BI som du aldrig har prøvet det før: Her er de nye løsninger

Markedet for business intelligence står over for en større omvæltning. Se de opsigtsvækkende tal her.

Fremtidens BI-løsninger vil blive leveret som cloud-tjenester, og det er ikke noget, der ligger langt ude i fremtiden - faktisk sker det allerede i rigtig mange virksomheder i dag. 

Det skriver Forrester-rådgiver Martha Benneth i et blogindlæg.

"Der er mange scenarier, hvor det giver mening at kigge på cloud til en BI-løsning, og det er der da også et stigende antal organisationer, der gør."

Forresters undersøgelse på området viser, at det kun er mindre end en tredjedel af de adspurgte organisationer, der ikke har planer om cloud-BI.

Undersøgelsen fra fjerde kvartal 2013 viser, at 34 procent allerede anvendte cloud-BI, mens 31 procent havde planer om at gøre det inden for de næste to år.

"Men det er ikke et spørgsmål om enten/eller: Størstedelen af dem, der enten allerede har taget cloud-BI i brug eller har planer om det, bruger SaaS-modellen til at komplementere deres eksisterende BI- og analyse-muligheder," oplyser Martha Benneth i sit indlæg.

12 procent af deltagerne i Forresters globale undersøgelse har allerede erstattet de fleste af de gamle BI-løsninger med SaaS-løsninger og yderligere 16 procent har planer om det.

Både fordele og ulemper
Ifølge Forrester tæller fordelene ved BI som en cloud-løsning blandt andet, at man opnår en højere agilitet og hastighed i forhold til udrulningen, og at man får de nye funktioner hurtigere.

Der er dog også en del virksomheder, der stadig bekymrer sig om sikkerheden ved cloud-løsningerne.

Integration til andre systemer, fastlåsning til leverandøren og omkostningsniveauet kan også være en udfordring ved cloud-BI, viser undersøgelsen. 

En anden klar trend på BI-markedet er, at analyse-værktøjerne bliver stadig mere visuelt orienterede.

"Letanvendelig software gør komplekse data tilgængelige og forståelige for stort set en hvilken som helst forretningsbruger," har Deloitte skrevet i en rapport om den tendens.

"Fra discovery og visual exploration til identificering af mønstre og sammenhænge; nutidens visualiserings-værktøjer bekræfter let talemåden, at et billede er mere værd end tusind ord. Eller, i dette tilfælde, tal."

Læs mere om det her.Læs også:

Er regnearkets tid forbi? Sådan analyserer vi data i dag

Data-analyser 2.0: Her er alle de nye muligheder

Her er Microsofts BI til Office 365: Sådan fungerer det

Vild vækst på BI-markedet: Derfor sælger det så godt

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.