Artikel top billede

Godt råd til it-chefen: Derfor skal du gentænke dit job

En af de mest dominerende it-tendenser stiller særligt store krav til it-cheferne, der bør gentænke deres rolle i virksomheden.

Big data og arbejdet med data-analyser i det hele taget kan potentielt ændre din virksomhed fundamentalt.

Men mens man måske som udgangspunkt skulle tro, at fremtidens data-analyser i høj grad er et spørgsmål om teknologi, er det faktisk det organisatoriske, der udgør den største udfordring.

For vil man for alvor gentænke virksomheden og produkterne med udgangspunkt i de mange data-input, man kan hive vigtig viden ud af, kræver det, at man har de rigtige folk på de rigtige poster.

Ellers kan big data hurtigt blive til big problems.

Det er CIO'en og it-ledere i det hele taget, der nu skal træde i karakter og sikre, at virksomheden griber de data-baserede muligheder an på den rette måde.

Sådan lyder det i en ny analyse fra rådgivningsfirmaet McKinsey.

"For at kunne føre an i denne transformation er CIO'er nødt til at gentænke deres rolle, så de ser sig selv - og opfordrer andre til at se dem - som topledere i en informations-virksomhed."

"Som en hvilken som helst topleder skal CIO'en bringe visioner, retning og det organisatoriske ind i forhold til virksomhedens prioriteringer af big data-investeringer," lyder rådet fra McKinsey.

Fire ting du bare skal kunne

Med andre ord skal man som it-topchef både mestre kunsten at bringe data-analyser i spil som en værdi-skaber, at sikre hele den nødvendige teknologiske palette af værktøjer og infrastruktur, og at sikre, at det organisatoriske setup understøtter data-ambitionerne.

McKinsey peger i sin analyse på fire kritiske roller, som CIO'en skal mestre:

- Du skal være en venturekapitalist: Du skal vise alle mulighederne og lægge vægt på de steder, hvor data og analyser kan give de største fordele.

- Du skal være en produktchef: Det er din opgave at komme med letanvendelige produkter til big data og analyser, der er designet til de brugsmønstre, de interne brugere har.

- Du skal være en personalechef: Det er din fornemme opgave at motivere de eksisterende talenter og at skaffe nye.

- Du skal være en forretningsleder: Du skal sikre, at transformationen og alle forandringerne kan finde sted.

Læs hele McKinseys analyse om kravene til fremtidens it-ledere her.

Læs også:

Advarsel til virksomheder: Kom i gang med big data - eller bliv overhalet

Dansk CIO på afgørende mission: Sådan skal fremtidens it fungere

CIO toptuner it-afdelingen: Her er
opskriften

Data-analyser 2.0: Her er alle de nye muligheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere