Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

De første billeder: Her er Googles selvstyrende bil - uden rat og pedaler

To knapper og en lille skærm, der viser ruten, udgør hele instrumentbrættet i Googles nye selvstyrende bil. Se video af den sjove lille bil her.

En lille grå bil uden pedaler og rat, der kan køre og finde vej af sig selv.

Google er klar med den første prototype på en selvstyrende bil, der kan køre uden en menneskelig chauffør ved rattet.

Den lille to-personers bil minder lidt om en VW-boble i formen, men er en del mere avanceret under motorhjelmen.

Bilen - der indtil videre ikke har noget navn - er nemlig proppet med software og sensorer, der kan 'føle' omgivelserne og derved manøvrere den lille bil.

Det avancerede sensor-system LIDAR (light detection and ranging) er i stand til at opdage genstande i stor afstand på alle sider af bilen, som altså dermed ikke har en eneste blind vinkel.

I kabinen er bilen ganske spartansk udrustet.

Chefen for Google såkaldte 'Self-Driving Car Project,' Chris Urmson, skriver i en blog-posting, at der indenfor er lidt aflægge-plads til passagerernes habengut samt en knap til at starte bilen, en knap til at stoppe den samt en skærm, der viser ruten.

"Og det er stort set det," skriver han.

Du kan læse mere om, hvordan bilen fungerer her: Sådan undgår Googles selvkørende bil dig i trafikken

100 prototyper

Bilens tophastighed er ifølge Google omkring 40 km/t., men den afpasser sin fart efter ruten og sænker eksempelvis farten inden skarpe sving.

Google har planer om at bygge omkring 100 prototyper, der skal testes i et pilotprogram i Californien i de kommende år.

Selskabet er i gang med at bygge en version med rat og pedaler, som skal anvendes til den flere-årige test på de amerikanske landeveje, hvor det er påkrævet, at en menneskelig chauffør skal kunne overtage kontrollen over bilen, hvis der skulle ske noget med den.

Læs også:

De selvkørende biler rykker mod Danmark

Nu kan du få elektronisk rat i din næste bil

Google: Her er den største udfordring med vores førerløse bil

Slip rattet og lad bilen køre dig på arbejde

Google: De fleste biler skal køres af robotter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.