Godt råd til it-chefen: Derfor skal du gentænke dit job

En af de mest dominerende it-tendenser stiller særligt store krav til it-cheferne, der bør gentænke deres rolle i virksomheden.

Big data og arbejdet med data-analyser i det hele taget kan potentielt ændre din virksomhed fundamentalt.

Men mens man måske som udgangspunkt skulle tro, at fremtidens data-analyser i høj grad er et spørgsmål om teknologi, er det faktisk det organisatoriske, der udgør den største udfordring.

For vil man for alvor gentænke virksomheden og produkterne med udgangspunkt i de mange data-input, man kan hive vigtig viden ud af, kræver det, at man har de rigtige folk på de rigtige poster.

Ellers kan big data hurtigt blive til big problems.

Det er CIO'en og it-ledere i det hele taget, der nu skal træde i karakter og sikre, at virksomheden griber de data-baserede muligheder an på den rette måde.

Sådan lyder det i en ny analyse fra rådgivningsfirmaet McKinsey.

"For at kunne føre an i denne transformation er CIO'er nødt til at gentænke deres rolle, så de ser sig selv - og opfordrer andre til at se dem - som topledere i en informations-virksomhed."

"Som en hvilken som helst topleder skal CIO'en bringe visioner, retning og det organisatoriske ind i forhold til virksomhedens prioriteringer af big data-investeringer," lyder rådet fra McKinsey.

Fire ting du bare skal kunne
Med andre ord skal man som it-topchef både mestre kunsten at bringe data-analyser i spil som en værdi-skaber, at sikre hele den nødvendige teknologiske palette af værktøjer og infrastruktur, og at sikre, at det organisatoriske setup understøtter data-ambitionerne.

McKinsey peger i sin analyse på fire kritiske roller, som CIO'en skal mestre:

- Du skal være en venturekapitalist: Du skal vise alle mulighederne og lægge vægt på de steder, hvor data og analyser kan give de største fordele.

- Du skal være en produktchef: Det er din opgave at komme med letanvendelige produkter til big data og analyser, der er designet til de brugsmønstre, de interne brugere har.

- Du skal være en personalechef: Det er din fornemme opgave at motivere de eksisterende talenter og at skaffe nye.

- Du skal være en forretningsleder: Du skal sikre, at transformationen og alle forandringerne kan finde sted.

Læs hele McKinseys analyse om kravene til fremtidens it-ledere her.

Læs også:

Advarsel til virksomheder: Kom i gang med big data - eller bliv overhalet

Dansk CIO på afgørende mission: Sådan skal fremtidens it fungere

CIO toptuner it-afdelingen: Her er
opskriften


Data-analyser 2.0: Her er alle de nye muligheder

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Alka lancerer eget mobilselskab - trykker priserne helt i bund: "For os handler det ikke om at tjene penge"
Forsikringsselskabet Alka lancerer eget mobilselskab, der ifølge selskabet bliver Danmarks billigste.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.