Dropbox efter massiv konkurrence: Sådan kaprer vi danske brugere

Microsoft, Google og Apple er godt i gang med at gøre indhug i Dropbox' forretning, men online storage-pioneren har en plan. Også for Danmark, der har en helt særlig position hos Dropbox.

Amerikanske Drew Houston ramte plet, da han som studerende på MIT i 2007 fik idéen til Dropbox, fordi han havde glemt sin USB-stick.

Behovet for at kunne opbevare filer online og synkronisere dem på tværs af enheder havde han bestemt ikke kun selv.

Dropbox udviklede sig i de følgende år til en vaskeægte succeshistorie, en global onlinesucces.

Men selv om Dropbox i dag har flere end 300 millioner registrerede brugere på verdensplan - heriblandt to millioner danske brugerkonti - er tjenesten også i stigende grad under pres.

For ikke nok med at der i dag findes et hav af mere eller mindre kendte tjenester, der forsøger at gøre Dropbox kunsten efter.

Hvad værre er, så har it-giganter som Google med Google Drive, Microsoft med OneDrive og Apple med iCloud Drive nu for alvor kastet sig ind i kampen med både lave priser og læssevis af funktioner. De vil alle være det digitale omdrejningspunkt i forbrugernes hverdag.

Selv om man måske dermed kunne forvente vilde relanceringsforsøg fra Dropbox' side, mener tjenesten stadig, at den har det bedste koncept - og det skal der ikke laves om på.

"Det startede i 2007 på MIT, hvor Drew havde en plan om at skabe et hjem for alle dine digitale ting. Det er stadig den mission, vi er på," siger Johann Butting, der er leder af Dropbox i EMEA, da Computerworld møder ham.

"Vigtig software løser vigtige problemer. Vi har et digitalt kaos med alle vores devices, og det er det problem, Dropbox løser," forklarer han.

Derfor tror Dropbox på fremtiden
Hvordan er I anderledes end alle de andre?

"Simplicity. Vi har gjort et fantastisk job med at holde det simpelt."

Men selv om Johann Butting og Dropbox altså holder fast i at have fat i den helt rigtige mission og den helt rigtige tilgang til designet af tjenesten, har der faktisk i de senere år været en del nyheder fra Dropbox, der ikke hører under kategorien business as usual.

Dropbox har blandt andet lanceret Carousel, en ny galleri-funktion til billeder og videoer, og virksomheden købte i fjor firmaet bag den populære e-mail-app Mailbox, som Dropbox nu leverer til både iOS og Android.

Den største satsning er dog Dropbox for Business, hvor selskabet leverer to Dropbox-løsninger i én, så det er lettere at adskille privat og arbejdsrelateret indhold.

Der er også blevet lyttet til behovene hos it-administratorerne i virksomhederne, så de eksempelvis kan lave remote wipe og se logs over brugen af virksomhedens data.

"Du skal få team-medlemmerne til at bruge softwaren. Ellers er det ikke meget værd," lyder det fra Johann Butting på spørgsmålet om, hvorfor man som virksomhedskunde skal satse på Dropbox frem for på så mange andre erhvervsløsninger til fil-storage og -synkronisering.

EMEA-chefen ønsker ikke at forholde sig til, om Dropbox så er ved at bevæge sig væk fra mest at være en forbrugertjeneste og over til mere at satse på erhvervskunderne. For som Johann Butting siger, giver den adskillelse ikke ret meget mening i den consumerization-verden, vi lever i i dag.

I stedet vender han tilbage til den grundlæggende mission, Dropbox er på:

"Der er stadig meget mere at gøre for at være at være et hjem for dit digitale indhold."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.