Artikel top billede

BI som du aldrig har prøvet det før: Her er de nye løsninger

Markedet for business intelligence står over for en større omvæltning. Se de opsigtsvækkende tal her.

Fremtidens BI-løsninger vil blive leveret som cloud-tjenester, og det er ikke noget, der ligger langt ude i fremtiden - faktisk sker det allerede i rigtig mange virksomheder i dag. 

Det skriver Forrester-rådgiver Martha Benneth i et blogindlæg.

"Der er mange scenarier, hvor det giver mening at kigge på cloud til en BI-løsning, og det er der da også et stigende antal organisationer, der gør."

Forresters undersøgelse på området viser, at det kun er mindre end en tredjedel af de adspurgte organisationer, der ikke har planer om cloud-BI.

Undersøgelsen fra fjerde kvartal 2013 viser, at 34 procent allerede anvendte cloud-BI, mens 31 procent havde planer om at gøre det inden for de næste to år.

"Men det er ikke et spørgsmål om enten/eller: Størstedelen af dem, der enten allerede har taget cloud-BI i brug eller har planer om det, bruger SaaS-modellen til at komplementere deres eksisterende BI- og analyse-muligheder," oplyser Martha Benneth i sit indlæg.

12 procent af deltagerne i Forresters globale undersøgelse har allerede erstattet de fleste af de gamle BI-løsninger med SaaS-løsninger og yderligere 16 procent har planer om det.

Både fordele og ulemper

Ifølge Forrester tæller fordelene ved BI som en cloud-løsning blandt andet, at man opnår en højere agilitet og hastighed i forhold til udrulningen, og at man får de nye funktioner hurtigere.

Der er dog også en del virksomheder, der stadig bekymrer sig om sikkerheden ved cloud-løsningerne.

Integration til andre systemer, fastlåsning til leverandøren og omkostningsniveauet kan også være en udfordring ved cloud-BI, viser undersøgelsen. 

En anden klar trend på BI-markedet er, at analyse-værktøjerne bliver stadig mere visuelt orienterede.

"Letanvendelig software gør komplekse data tilgængelige og forståelige for stort set en hvilken som helst forretningsbruger," har Deloitte skrevet i en rapport om den tendens.

"Fra discovery og visual exploration til identificering af mønstre og sammenhænge; nutidens visualiserings-værktøjer bekræfter let talemåden, at et billede er mere værd end tusind ord. Eller, i dette tilfælde, tal."

Læs mere om det her.

Læs også:

Er regnearkets tid forbi? Sådan analyserer vi data i dag

Data-analyser 2.0: Her er alle de nye muligheder

Her er Microsofts BI til Office 365: Sådan fungerer det

Vild vækst på BI-markedet: Derfor sælger det så godt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere