gøre dig rig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.