Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Microsoft arbejder på smartphone med en uges batteritid

Det skal være slut med slatne batteritider, mener Microsoft, der derfor har sat gang i et nyt projekt.

Mens smartphones generelt har gennemgået en voldsom udvikling i de seneste fem-syv år, er der visse områder, hvor forbrugerne [url=ikke mærker de store fremskridt - heriblandt kommer vi ikke uden om batteritiderne.

For hvem kender ikke til det med, at batteriet løber tør for strøm i tide og utide, så hele det mobile koncept ikke rigtig holder alligevel?

Men det skal være slut, mener Microsoft, der har sat gang i et projekt, der på sigt skal kunne føre til batteritider på en uges varighed - en hel del mere end det niveau, der kendetegner de fleste smartphones i dag.

Missionen skal udføres ved både at skrue på hardwaren og softwaren, skriver MIT Technology Review.

Microsoft-forsker Ranveer Chandra udtaler, at det er hensigten, at den tilgængelige mængde strøm skal anvendes mere effektivt med de nye metoder - så der er altså ikke tale om en eller anden helt ny batteriteknologi, som dem vi flere gange har skrevet om på Computerworld.

"Du kan ikke bare sidde og vente på, at den bedste batteri-teknologi skal ankomme. Vi kan opnå en masse fremskridt, fordi nutidens systemer ikke bruger batterierne intelligent," siger Microsoftforskeren til MIT-mediet.

Sådan kan det fungere

Blandt de idéer, som Microsoft-teamet arbejder på, er at anvende to mindre lithium-ion batterier i telefonerne i stedet for ét stort. På den måde kan batteriererne optimeres til forskellige formål.

Alene ved den metode kan man øge batteritiden med 20 til 50 procent ifølge artiklen hos MIT Technology Review.

Det er velkendt, at der også kan opnås en langt bedre udnyttelse af batteriet ved at anvende mere effektive algoritmer - eksempelvis i forhold til at opfange og sende de trådløse signaler.

Ranveer Chandras team har også udviklet et værktøj til udviklerne, der gør det lettere at forudsige, hvor meget energi en given app vil sluge, så man på den måde kan fintune teknologierne.

Netop dårligt app-design har tidligere været udråbt til en af de store syndere i forhold til batteritiden på telefonerne. 

Læs også:

Elendigt app-design dræner din smartphone for strøm

Nyt super-batteri kører på sukker

Ny batteritype er mindre, kraftigere og har turbo-opladning

Skæv smartphone-udvikling: Disse teknologier forsømmes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.