Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Huawei klar med super-Wi-Fi: 10 gange hurtigere end almindelig Wi-Fi

Med ny teknologi kan det lade sig gøre at overføre enorme 10 Gbps via Wi-Fi.

Den kinesiske netværks-gigant Huawei er klar med en ny super-teknologi til Wi-Fi, som ifølge selskabet sprænger alle tidligere rekorder med flere længder og som tegner kursen for fremtidens trådløse internet-netværk.

Det er ifølge selskabet lykkedes Huawei-teknikerne at opnå en transmissionshastighed på 10,53 Gbps på 5GHz-frekvensbåndet i et testanlæg i selskabets hovedkvarter i Shenzhen i Kina.

Det kinesiske selskab vurderer, at teknologien vil være klar til kommerciel udrulning i 2018.

Nøgle-teknologi

Huawei har i arbejdet med at sætte super-turbo på de trådløse overførselshastigheder især fokuseret på en teknologi, som selskabet kalder for 'MIMO-OFDA.'

Det er egentlig en kombination af flere teknologier.

'MIMO' står for 'multiple in, multiple out' og er udtryk for en teknologi, der anvender flere samtidige antenner på både sender- og modtagerdelen for at øge hastigheden.

'OFDA' står for 'orthogonal frequency division multiple access' og er en teknologi til at opdele de forskellige elementer i forskellige datastrømme.

Flere er på jagt

En række andre selskaber er ligeledes på jagt efter 10 Gbps-grænsen i de trådløse overførsler.

Du kan få tip til at sætte ekstra fut i dit Wi-Fi-anlæg her: Gratis værktøjer: Sådan toptuner du dit Wi-Fi-netværk

Huawei peger på, at smartphone- og mobility-bølgen i meget stor udstrækning er med til at øge efterspørgslen efter høje hastigheder i data-overførslerne.

Det gælder ifølge selskabet ikke mindst i tæt-befolkede områder, hvor teknologien skal kunne understøtte meget høje overførsler i eksempelvis kontorbygninger, sports-stadioner, indkøbscentre og lignende.

Læs også:

Sådan tredobler du Wi-Fi-hastigheden på din bærbar

Så hurtigt bliver det mobile bredbånd i Danmark

Trådløst netværk overfører 1 Gbps med laserpointere

Sådan overfører du en HD-film på 30 sekunder

Ny Macbook Pro første pc med Intels 10 Gbps Thunderbolt-teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.