Artikel top billede

(Foto: Foto: StoreDot)

Microsoft arbejder på smartphone med en uges batteritid

Det skal være slut med slatne batteritider, mener Microsoft, der derfor har sat gang i et nyt projekt.

Mens smartphones generelt har gennemgået en voldsom udvikling i de seneste fem-syv år, er der visse områder, hvor forbrugerne [url=ikke mærker de store fremskridt - heriblandt kommer vi ikke uden om batteritiderne.

For hvem kender ikke til det med, at batteriet løber tør for strøm i tide og utide, så hele det mobile koncept ikke rigtig holder alligevel?

Men det skal være slut, mener Microsoft, der har sat gang i et projekt, der på sigt skal kunne føre til batteritider på en uges varighed - en hel del mere end det niveau, der kendetegner de fleste smartphones i dag.

Missionen skal udføres ved både at skrue på hardwaren og softwaren, skriver MIT Technology Review.

Microsoft-forsker Ranveer Chandra udtaler, at det er hensigten, at den tilgængelige mængde strøm skal anvendes mere effektivt med de nye metoder - så der er altså ikke tale om en eller anden helt ny batteriteknologi, som dem vi flere gange har skrevet om på Computerworld.

"Du kan ikke bare sidde og vente på, at den bedste batteri-teknologi skal ankomme. Vi kan opnå en masse fremskridt, fordi nutidens systemer ikke bruger batterierne intelligent," siger Microsoftforskeren til MIT-mediet.

Sådan kan det fungere

Blandt de idéer, som Microsoft-teamet arbejder på, er at anvende to mindre lithium-ion batterier i telefonerne i stedet for ét stort. På den måde kan batteriererne optimeres til forskellige formål.

Alene ved den metode kan man øge batteritiden med 20 til 50 procent ifølge artiklen hos MIT Technology Review.

Det er velkendt, at der også kan opnås en langt bedre udnyttelse af batteriet ved at anvende mere effektive algoritmer - eksempelvis i forhold til at opfange og sende de trådløse signaler.

Ranveer Chandras team har også udviklet et værktøj til udviklerne, der gør det lettere at forudsige, hvor meget energi en given app vil sluge, så man på den måde kan fintune teknologierne.

Netop dårligt app-design har tidligere været udråbt til en af de store syndere i forhold til batteritiden på telefonerne. 

Læs også:

Elendigt app-design dræner din smartphone for strøm

Nyt super-batteri kører på sukker

Ny batteritype er mindre, kraftigere og har turbo-opladning

Skæv smartphone-udvikling: Disse teknologier forsømmes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere