Artikel top billede

Vil du også fjernes fra Google? 12.000 har allerede klaget

Google har netop åbnet for, at enkeltpersoner kan få fjernet links til websider med nedgørende indhold. Tusinder har allerede krævet at blive "glemt".

Natten til lørdag åbnede it-giganten Google for at fjerne links til websider med nedgørende indhold om enkeltpersoner fra selskabets søgemaskine.
 
Den mulighed er Google blevet tvunget til efter en afgørelse fra EU-domstolen, hvor en spansk mand ønskede at få et link fjernet fra søgemaskinens søgelys. Der var tale om en artikel fa 1998 i La Vanguardia, som fortalte om en tvangsauktion af mandens tidligere hjem.
 
EU-domstolens afgørelse fra den 13. maj refererer til en europæisk lov om data-beskyttelse fra 1995. Google skal fjerne links, der fører hen til artiklen om tvangsauktionen, skriver blandt andre Reuters.
 
12.000 har allerede søgt
Efter at Google åbnede for muligheden fredag, har Google modtaget over 12.000 anmodninger fra hele Europa med et gennemsnit på cirka 20 i minuttet.

Det skriver Google selv.
 
"Domstolens afgørelse kræver, at Google skal tage svære beslutninger om den individuelles ret til at "blive glemt" og offentlighedens ret til information," skriver en af Googles talsmænd.
 
Googles formular er stadig åben for anmodninger
Formularen, man skal udfylde, hvis man ønsker at anmode om at få fjernet søgeresultater, kan man finde i Googles support eller ved at følge dette link.
 
I anmodningen skal man oplyse det navn, man ønsker at fjerne et søgeresultat om, sit eget navn, ens relation til personen, hvis søgeresultat man vil fjerne, et billede af et gyldigt billed-id og en bekræftelses e-mail.
 
Herefter skal man blot oplyse de links, man ønsker fjernet, og klikke indsend.

Herefter vil Google, i samarbejde med den relevante databeskyttelsesmyndighed, vurdere, om din anmodning lever op til EU's krav.

Læs også:

Google dømt til at glemme alt om dine gamle dumheder:

Efter EU-dom: Sådan kan du fjerne dig selv fra Googles søgemaskine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere