Artikel top billede

Et eksempel på Swift fra Apple.

Derfor er iOS 8 en kæmpe-nyhed for for app-udviklerne

Man kan mene meget om Apples nye iOS 8, men udviklerne har i hvert fald god grund til at juble.

Der er allerede sagt og skrevet meget om Apples iOS 8, der blev præsenteret tidligere på ugen på WWDC.

Selv om der var flere interessante nyheder for den almindelige iPhone-bruger, er det måske udviklerne, der har mest at juble over.

"iOS 8 er den største frigivelse for udviklerne siden introduceringen af App Store," lyder det fra Apple selv, og selv om det er et markant budskab, er det ikke helt hen i vejret.  

Blandt andet er der lagt op til flere forbedringer af App Store, så det blandt skal blive lettere at markedsføre nye apps i den stadig voksende mængde.

Udviklerne får blandt andet mulighed for at fremvise deres apps med video direkte fra App Store, så man ikke er begrænset til de traditionelle screenshots.

Den største nyhed er dog, at Apple lancerer et helt nyt programmeringssprog, Swift, der skal gøre det lettere at udvikle apps.  

"Det er interaktivt og sjovt at skrive kode, syntaksen er kortfattet og dog udtryksfuld, og apps kører lynende hurtigt," lover Apple. 

Du kan se Apples demo af Swift fra WWDC herunder:



Og her stopper nyhederne for app-udviklerne ikke. Apple er nemlig fast besluttet på at bevare iOS' position som den måske mest populære app-platform for udviklerne, som der i forvejen er rigtig meget kamp om.

Sådan lyder konklusionen oven på WWDC fra blandt andre Forrester-analytiker Ted Schadler:

"Apple viste endnu en gang, at man går op i udviklerne. Og det bør de da også," skriver han i en kommentar.

Ted Schadler peger blandt andet på, at Apple lancerede 4.000 nye API'er, nye test-funktioner, adgang til Touch ID, Siri og sensorerne i Apple-produkterne.

"For at kunne bygge nye, innovative apps har udviklere brug for alle de værktøjer og den support, de kan få. Disse annonceringer afspejler Apples hastige, men stabile, udrulninger af ting, der betyder noget for udviklerne."

Analytikeren hæfter sig også ved Apples beslutning om at åbne mere op for konkurrerende cloudtjenester til iCloud, ikke mindst Dropbox og OneDrive, og at det kan markere en ny stil fra Apples side.

"Det kan godt være, at Apple ikke er perfekt. Men selskabet er perfekt til at fokusere på den rette gruppe: Udviklerne," lyder det fra Forrester. 

Læs også:

Kan du få iOS 8 - eller er dit Apple-grej forældet?

Her er Apples nyheder:Nu skal iOS og Mac'en for alvor flette fingre

It-giganter bønfalder app-udviklerne:Kom over til os




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere