Godt råd til it-chefen: Derfor skal du gentænke dit job

En af de mest dominerende it-tendenser stiller særligt store krav til it-cheferne, der bør gentænke deres rolle i virksomheden.

Big data og arbejdet med data-analyser i det hele taget kan potentielt ændre din virksomhed fundamentalt.

Men mens man måske som udgangspunkt skulle tro, at fremtidens data-analyser i høj grad er et spørgsmål om teknologi, er det faktisk det organisatoriske, der udgør den største udfordring.

For vil man for alvor gentænke virksomheden og produkterne med udgangspunkt i de mange data-input, man kan hive vigtig viden ud af, kræver det, at man har de rigtige folk på de rigtige poster.

Ellers kan big data hurtigt blive til big problems.

Det er CIO'en og it-ledere i det hele taget, der nu skal træde i karakter og sikre, at virksomheden griber de data-baserede muligheder an på den rette måde.

Sådan lyder det i en ny analyse fra rådgivningsfirmaet McKinsey.

"For at kunne føre an i denne transformation er CIO'er nødt til at gentænke deres rolle, så de ser sig selv - og opfordrer andre til at se dem - som topledere i en informations-virksomhed."

"Som en hvilken som helst topleder skal CIO'en bringe visioner, retning og det organisatoriske ind i forhold til virksomhedens prioriteringer af big data-investeringer," lyder rådet fra McKinsey.

Fire ting du bare skal kunne
Med andre ord skal man som it-topchef både mestre kunsten at bringe data-analyser i spil som en værdi-skaber, at sikre hele den nødvendige teknologiske palette af værktøjer og infrastruktur, og at sikre, at det organisatoriske setup understøtter data-ambitionerne.

McKinsey peger i sin analyse på fire kritiske roller, som CIO'en skal mestre:

- Du skal være en venturekapitalist: Du skal vise alle mulighederne og lægge vægt på de steder, hvor data og analyser kan give de største fordele.

- Du skal være en produktchef: Det er din opgave at komme med letanvendelige produkter til big data og analyser, der er designet til de brugsmønstre, de interne brugere har.

- Du skal være en personalechef: Det er din fornemme opgave at motivere de eksisterende talenter og at skaffe nye.

- Du skal være en forretningsleder: Du skal sikre, at transformationen og alle forandringerne kan finde sted.

Læs hele McKinseys analyse om kravene til fremtidens it-ledere her.

Læs også:

Advarsel til virksomheder: Kom i gang med big data - eller bliv overhalet

Dansk CIO på afgørende mission: Sådan skal fremtidens it fungere

CIO toptuner it-afdelingen: Her er
opskriften


Data-analyser 2.0: Her er alle de nye muligheder

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
CIO
CIO Lars Bo Hassinggaard: "Ud over alle de sensorer der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi også lavet et samarbejde med Aarhus Universitet hvor vi putter sensorer på vores net og trawlere."
Podcast: Royal Greenland har sin egen flåde af trawlere, sine egne fabrikker og eksportmarkeder over hele verden. Samtidig løser Royal Greenland opgaver inden for bank, skat og naturmyndighed. Hør hvordan it binder det hele sammen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?