Artikel top billede

Vil du også fjernes fra Google? 12.000 har allerede klaget

Google har netop åbnet for, at enkeltpersoner kan få fjernet links til websider med nedgørende indhold. Tusinder har allerede krævet at blive "glemt".

Natten til lørdag åbnede it-giganten Google for at fjerne links til websider med nedgørende indhold om enkeltpersoner fra selskabets søgemaskine.
 
Den mulighed er Google blevet tvunget til efter en afgørelse fra EU-domstolen, hvor en spansk mand ønskede at få et link fjernet fra søgemaskinens søgelys. Der var tale om en artikel fa 1998 i La Vanguardia, som fortalte om en tvangsauktion af mandens tidligere hjem.
 
EU-domstolens afgørelse fra den 13. maj refererer til en europæisk lov om data-beskyttelse fra 1995. Google skal fjerne links, der fører hen til artiklen om tvangsauktionen, skriver blandt andre Reuters.
 
12.000 har allerede søgt
Efter at Google åbnede for muligheden fredag, har Google modtaget over 12.000 anmodninger fra hele Europa med et gennemsnit på cirka 20 i minuttet.

Det skriver Google selv.
 
"Domstolens afgørelse kræver, at Google skal tage svære beslutninger om den individuelles ret til at "blive glemt" og offentlighedens ret til information," skriver en af Googles talsmænd.
 
Googles formular er stadig åben for anmodninger
Formularen, man skal udfylde, hvis man ønsker at anmode om at få fjernet søgeresultater, kan man finde i Googles support eller ved at følge dette link.
 
I anmodningen skal man oplyse det navn, man ønsker at fjerne et søgeresultat om, sit eget navn, ens relation til personen, hvis søgeresultat man vil fjerne, et billede af et gyldigt billed-id og en bekræftelses e-mail.
 
Herefter skal man blot oplyse de links, man ønsker fjernet, og klikke indsend.

Herefter vil Google, i samarbejde med den relevante databeskyttelsesmyndighed, vurdere, om din anmodning lever op til EU's krav.

Læs også:

Google dømt til at glemme alt om dine gamle dumheder:

Efter EU-dom: Sådan kan du fjerne dig selv fra Googles søgemaskine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere