Artikel top billede

Cpr-numre på 1.749 danske børn lå på nettet i syv år

Siden 2007 har dansk kommune ladet en lang række cpr-numre ligge frit tilgængelige på nettet.

Cpr-numre og navne på 1.749 børn i Rudersdal Kommune har siden 2007 ligget frit tilgængeligt for alle på internettet. Det skriver tv2.dk.

Først i går blev Rudersdal Kommune opmærksom på sikkerhedsbristen.

"Vi beklager dybt, at oplysningerne har været tilgængelige, og vi har i dag (torsdag, red.) gjort alt, hvad der er muligt for at få oplysningerne fjernet," skriver kommunen i et brev, hvor de over for forældrene til de 1.749 børn beklager fejlen.

Rudersdal Kommune oplyser til tv2.dk, at der er tale om en menneskelig fejl.

Fejlen er ifølge kommunen sket, før man etablerede digitale sikkerhedsprocedurer for personfølsomme oplysninger.

Kommunen oplyser, at man nu har fået fjernet det Excel-dokument, der indeholdt oplysningerne på de 1.749 børn, fra Vedbæk Skoles hjemmeside. Oplysningerne drejer sig om børn født i 1998, 1999, 2000 og 2001.

Kommunen har ligeledes taget kontakt til leverandøren af hjemmesiden for at sikre, at dokumentet er slettet i systemet.

Også Google er blevet kontaktet for at fjerne alle spor i andre søgemaskiner.

Michael Petersen er blandt de berørte forældre. Han siger til tv2.dk, at han både er vred og bekymret over, at hans 13-årige datters cpr-nummer har ligget til offentligt skue i syv år.

"Jeg arbejder selv med it, så jeg ved, hvordan det her kan misbruges. Det er dybt bekymrende at det kan ske. Det eneste der kunne hjælpe i sådan en situation er at give børnene nye cpr-numre," siger han til tv2.dk.

Læs også:

Ombudsmanden: Alt for mange it-baserede fejl i det offentlige

CPR-numre flyder frit på nettet

Hemmelig rapport: Her er CPR-nummerets afløser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere