Artikel top billede

Cpr-numre på 1.749 danske børn lå på nettet i syv år

Siden 2007 har dansk kommune ladet en lang række cpr-numre ligge frit tilgængelige på nettet.

Cpr-numre og navne på 1.749 børn i Rudersdal Kommune har siden 2007 ligget frit tilgængeligt for alle på internettet. Det skriver tv2.dk.

Først i går blev Rudersdal Kommune opmærksom på sikkerhedsbristen.

"Vi beklager dybt, at oplysningerne har været tilgængelige, og vi har i dag (torsdag, red.) gjort alt, hvad der er muligt for at få oplysningerne fjernet," skriver kommunen i et brev, hvor de over for forældrene til de 1.749 børn beklager fejlen.

Rudersdal Kommune oplyser til tv2.dk, at der er tale om en menneskelig fejl.

Fejlen er ifølge kommunen sket, før man etablerede digitale sikkerhedsprocedurer for personfølsomme oplysninger.

Kommunen oplyser, at man nu har fået fjernet det Excel-dokument, der indeholdt oplysningerne på de 1.749 børn, fra Vedbæk Skoles hjemmeside. Oplysningerne drejer sig om børn født i 1998, 1999, 2000 og 2001.

Kommunen har ligeledes taget kontakt til leverandøren af hjemmesiden for at sikre, at dokumentet er slettet i systemet.

Også Google er blevet kontaktet for at fjerne alle spor i andre søgemaskiner.

Michael Petersen er blandt de berørte forældre. Han siger til tv2.dk, at han både er vred og bekymret over, at hans 13-årige datters cpr-nummer har ligget til offentligt skue i syv år.

"Jeg arbejder selv med it, så jeg ved, hvordan det her kan misbruges. Det er dybt bekymrende at det kan ske. Det eneste der kunne hjælpe i sådan en situation er at give børnene nye cpr-numre," siger han til tv2.dk.

Læs også:

Ombudsmanden: Alt for mange it-baserede fejl i det offentlige

CPR-numre flyder frit på nettet

Hemmelig rapport: Her er CPR-nummerets afløser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere