Artikel top billede

Netflix versus internetleverandør: Hvem er skyld i ringe kvalitet?

Hvorfor hakker video-signalerne nogle gange? Er det indholdsleverandøren eller internetselskabet, der er synderen?

Netflix var for et par uger siden ude i en offentlig diskussion med det amerikanske teleselskab Verizon, som Netflix anklagede for at forringe den video-kvalitet, som streamings-tjenesten sender afsted til kundernes fjernsyn, smartphones og tablets.

Netflix begyndte at sende beskeder til nogle Verizon-kunder om, at Verizons netværk var overbelastet - hvilket i sagens natur kan gå ud over Netflix.

Verizon reagerede dog hurtigt med at melde ud, at Netflix ikke kunne bevise den påstand, fordi der var tale om nogle enkeltstående tests.

"Der er intet grundlag for det, når Netflix hævder, at problemer med afspilningen udelukkende skyldes Verizons netværk," lød det blandt andet i et brev fra Verizon.

Teleselskabet havde ellers et par måneder forinden indgået et særligt samarbejde med Netflix, der netop skulle sikre, at den gode video-kvalitet nåede ud til kunderne.

Vil til bunds i problemet

Nu skriver nyhedsbureauet Reuters, at den amerikanske teleregulerings-myndighed FCC vil se nærmere på de aftaler, der er indgået imellem Netflix og selskaber som Verizon og Comcast, for at finde ud af, hvorfor nogle kunder oplever problemer med streamingen af Netflix. 

Eftersom begge leverandører anklager hinanden for at være årsagen til problemet hos kunderne, træder FCC ind som dommer.

"Kernen i det her er, om internetoperatører, der tilbyder forbindelse i det sidste stykke ud til hjemmet, kan være en fordel eller ulempe for indholdsleverandører og derfor give kunder fordele eller ulemper," udtaler formanden for FCC, Tom Wheeler, ifølge Reuters.

Sagen kan gå hen og blive ganske principiel, fordi det for slutbrugeren ofte er svært at gennemskue, hvor problemet ligger, hvis eksempelvis Netflix eller TV 2 Play hakker.

Er det indholdsleverandøren, der har været for nærig med serverne, eller er det internetleverandøren, der har et problem i netværket?

Det er en diskussion ikke ulig den, der ofte dukker op, når folk brokker sig over deres teleselskabs manglende mobildækning - men måske samtidig ejer en af de mobiltelefoner, der har den allerringeste antenne og dermed de dårligste forudsætninger for at udnytte det signal, der rent faktisk er.

Netneutralitet spøger stadig

Et ømt punkt i den aktuelle Netflix versus Verizon-sag er debatten om brud på neutralitet -  når og hvis nogle indholdsleverandører har mulighed for at betale internetoperatøren for, at netop deres signal når bedst muligt frem til slutbrugeren.

Debatten om netneutralitet er på ingen måder ny, men den er også en vigtig del af det arbejde, FCC nu skal i gang med som en udløber af diskussionen imellem Netflix og Verizon.

FCC ønsker ifølge Reuters først og fremmest, at der kommer nogle flere detaljer frem om disse aftaler:

"Forbrugere har brug for at forstå, hvad der sker, når den internetservice, de har betalt for, ikke leverer det ønskede indhold på en passende måde, særligt indhold, som de har betalt for," udtaler FCC-formanden til Reuters.

"Det, vi gør nu, er at indsamle information, ikke at regulere. Vi ser under motorhjelmen. Forbrugerne ønsker gennemsigtighed. De ønsker svar. Og det gør jeg også," siger Tom Wheeler til nyhedsbureauet.

Læs også:

Netflix brokker sig: Denne operatør sløver dit video-signal

Farvel til kabel-tv - goddag til tre (næsten perfekte apps

Kæmpe test af mobilantenner: sådan klarer din mobil sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere