Artikel top billede

BI som du aldrig har prøvet det før: Her er de nye løsninger

Markedet for business intelligence står over for en større omvæltning. Se de opsigtsvækkende tal her.

Fremtidens BI-løsninger vil blive leveret som cloud-tjenester, og det er ikke noget, der ligger langt ude i fremtiden - faktisk sker det allerede i rigtig mange virksomheder i dag. 

Det skriver Forrester-rådgiver Martha Benneth i et blogindlæg.

"Der er mange scenarier, hvor det giver mening at kigge på cloud til en BI-løsning, og det er der da også et stigende antal organisationer, der gør."

Forresters undersøgelse på området viser, at det kun er mindre end en tredjedel af de adspurgte organisationer, der ikke har planer om cloud-BI.

Undersøgelsen fra fjerde kvartal 2013 viser, at 34 procent allerede anvendte cloud-BI, mens 31 procent havde planer om at gøre det inden for de næste to år.

"Men det er ikke et spørgsmål om enten/eller: Størstedelen af dem, der enten allerede har taget cloud-BI i brug eller har planer om det, bruger SaaS-modellen til at komplementere deres eksisterende BI- og analyse-muligheder," oplyser Martha Benneth i sit indlæg.

12 procent af deltagerne i Forresters globale undersøgelse har allerede erstattet de fleste af de gamle BI-løsninger med SaaS-løsninger og yderligere 16 procent har planer om det.

Både fordele og ulemper

Ifølge Forrester tæller fordelene ved BI som en cloud-løsning blandt andet, at man opnår en højere agilitet og hastighed i forhold til udrulningen, og at man får de nye funktioner hurtigere.

Der er dog også en del virksomheder, der stadig bekymrer sig om sikkerheden ved cloud-løsningerne.

Integration til andre systemer, fastlåsning til leverandøren og omkostningsniveauet kan også være en udfordring ved cloud-BI, viser undersøgelsen. 

En anden klar trend på BI-markedet er, at analyse-værktøjerne bliver stadig mere visuelt orienterede.

"Letanvendelig software gør komplekse data tilgængelige og forståelige for stort set en hvilken som helst forretningsbruger," har Deloitte skrevet i en rapport om den tendens.

"Fra discovery og visual exploration til identificering af mønstre og sammenhænge; nutidens visualiserings-værktøjer bekræfter let talemåden, at et billede er mere værd end tusind ord. Eller, i dette tilfælde, tal."

Læs mere om det her.

Læs også:

Er regnearkets tid forbi? Sådan analyserer vi data i dag

Data-analyser 2.0: Her er alle de nye muligheder

Her er Microsofts BI til Office 365: Sådan fungerer det

Vild vækst på BI-markedet: Derfor sælger det så godt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere