Artikel top billede

Danske kommuner må nu levere gratis trådløst internet

Efter mange års slagsmål får kommunerne lov at stille gratis internetforbindelse til rådighed - men ikke for alle.

De danske kommuner får nu lov til at stille gratis, trådløst net til rådighed for turister. Det skriver Berlingske.

Et bredt flertal af Folketingets partier har som led i en stor turisme-aftale besluttet at ændre på teleloven, så kommunerne kan stille de trådløse forbindelser gratis til rådighed for udenlandske turister.

Det har der hidtil ikke været hjemmel til i lovgivningen.

"Der er enighed om at ændre teleloven, så der skabes hjemmel til, at kommuner kan udrulle Wi-Fi til sådanne turismeformål, herunder i tilknytning til turistbureauer, seværdigheder og bymidter," hedder det i aftalen om vækstplan for dansk turisme, som regeringen forleden indgik sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og De Konservative.

Begrundelsen er, at hvis turister får adgang til gratis internetforbindelse, vil de få nemmere adgang til at bruge de forskellige, digitale tjenester, der er rettet mod turister, uden at der skal betales dyr roamingafgift, skriver avisen.

Telefirmaer: Hold jer væk, kommuner
De danske tele- og internetselskabers brancheforening, Teleindustrien, har tidligere påpeget, at kommuner skal holde sig langt væk fra området.

Telebranchen mener ifølge direktør i Teleindustrien Jakob Willer, at grønt lys for kommunalt Wi-Fi vil bryde med de liberale markedsvilkår, som hele telemarkedet er baseret på.

Statsforvaltningen har da også tidligere slået fast, at det er i strid med kommunalfuldmagten, at kommunen skal kunne levere trådløst net gratis til alle i for eksempel centrale byområder.

Adskillige kommuner - heriblandt Høje-Taastrup, Frederiksberg og København - har i forskelligt omfang afprøvet mulighederne.

Det kan du læse mere om her: Gratis Wi-Fi fra kommunen myldrer frem.

Erhvervs- og Vækstministeriet, som står bag turismeaftalen, vil ifølge Berlingske nu indkalde kommunerne, telebranchen og turistbranchen til drøftelser om at finde en fornuftig løsning.

Der er ikke sat en fast tidsplan op endnu.

Læs også:

Test: Mobilt internet spiller max

Test: Kommunalt Wi-Fi er en begrænset oplevelse
IT-JOB

Netcompany

Managing Architect

T. Hansen Gruppen A/S

Backend-udvikler

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Validation Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere