Artikel top billede

De første billeder: Her er Googles selvstyrende bil - uden rat og pedaler

To knapper og en lille skærm, der viser ruten, udgør hele instrumentbrættet i Googles nye selvstyrende bil. Se video af den sjove lille bil her.

En lille grå bil uden pedaler og rat, der kan køre og finde vej af sig selv.

Google er klar med den første prototype på en selvstyrende bil, der kan køre uden en menneskelig chauffør ved rattet.

Den lille to-personers bil minder lidt om en VW-boble i formen, men er en del mere avanceret under motorhjelmen.

Bilen - der indtil videre ikke har noget navn - er nemlig proppet med software og sensorer, der kan 'føle' omgivelserne og derved manøvrere den lille bil.

Det avancerede sensor-system LIDAR (light detection and ranging) er i stand til at opdage genstande i stor afstand på alle sider af bilen, som altså dermed ikke har en eneste blind vinkel.

I kabinen er bilen ganske spartansk udrustet.

Chefen for Google såkaldte 'Self-Driving Car Project,' Chris Urmson, skriver i en blog-posting, at der indenfor er lidt aflægge-plads til passagerernes habengut samt en knap til at starte bilen, en knap til at stoppe den samt en skærm, der viser ruten.

"Og det er stort set det," skriver han.

Du kan læse mere om, hvordan bilen fungerer her: Sådan undgår Googles selvkørende bil dig i trafikken

100 prototyper

Bilens tophastighed er ifølge Google omkring 40 km/t., men den afpasser sin fart efter ruten og sænker eksempelvis farten inden skarpe sving.

Google har planer om at bygge omkring 100 prototyper, der skal testes i et pilotprogram i Californien i de kommende år.

Selskabet er i gang med at bygge en version med rat og pedaler, som skal anvendes til den flere-årige test på de amerikanske landeveje, hvor det er påkrævet, at en menneskelig chauffør skal kunne overtage kontrollen over bilen, hvis der skulle ske noget med den.

Læs også:

De selvkørende biler rykker mod Danmark

Nu kan du få elektronisk rat i din næste bil

Google: Her er den største udfordring med vores førerløse bil

Slip rattet og lad bilen køre dig på arbejde

Google: De fleste biler skal køres af robotter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere