Artikel top billede

Foto: Mikkel W. Nielsen.

Nu giver Windows 8.1 lillebror baghjul

Her er de største styresystemer lige netop nu. Microsofts nyeste udgave vinder terræn.

Maj er den syvende fulde måned efter frigivelsen af Microsofts seneste version af firmaets styresystem, Windows 8.1.

Udgaven har formået at vokse stille og roligt i den periode, mens lillebror-udgaven har ligget nogenlunde stabilt, når det handler om udbredelse på brugernes harddiske.

Det billede har betydet, at Windows 8.1 nu for første gang har en større markedsandel end Windows 8 på verdensplan.

Der sælges stadig computere med Windows 8, men Microsoft anbefaler naturligvis køberne at opgradere til 8.1 gennem en gratis download af systemet.

7 et er vindertal

Samtidig er det lykkedes for Windows 7 at klatre over 50 procent, mens det support-hungrende Windows XP stadig er installeret på en ud af fire maskiner.

Læs også: Her er de mest populære styresystemer netop nu

Windows 7's popularitet er slående, og det bliver næppe en overraskelse, hvis Microsoft kommer til at slås med brugerne om udskiftning af systemet, når supporten til Windows 7 udløber.

Præcis den samme hovedpine som Microsoft plages af i forbindelse med den ekstremt populære XP-version, hvis support blev sendt til de evige kodemarker i april i år.

Hvis man tager et kig ned over de lidt ældre Windows-versioner, ligger Vista stadig stabilt på omkring tre procent, mens XP er faldet med en procent i denne måned.

Programmet ligger dog stadig på mere end 25 procent af maskinerne på kloden, hvilket naturligvis giver sikkerhedsproblemer i forbindelse med de ikke-eksisterende opdateringer.

På konkurrentsiden ligger OS X og Linux-distributionerne uændret.

Informationerne stammer fra statistik-firmaet Net Applications, der samler data fra 160 millioner unikke besøgende hver måned fra cirka 40.000 forskellige websider.

Net Applications webside kan du i øvrigt se et hav af statistik med mulighed for selv at definere en stribe parametre.

Læs også:
Dansk top-CIO: Derfor satser vi på Windows 8.1

Her er de mest populære styresystemer netop nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere