Artikel top billede

Vildt bud: Så meget koster cyber-kriminalitet os hvert eneste år

Cyberkriminalitet koster hvert år mere end mange landes totale indtægt.

2,2 billioner kroner eller 2.200 milliarder kroner.

Så stort er det globale tab som følge af cyber-kriminalitet, lyder det i ny rapport fra Intels sikkerheds-division, det tidligere selvstændige sikkerhedsselskab McAfee og sikkerheds-centret CSIS (Center for Strategic and International Studies).

Der er tale om et estimat, da en væsentlig del af regningen for cyber-kriminalitet aldrig bliver noteret nogen steder.

McAfee-folkene har i undersøgelsen blandt andet trukket på officielle data fra statslige myndigheder og universiteter i 51 lande verden over, ligesom der er blevet gennemført en række interviews med forskellige eksperter på området.

Estimatet på den samlede regning for cyberkriminalitet ligger derfor på mellem to billioner og 3,2 billioner kroner - altså mindst 2.000 milliarder kroner.

"Selv det mindste af tallene overgår den samlede, nationale indkomst for de fleste lande," hedder det i rapporten.

De 51 lande, der har leveret data til rapporten, står ifølge McAfee for 80 procent af verdens samlede indtægter, hvorfor de må formodes også at være mål for en væsentlig del af verdens cybercrime-aktiviteter.

Ifølge rapporten er de amerikanske virksomheder hårdest ramt.

"Generelt er der en stærk sammenhæng mellem landenes indkomst-niveauer og deres tab som følge af cyberkriminalitet," hedder det.

Det tyder på, at de 'cyberkriminelle målrettet beslutter, hvor de vil ramme, og at de træffer beslutningen ud fra en vurdering af målenes værdi," hedder det.

Bliver ikke registreret

Tallene forurenes imidlertid ifølge McAfee af, at langt størstedelen af de cyber-angreb, der finder sted, aldrig bliver opdaget eller offentliggjort.

Således er det kun de færreste virksomheder, der står frem og åbent fortæller om det, når de er blevet hacket.

Hertil kommer, at de forskellige lande ikke har en fælles standard til at registrere cyber-kriminalitet og konsekvenser heraf.

"Kun ganske få lande har forsøgt at beregne deres tab på cyber-kriminalitet. For de fleste er det ikke tilfældet," hedder det i rapporten.

Du kan læse mere om konsekvenserne her: Sikkerheds-mareridt venter: Dine pivåbne it-systemer kan hverken lappes eller opgraderes

McAfee kigger på direkte og indirekte tab som følge af cyberkriminalitet.

De indirekte tab tæller eksempelvis krænkelser af intellektuelle rettigheder, tab af forretnings-hemmeligheder, krænkelser af virksomhedernes gode navn og rygte og lignende.

McAfee udarbejdede en lignende rapport i 2009, hvor selskabet nåede frem til, at cyberkriminalitet samlet kostede en billion dollar om året.

Selskabet blev dog straks kritiseret for at overdrive vildt ved at nå frem til dette ganske astronomiske beløb.

McAfee erkendte da også senere, at beløbet ikke var korrekt.

Du kan læse McAfees rapport her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere