Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Youtube klar til at opkøbe gigantisk live streamingtjeneste for milliarder

Youtube er ifølge et amerikansk medie klar til at opkøbe en af verdens mest populære live streamingtjenester, og opkøbet vil være det største fra Youtube nogensinde.

Verdens absolut største videotjeneste, Youtube, har fået en aftale i hus om at opkøbe livestreaming-giganten Twitch.tv for over 5,4 milliarder kroner.

Det fortæller Variety, som bliver bekræftet af andre amerikanske medier.

Twitch.tv er en af de største live streamingsites i verden, der hovedsageligt streamer computerspilssessioner, og har ifølge Twitch selv over 45 millioner månedlige besøgende og genererer mere trafik på det amerikanske net end Facebook.

Handlen formodes at blive gjort offentlig snarligst, men skal godkendes af det amerikanske justitsministerium, hvilket godt kan blive en hård nød for Youtube.

Youtube er allerede verdens største video-tjeneste, og opkøbet af Twitch vil kun skubbe Youtube endnu mere foran konkurrenterne.

Hverken Youtube eller Twitch har officielt bekræftet handlen.

Mange mulige købere
Youtube var dog ikke den eneste, som var interesseret i Twitch.

Ifølge The Verge har også Microsoft og andre it-giganter forsøgt sig at gøre kur til Twitch, men valgte i stedet Googles Youtube. Fravalget af Microsoft er forventeligt, da Twitch allerede er at finde på både Microsofts Xbox, men også Sonys Playstation.

En direkte forbindelse til den ene af dem ville ikke fungere for en spil-venlig tjeneste som Twitch.

Samtidig fortæller en kilde til The Verge, at Google med Youtube i langt højere grad kan hjælpe Twitch hen mod mainstreammarkedet, end andre opkøbere ville kunne.

Twitch blev blandt andet verdenskendt for et par måneder siden, da en "kanal" blev åbnet for det snart 20 år gamle Pokemon Red.

Her kunne tilskuerne skrive i chatten, hvorefter en algoritme ville omdanne de tusinder og atter tusinder af kommentarer til en kommando, hvorefter spillet reagerede. Over 60 millioner mennesker har indtil videre set og spillet på kanalen.

Læs også: Test: Denne dims kan gøre dig rig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere