Artikel top billede

Vil du også fjernes fra Google? 12.000 har allerede klaget

Google har netop åbnet for, at enkeltpersoner kan få fjernet links til websider med nedgørende indhold. Tusinder har allerede krævet at blive "glemt".

Natten til lørdag åbnede it-giganten Google for at fjerne links til websider med nedgørende indhold om enkeltpersoner fra selskabets søgemaskine.
 
Den mulighed er Google blevet tvunget til efter en afgørelse fra EU-domstolen, hvor en spansk mand ønskede at få et link fjernet fra søgemaskinens søgelys. Der var tale om en artikel fa 1998 i La Vanguardia, som fortalte om en tvangsauktion af mandens tidligere hjem.
 
EU-domstolens afgørelse fra den 13. maj refererer til en europæisk lov om data-beskyttelse fra 1995. Google skal fjerne links, der fører hen til artiklen om tvangsauktionen, skriver blandt andre Reuters.
 
12.000 har allerede søgt
Efter at Google åbnede for muligheden fredag, har Google modtaget over 12.000 anmodninger fra hele Europa med et gennemsnit på cirka 20 i minuttet.

Det skriver Google selv.
 
"Domstolens afgørelse kræver, at Google skal tage svære beslutninger om den individuelles ret til at "blive glemt" og offentlighedens ret til information," skriver en af Googles talsmænd.
 
Googles formular er stadig åben for anmodninger
Formularen, man skal udfylde, hvis man ønsker at anmode om at få fjernet søgeresultater, kan man finde i Googles support eller ved at følge dette link.
 
I anmodningen skal man oplyse det navn, man ønsker at fjerne et søgeresultat om, sit eget navn, ens relation til personen, hvis søgeresultat man vil fjerne, et billede af et gyldigt billed-id og en bekræftelses e-mail.
 
Herefter skal man blot oplyse de links, man ønsker fjernet, og klikke indsend.

Herefter vil Google, i samarbejde med den relevante databeskyttelsesmyndighed, vurdere, om din anmodning lever op til EU's krav.

Læs også:

Google dømt til at glemme alt om dine gamle dumheder:

Efter EU-dom: Sådan kan du fjerne dig selv fra Googles søgemaskine




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere