Dropbox efter massiv konkurrence: Sådan kaprer vi danske brugere

Microsoft, Google og Apple er godt i gang med at gøre indhug i Dropbox' forretning, men online storage-pioneren har en plan. Også for Danmark, der har en helt særlig position hos Dropbox.

Amerikanske Drew Houston ramte plet, da han som studerende på MIT i 2007 fik idéen til Dropbox, fordi han havde glemt sin USB-stick.

Behovet for at kunne opbevare filer online og synkronisere dem på tværs af enheder havde han bestemt ikke kun selv.

Dropbox udviklede sig i de følgende år til en vaskeægte succeshistorie, en global onlinesucces.

Men selv om Dropbox i dag har flere end 300 millioner registrerede brugere på verdensplan - heriblandt to millioner danske brugerkonti - er tjenesten også i stigende grad under pres.

For ikke nok med at der i dag findes et hav af mere eller mindre kendte tjenester, der forsøger at gøre Dropbox kunsten efter.

Hvad værre er, så har it-giganter som Google med Google Drive, Microsoft med OneDrive og Apple med iCloud Drive nu for alvor kastet sig ind i kampen med både lave priser og læssevis af funktioner. De vil alle være det digitale omdrejningspunkt i forbrugernes hverdag.

Selv om man måske dermed kunne forvente vilde relanceringsforsøg fra Dropbox' side, mener tjenesten stadig, at den har det bedste koncept - og det skal der ikke laves om på.

"Det startede i 2007 på MIT, hvor Drew havde en plan om at skabe et hjem for alle dine digitale ting. Det er stadig den mission, vi er på," siger Johann Butting, der er leder af Dropbox i EMEA, da Computerworld møder ham.

"Vigtig software løser vigtige problemer. Vi har et digitalt kaos med alle vores devices, og det er det problem, Dropbox løser," forklarer han.

Derfor tror Dropbox på fremtiden
Hvordan er I anderledes end alle de andre?

"Simplicity. Vi har gjort et fantastisk job med at holde det simpelt."

Men selv om Johann Butting og Dropbox altså holder fast i at have fat i den helt rigtige mission og den helt rigtige tilgang til designet af tjenesten, har der faktisk i de senere år været en del nyheder fra Dropbox, der ikke hører under kategorien business as usual.

Dropbox har blandt andet lanceret Carousel, en ny galleri-funktion til billeder og videoer, og virksomheden købte i fjor firmaet bag den populære e-mail-app Mailbox, som Dropbox nu leverer til både iOS og Android.

Den største satsning er dog Dropbox for Business, hvor selskabet leverer to Dropbox-løsninger i én, så det er lettere at adskille privat og arbejdsrelateret indhold.

Der er også blevet lyttet til behovene hos it-administratorerne i virksomhederne, så de eksempelvis kan lave remote wipe og se logs over brugen af virksomhedens data.

"Du skal få team-medlemmerne til at bruge softwaren. Ellers er det ikke meget værd," lyder det fra Johann Butting på spørgsmålet om, hvorfor man som virksomhedskunde skal satse på Dropbox frem for på så mange andre erhvervsløsninger til fil-storage og -synkronisering.

EMEA-chefen ønsker ikke at forholde sig til, om Dropbox så er ved at bevæge sig væk fra mest at være en forbrugertjeneste og over til mere at satse på erhvervskunderne. For som Johann Butting siger, giver den adskillelse ikke ret meget mening i den consumerization-verden, vi lever i i dag.

I stedet vender han tilbage til den grundlæggende mission, Dropbox er på:

"Der er stadig meget mere at gøre for at være at være et hjem for dit digitale indhold."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.