Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Av-av: Intel taber retssag og skal af med 8 milliarder kroner

EU-domstolen stadfæster gigantbøde til Intel for at udnytte dominerende position på markedet.

Intel skal til lommerne og finde 8 milliarder kroner, efter at selskabet torsdag tabte en appelsag ved EU-domstolen.

I 2009 afgjorde EU-kommissionen, at selskabet havde misbrugt sin dominerende position på markedet, og takserede det til en bøde på godt én milliard euro.

Intel havde tilbudt rabat til kunder til virksomheder, som så helt bort fra konkurrerende chips fra AMD. Det var konkurrenceforvridende, fastslog kommissionen, eftersom Intel på det tidspunkt havde næsten 82 procent af chip-markedet.

Intel gav rabatter til pc-producenterne Dell, Lenovo, HP og NEC - og tilbød samtidig rabat til Europas største it-kæde, Media Markt, hvis kæden droppede alle computere med AMD-chips og kun solgte maskiner med Intel-chips.

Intel har nu to måneder til at anke afgørelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere