Artikel top billede

Godt råd til it-chefen: Derfor skal du gentænke dit job

En af de mest dominerende it-tendenser stiller særligt store krav til it-cheferne, der bør gentænke deres rolle i virksomheden.

Big data og arbejdet med data-analyser i det hele taget kan potentielt ændre din virksomhed fundamentalt.

Men mens man måske som udgangspunkt skulle tro, at fremtidens data-analyser i høj grad er et spørgsmål om teknologi, er det faktisk det organisatoriske, der udgør den største udfordring.

For vil man for alvor gentænke virksomheden og produkterne med udgangspunkt i de mange data-input, man kan hive vigtig viden ud af, kræver det, at man har de rigtige folk på de rigtige poster.

Ellers kan big data hurtigt blive til big problems.

Det er CIO'en og it-ledere i det hele taget, der nu skal træde i karakter og sikre, at virksomheden griber de data-baserede muligheder an på den rette måde.

Sådan lyder det i en ny analyse fra rådgivningsfirmaet McKinsey.

"For at kunne føre an i denne transformation er CIO'er nødt til at gentænke deres rolle, så de ser sig selv - og opfordrer andre til at se dem - som topledere i en informations-virksomhed."

"Som en hvilken som helst topleder skal CIO'en bringe visioner, retning og det organisatoriske ind i forhold til virksomhedens prioriteringer af big data-investeringer," lyder rådet fra McKinsey.

Fire ting du bare skal kunne

Med andre ord skal man som it-topchef både mestre kunsten at bringe data-analyser i spil som en værdi-skaber, at sikre hele den nødvendige teknologiske palette af værktøjer og infrastruktur, og at sikre, at det organisatoriske setup understøtter data-ambitionerne.

McKinsey peger i sin analyse på fire kritiske roller, som CIO'en skal mestre:

- Du skal være en venturekapitalist: Du skal vise alle mulighederne og lægge vægt på de steder, hvor data og analyser kan give de største fordele.

- Du skal være en produktchef: Det er din opgave at komme med letanvendelige produkter til big data og analyser, der er designet til de brugsmønstre, de interne brugere har.

- Du skal være en personalechef: Det er din fornemme opgave at motivere de eksisterende talenter og at skaffe nye.

- Du skal være en forretningsleder: Du skal sikre, at transformationen og alle forandringerne kan finde sted.

Læs hele McKinseys analyse om kravene til fremtidens it-ledere her.

Læs også:

Advarsel til virksomheder: Kom i gang med big data - eller bliv overhalet

Dansk CIO på afgørende mission: Sådan skal fremtidens it fungere

CIO toptuner it-afdelingen: Her er
opskriften

Data-analyser 2.0: Her er alle de nye muligheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere