Artikel top billede

BI som du aldrig har prøvet det før: Her er de nye løsninger

Markedet for business intelligence står over for en større omvæltning. Se de opsigtsvækkende tal her.

Fremtidens BI-løsninger vil blive leveret som cloud-tjenester, og det er ikke noget, der ligger langt ude i fremtiden - faktisk sker det allerede i rigtig mange virksomheder i dag. 

Det skriver Forrester-rådgiver Martha Benneth i et blogindlæg.

"Der er mange scenarier, hvor det giver mening at kigge på cloud til en BI-løsning, og det er der da også et stigende antal organisationer, der gør."

Forresters undersøgelse på området viser, at det kun er mindre end en tredjedel af de adspurgte organisationer, der ikke har planer om cloud-BI.

Undersøgelsen fra fjerde kvartal 2013 viser, at 34 procent allerede anvendte cloud-BI, mens 31 procent havde planer om at gøre det inden for de næste to år.

"Men det er ikke et spørgsmål om enten/eller: Størstedelen af dem, der enten allerede har taget cloud-BI i brug eller har planer om det, bruger SaaS-modellen til at komplementere deres eksisterende BI- og analyse-muligheder," oplyser Martha Benneth i sit indlæg.

12 procent af deltagerne i Forresters globale undersøgelse har allerede erstattet de fleste af de gamle BI-løsninger med SaaS-løsninger og yderligere 16 procent har planer om det.

Både fordele og ulemper

Ifølge Forrester tæller fordelene ved BI som en cloud-løsning blandt andet, at man opnår en højere agilitet og hastighed i forhold til udrulningen, og at man får de nye funktioner hurtigere.

Der er dog også en del virksomheder, der stadig bekymrer sig om sikkerheden ved cloud-løsningerne.

Integration til andre systemer, fastlåsning til leverandøren og omkostningsniveauet kan også være en udfordring ved cloud-BI, viser undersøgelsen. 

En anden klar trend på BI-markedet er, at analyse-værktøjerne bliver stadig mere visuelt orienterede.

"Letanvendelig software gør komplekse data tilgængelige og forståelige for stort set en hvilken som helst forretningsbruger," har Deloitte skrevet i en rapport om den tendens.

"Fra discovery og visual exploration til identificering af mønstre og sammenhænge; nutidens visualiserings-værktøjer bekræfter let talemåden, at et billede er mere værd end tusind ord. Eller, i dette tilfælde, tal."

Læs mere om det her.

Læs også:

Er regnearkets tid forbi? Sådan analyserer vi data i dag

Data-analyser 2.0: Her er alle de nye muligheder

Her er Microsofts BI til Office 365: Sådan fungerer det

Vild vækst på BI-markedet: Derfor sælger det så godt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere