Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Læsernes mange tips: Sådan ser vi godt og billigt tv

Computerworlds læsere har mange gode råd til, hvordan man i dag får adgang til de bedste og billigste tv-løsninger. Få overblikket her.

Artiklen "Farvel til dyrt kabel-tv - goddag til tre (næsten) perfekte apps", som vi bragte i sidste uge her på Computerworld, har skabt en livlig debat om nutidens og fremtidens måde at se tv på.

Læserne debatterer, hvordan de bedst og billigst får adgang til præcist det tv-indhold, som de ønsker.

Der findes ikke noget enkelt svar på spørgsmålet, for som Kenneth Kronborg Nielsen skriver i sin kommentar til forfatterens bud på en app/streaming-baseret tv-løsning bestående af Netflix, DR TV og TV 2 Play:

"Hvad gør du så med Superliga, Premier League, La Liga-fodbold, og hvad med Formel 1?"

Den optimale tv-løsning afhænger helt af, om man er mest til Champions League-fodbold, film, reality-shows, nyheder, dokumentarudsendelser fra Amazon-junglen - eller lidt af det hele.

Uanset hvad er det tydeligt, at der er et udbredt ønske om i højere grad selv at kunne bestemme sammensætningen af tv-kanaler og indholds-pakker blandt mange Computerworld-læsere.

"Der er ingen diskussion om, at tv-markedet er i opbrud i disse år," lyder en kommentar fra læseren Mogens Christensen.

Mange forskellige bud på løsninger

Læserne præsenterer en stribe forskellige bud på, hvordan man får adgang til godt tv-indhold på en optimal måde i 2014.

Det skal her tilføjes, at Computerworld her ikke forholder sig til, om alle løsningerne er lovlige - hvilket de naturligvis skal være - men at det er de tjenester, som læserne fremhæver.

For nogle læsere hedder løsningen stadig traditionelt kabel-tv, fordi det nu engang er på den måde, at man lettest får adgang til den samlede tv-pakke.

"Problemet for os, som ser fodbold, er, at de er spredt på alle kanaler. Superligaen er på 9, TV3sport, Kanal8 og TV3+. Derudover er der også god bold på 6'eren, og TV 2 sender VM. Så det er faktisk umuligt ikke at have fuldpakken," skriver læseren Michal Wallin.

Anvender DNS-tjeneste

Men der er også læsere, der har opsagt abonnementet til kabel-tv og i stedet satser på andre løsninger.

En læser anvender DNS-tjenesten Unotelly, der åbner for, at man kan anvende andre landes tjenester, og han abonnerer desuden på Netflix, TV 2 Play, Amazon Prime, Zattoo og Eurosport Player.

"Ved at bruge en DNS-tjeneste får jeg så f.eks. adgang til at bruge Zattoo Schweiz, BBC iPlayer, ITV Player og mange andre."

En anden læser har en anden løsning:

"Jeg bruger ntv.mx til 110 kr. om måneden, næsten alle danske kanaler (TV2, 3+, 6'eren, Canal 8, Canal 9, TV3sport1/2, alle DR-kanaler, TV3 og flere."

Netflix og TV2 Play

Læseren Nicolai Hansen har en løsning, der fungerer godt for ham og kæresten:

"Jeg har abonnement på TV 2 Play (den fulde pakke med live tv) og Netflix. Det koster lidt under 200 kr. pr måned, og det er jeg fint tilfreds med, da jeg 99 procent af tiden ser DR's eller TV 2's kanaler."

"Da jeg hverken ser reality (på TV3 + Kanal 4-5) eller nogle former for sport, så dækker det fint mit behov. Jeg har så fundet ud af, at man kan se TV3' egne programmer på tv3play.dk gratis, hvilket gjorde kæresten glad, da hun savnede det lidt."

Chromecast fra Google

Per Krog har også en kommenar i debatten, hvor han fortæller om sine erfaringer med Googles Chromecast:

"Har afprøvet Chromecast, og synes den virker fantastisk godt. Jeg har tænkt mig at bygge en mediacenter-computer, som udstyres med 4 TB HD, TV kort, Wifi."

"Så kan jeg vælge de streaming/leje kanaler, jeg vil, og desuden spejle alt, jeg finder på nettet, via Google-browserens indbyggede Chromecast-funktion. I øvrigt findes der allerede nu et hav af apps, der kan kommunikere med Chromecasten."

Du kan selv føje dine egne erfaringer og konkrete tv-løsninger til i debatten her.

Læs også:

Farvel til kabel-tv - goddag til tre (næsten) perfekte apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital