Artikel top billede

BI som du aldrig har prøvet det før: Her er de nye løsninger

Markedet for business intelligence står over for en større omvæltning. Se de opsigtsvækkende tal her.

Fremtidens BI-løsninger vil blive leveret som cloud-tjenester, og det er ikke noget, der ligger langt ude i fremtiden - faktisk sker det allerede i rigtig mange virksomheder i dag. 

Det skriver Forrester-rådgiver Martha Benneth i et blogindlæg.

"Der er mange scenarier, hvor det giver mening at kigge på cloud til en BI-løsning, og det er der da også et stigende antal organisationer, der gør."

Forresters undersøgelse på området viser, at det kun er mindre end en tredjedel af de adspurgte organisationer, der ikke har planer om cloud-BI.

Undersøgelsen fra fjerde kvartal 2013 viser, at 34 procent allerede anvendte cloud-BI, mens 31 procent havde planer om at gøre det inden for de næste to år.

"Men det er ikke et spørgsmål om enten/eller: Størstedelen af dem, der enten allerede har taget cloud-BI i brug eller har planer om det, bruger SaaS-modellen til at komplementere deres eksisterende BI- og analyse-muligheder," oplyser Martha Benneth i sit indlæg.

12 procent af deltagerne i Forresters globale undersøgelse har allerede erstattet de fleste af de gamle BI-løsninger med SaaS-løsninger og yderligere 16 procent har planer om det.

Både fordele og ulemper

Ifølge Forrester tæller fordelene ved BI som en cloud-løsning blandt andet, at man opnår en højere agilitet og hastighed i forhold til udrulningen, og at man får de nye funktioner hurtigere.

Der er dog også en del virksomheder, der stadig bekymrer sig om sikkerheden ved cloud-løsningerne.

Integration til andre systemer, fastlåsning til leverandøren og omkostningsniveauet kan også være en udfordring ved cloud-BI, viser undersøgelsen. 

En anden klar trend på BI-markedet er, at analyse-værktøjerne bliver stadig mere visuelt orienterede.

"Letanvendelig software gør komplekse data tilgængelige og forståelige for stort set en hvilken som helst forretningsbruger," har Deloitte skrevet i en rapport om den tendens.

"Fra discovery og visual exploration til identificering af mønstre og sammenhænge; nutidens visualiserings-værktøjer bekræfter let talemåden, at et billede er mere værd end tusind ord. Eller, i dette tilfælde, tal."

Læs mere om det her.

Læs også:

Er regnearkets tid forbi? Sådan analyserer vi data i dag

Data-analyser 2.0: Her er alle de nye muligheder

Her er Microsofts BI til Office 365: Sådan fungerer det

Vild vækst på BI-markedet: Derfor sælger det så godt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere