Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Google klar med længe ventet kode: Tag den og brug den

Google er klar med længe ventet API, der kan føre til et gennembrud for det intelligente hjem. Perspektiverne er enorme. Se hvor langt Google allerede er kommet her.

Google-selskabet Nest er klar med dets længe ventede API, som nu stilles til rådighed for tredje-parts selskaber, der ønsker at forbinde deres teknologi med Google Nests små termostater.

Google betalte i januar flere milliarder kroner for det lille termostat-selskab, der står bag den intelligente termostat Nest, som kan lære at skrue op og ned for varmen i et hus på bestemte tidspunkter.

Du kan læse mere om planerne med opkøbet her: Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma

Lærer af dine vaner

Googles vision med det meget dyre opkøb begynder nu at tegne sig.

Bil-producenten Mercedes-Benz har eksempelvis taget Nest-API'en til sig.

Det betyder, at en Mercedes via DriveStyle-app'en kan fortælle Nest-termostaterne, hvornår bil-ejeren efter alt at dømme vil ankomme derhjemme - og indrette temperaturen herefter.

Mercedes-ejeren kan dermed forvente, at huset er enten tilpas opvarmet eller tilpas afkølet, når han drejer bilen ind i indkørslen - men uden at huset har stået og forbrugt unødig energi på at holde temperaturen, mens han har været væk.

Også armbånds-firmaet Jawbone har taget Nest-API'en til sig.

Armbåndet 'Up24' registrerer brugerens bevægelser, og når det er forbundet til Nest-termostaterne, vil huset blive opvarmet/afkølet præcis i tide til, at temperaturen er passende, når brugeren slår dynen til side om morgenen.

Google Nest håber, at der inden alt for længe vil komme mange flere af denne type applikationer, der forbindes med Nest-termostaterne.

Visionen er at få opbygget et stort øko-system af software og enheder, der er forbundet på kryds og tværs i hjemmet - og som samtidig får mulighed for at indsamle og lære af de data om eksempelvis energi-forbrug, som termostaterne indsamler.

Allerede til efteråret vil Nest-termostaterne eksempelvis blive forbundet med Googles egne apps, så man via Google-apps'ene kan justere og indstille temperaturen i sit hjem.

Flere på spring

Der står allerede en del firmaer på spring til at tage API'en til sig.

En af dem er vaskemaskine-producenten Whirlpool, der vil anvende Nest til at registrere, hvornår husstanden anvender meget strøm, og udsætte starten af maskinerne til perioder med lavere - og dermed billigere - strømforbrug.

API'en kan anvendes af udviklere på både iOS, Android og web.

Google Nest har netop købt kameraproducenten Dropcam, hvis produkter skal indgå i det store øko-system som er under oparbejdning.

Det kan du læse mere om her: Google køber kamera-producent for vildt beløb: Her er planen

Du finder Google Nest API'en her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.